تاریخ انتشار :شنبه ۲ بهمن ۱۴۰۰ ساعت ۰۸:۳۱
کد مطلب : 85976
در حالی که اتحادیه اروپا در تلاش است که «تحت شرایطی» به انرژی تولیدی در نیروگاه های هسته‌ای و گازی برچسب سبز محیط زیست بدهد و در چهارچوب طرح جدیدی، سرمایه‌گذاری در این مراکز را توجیه پذیر و طبقه‌بندی کند، اتریش خود را برای مبارزه با این طرح آنهم از همه راههای ممکن حتی شکایت به مراجع قانونی آماده می‌کند.
جنجال بر سر «برچسب سبز» اروپا برای نیروگاه‌های هسته‌ای/اتریش تهدید به شکایت حقوقی کرد
به گزارش زیست آنلاین، از یورو نیوز، این طرح برای تصویب، نیاز به کسب موافقت اکثریت کشورها در میان ۲۷ عضو اتحادیه همچنین رای اکثریت نمایندگان در پارلمان اروپا دارد و کمیسیون در تلاش است تا روز جمعه با کشورهای عضو و قانونگذاران اروپایی در مورد این برنامه و چگونگی تکمیل و اصلاح پیش‌نویس طرح رایزنی کند.

انتظار می‌رود متن نهایی تا پایان ماه جاری میلادی منتشر شود و اگر اکثریت کشورهای عضو یا نمایندگان پارلمان با آن مخالفت نکنند، آنگاه این طرح از سال ۲۰۲۳ میلادی به قانون اتحادیه اروپا تبدیل خواهد شد.

کمیسیون اروپا در راستای سیاست‌هایش در مبارزه با تغییرات آب و هوایی، به دنبال آن است که در چهارچوب طرح «برچسب سبز» سرمایه‌گذاری در نیروگاههای هسته‌ای و گازی به گونه‌ای باشد که درنهایت منجر به کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای شود. به این ترتیب که در کنار مدیریت تامین مالی این تاسیسات، کشورها را مجبور کند تا تغییراتی اساسی در استراتژی‌های خود در این بخش ایجاد کنند.

اما طرفداران محیط زیست مخالف به رسمیت شناختن نیروگاه‌های گازی (به دلیل تولید دی اکسید کربن) و نیروگاه های هسته‌ای (به دلیل تولید زباله‌های رادیواکتیو) در طرحی هستند که موضوع آن تسهیل سرمایه‌گذاری برای «انرژی‌های سبز» است.

لئونور گیوسلر، وزیر محیط زیست و عضو حزب سبز اتریش می‌گوید: «انرژی حاصل از فعالیت هیچکدام از این دو نوع نیروگاه، انرژی پایدار نیستند. بنابراین جایی در مقررات طبقه بندی ندارند. اگر کمیسیون به کار روی چنین طرحی ادامه دهد و آن را اجرا کند، واضح است که ما اقدام قانونی لازم را انجام خواهیم داد.»

خانم گیوسلر هشدار داد که در صورت لزوم به دیوان دادگستری اتحادیه اروپا شکایت خواهد کرد و افزود: «هر چیزی که برچسب سبز و برچسب پایداری دارد باید در واقعیت نیز حاصل سرمایه گذاری‌های سبز و پایدار باشد.»

او با تکرار اینکه گاز طبیعی باعث تولید میزان قابل توجهی از گازهای گلخانه‌ای می‌شود، گفت: «مسئله دفع زباله‌های هسته‌ای هنوز پس از چندین دهه حل نشده است. گویا قرار است آن را برای فرزندانمان به ارث بگذاریم و بگوییم که یک روز آن را حل می‌کنید.»

او افزود که دولت لوکزامبورگ نیز حمایت خود را از شکایت حقوقی اعلام کرده است.

اتریش که از سال ۲۰۲۰ میلادی توسط اولین ائتلاف سبز-محافظه‌کار‌ اداره می‌شود، در حال لابی کردن با سایر کشورهای عضو از جمله آلمان برای مخالفت با پیشنهاد کمیسیون است.

این کشور با حدود ۹ میلیون نفر جمعیت به شدت با فعالیت نیروگاههای هسته‌ای مخالف است و با رای بی‌سابقه جمعیتش در سال ۱۹۷۸ میلادی نیز تنها نیروگاه موجود در این کشور غیرفعال شده و تا کنون حتی یک وات برق تولید نکرده است. اکنون و پس از گذشته چندین دهه، از تاسیسات این نیروگاه غیرفعال به عنوان مرکز آموزش مهندسان بین‌المللی هسته‌ای استفاده می‌شود.

اتریش قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ میلادی تمام برق مورد نیاز خود را از منابع تجدیدپذیر تامین کند و در حال حاضر نیز بیش از سه چهارم برق این کشور از همین مسیر تامین می‌گردد./انرژی امروز
https://zistonline.com/vdcepo8v.jh8nfi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما