تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۸ اسفند ۱۳۹۹ ساعت ۱۱:۱۰
کد مطلب : 83953
مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان از ساخت دستگاه دروگر سنبل آبی به دست متخصصان داخلی خبر داد.
تکنولوژی داخلی یاریگر تالاب انزلی شد
به گزارش زیست آنلاین، ساسان کفایی روز پنجشنبه اظهار داشت: این دستگاه برای نخستین بار در کشور و به دست متخصصان داخلی و با حمایت سازمان محیط زیست به سرانجام رسیده است.
وی با بیان اینکه پیش از این دروی سنبل آبی در تالاب انزلی تنها توسط یک دستگاه دروگر خارجی انجام می شد ،افزود :این اتفاق خوشایند در بحبوحه تحریم ها ،جلوه امیدی از تکیه بر توانمندی داخل است.

کفایی خاطرنشان کرد: به زودی طی آیینی رسمی از این دستگاه که با استفاده از تکنولوژی مهندسی معکوس ( بکارگیری تکنیک های مشابه)و با همت صنایع دفاعی شهید تمجیدی ساخته شد، رونمایی می شود.
تالاب بین المللی انزلی با مساحتی حدود ۲۰ هزار هکتار که از شمال به انزلی، از جنوب به صومعه‌سرا، از شرق خمام، از جنوب شرقی به رشت و از غرب به کپورچال و آبکنار انزلی محدود است ، چند سالی است مورد هجوم گونه ای گیاه به نام «سنبل آبی» قرار گرفته که مشکلات زیادی برای این اکوسیتسم ارزشمند و زیستمندان  آن ایجاد کرده است.
 این تالاب  سال ۱۳۵۴ در فهرست تالاب های بین‌المللی کنوانسیون رامسر به ثبت رسید همچنین سازمان بین‌المللی حیات پرندگان، این تالاب را به عنوان زیستگاه با اهمیت برای پرندگان تشخیص داده‌ و جزو تالاب‌های طبیعی و آب شیرین کشور است که از جمله زیباترین مناظر آبی منطقه است.
تالاب انزلی محل تخم ریزی آبزیان و پناهگاه و مامن پرندگان بومی و مهاجر است، انزلی با بیش از ۱۰۰ گونه پرنده، ۵۰ گونه ماهی و صدها گونه موجودات گیاهی اکوسیستم کم‌نظیری دارد، از سال ۱۳۵۴ جزو تالاب‌های بین‌المللی تحت حفاظت شد و مهم‌ترین منبع تکثیر و تولید ماهیان خاویاری و استخوانی دریای خزر است علاوه بر این سالانه پذیرای مسافران بی‌شمار داخلی و جهانگردان خارجی است.
سنبل آبی یکی از ۱۰ گونه گیاهان مهاجم دنیا است؛ گیاه مهاجم سنبل آبی به عنوان گونه زینتی وارد اکوسیستم آبی کشور شده و به دلیل تکثیر و رشد بالای این گیاه، به شدت سطح آب را پوشانده و مانع ورود نور و اکسیژن به داخل آب می‌شود و به دلیل تولید لجن آلی باعث خشک شدن پهنه‌های آبی می‌شود./ایرنا

https://zistonline.com/vdchxwn6.23nxmdftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما