تاریخ انتشار :شنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۰
کد مطلب : 80231
بررسی‌ها نشان می‌دهد عدم موفقیت در کنترل تولید گازهای گلخانه‌ای خطر جدی‌تری متوجه بشر خواهد شد، در صورت تداوم روند تولید گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۵۰، ۴۹ درصد از جمعیت جهان در مکان‌هایی سکونت خواهند داشت که پشه‌های ناقل بیماری، سلامت آنان را با تهدید روبرو می‌کنند.
 عدم موفقیت در کنترل تولید گازهای گلخانه‌ای خطرات جدی‌تری را متوجه بشر خواهد کرد
به گزارش زیست آنلاین، محققان بر اساس بررسی‌های خود اظهار داشتند: تغییرات اقلیمی، نیمی از جمعیت جهان را تا سال ۲۰۵۰ در معرض پشه‌های منتقل کننده بیماری قرار می‌دهد..

طی ۳۰ سال آینده بیماری‌های منتقل شده از طریق پشه از قبیل تب دنگی، تب زرد و ویروس زیکا گسترش پیدا می‌کند که تهدیدی برای نیمی از جمعیت جهان به حساب می‌آید.

یکی از محققان این مطالعه از دانشگاه آکسفورد گفت: پیش بینی‌ها حاکی از آن است که گستره فعالیت دو نوع اصلی پشه‌های ناقل بیماری موسوم به پشه تب زرد و پشه ببری به طور چشمگیری افزایش پیدا می‌کند که دلیل آن گرم شدن دماست.

بیشتر بخوانید: تغییرات اقلیمی به نابودی حشرات منجر می‌شودتغییرات اقلیمی و پشه‌های ناقل بیماری، تهدیدی برای نیمی از مردم جهان

تغییرات اقلیمی و پشه‌های ناقل بیماری، تهدیدی برای نیمی از مردم جهانبررسی‌ها نشان می‌دهد در صورت تداوم روند تولید گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۵۰، ۴۹ درصد از جمعیت جهان در مکان‌هایی سکونت خواهند داشت که این گونه‌های حیوانی سلامت آنان را با تهدید روبرو می‌کنند. همچنین با عدم موفقیت در کنترل تولید گازهای گلخانه‌ای خطر جدی‌تری متوجه بشر خواهد شد.

ویروس زیکا عامل خطرزایی برای زنان باردار به حساب می‌آید، زیرا موجب نارسایی مادرزادی در نوزادان می‌شود. این ویروس اولین بار در دهه ۱۹۵۰ کشف شد و تنها مناطقی از آفریقا و آسیا را درگیر کرد. هرچند، در قرن ۲۱ این ویروس در آمریکا نیز گسترش پیدا کرد.تب زرد نیز منجر به آسیب دیدن کبد، احساس درد، خستگی، حالت تهوع در بیمار می‌شود. این بیماری در پنج درصد مواقع کشنده است. در پنج ماه نخست سال ۲۰۱۷ حدود ۱۳۹۲ مورد ابتلاء به تب زرد در برزیل گزارش شد.

به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه ایندیپندنت، تب دنگی که با علائمی مشابه با آنفلوآنزا همراه است بیشتر کشورهای آسیایی و آمریکای لاتین به آن گرفتار هستند و عامل اصلی بستری در بیمارستان و مرگ و میر در میان کودکان و بزرگسالان است. پیش از سال ۱۹۷۰ تنها ۹ کشور جهان شیوع تب دنگی را تجربه کرده بودند. هرچند، اکنون این بیماری در بیش از ۱۰۰ کشور در آفریقا، آمریکا و جنوب شرق آسیا گزارش شده‌ است.

بیشتر بخوانید: انسان ها عامل انحطاط اکوسیستم حشرات: یک فاجعهتغییرات اقلیمی و پشه‌های ناقل بیماری، تهدیدی برای نیمی از مردم جهان

خطر رشد حشرات آزارنده همزمان با افت شدید حشرات مفیدبراساس این مطالعه شمار زیادی از گونه های پروانه با افت جمعیت روبرو شده اند، بررسی علمی شمار حشرات جهان حکایت از آن دارد که ۴۰ درصد گونه های حشرات شاهد "افت چشمگیر" جمعیت هستند.

این مطالعه می گوید که زنبورها، مورچه ها و قاب بالان (سخت بالپوشان یا بیتل ها) با سرعتی هشت برابر پستانداران، پرندگان و خزندگان درحال زوال هستند. اما محققان می گویند که فراوانی بعضی گونه ها، مثل مگس و سوسک، احتمالا بیشتر خواهد شد.

افت کلی جمعیت حشرات ناشی از صنعت کشاورزی، استفاده از آفت کش ها و تغییرات اقلیمی است.حشرات اکثریت موجودات ساکن خشکی ها را تشکیل می دهند و فواید زیادی برای بسیاری از گونه ها از جمله انسان دارند.

آنها غذای پرندگان، خفاش ها و پستانداران کوچک را تشکیل می دهند؛ حدود ۷۵ درصد گرده افشانی محصولات کشاورزی با کمک آنها انجام می شود؛ باعث تقویت و سلامت خاک می شوند و آفات را مهار می کنند.

در سال های اخیر بسیاری از مطالعات دیگر نشان داده است که بعضی از گونه های حشرات مثل زنبورها دچار افت شدید جمعیت شده اند، به خصوص در کشورهای توسعه یافته.

اما این مطالعه نگاه وسیع تری به این مساله دارد.

براساس مطالعه تازه سرگین غلتانک که فضولات حیوانی را بازیافت می کنند با افت جمعیت روبرو هستند
مطالعه تازه که نتایج آن در نشریه "بیولوژیکال کانسرویشن" چاپ شده ۷۳ مطالعه موجود از اطراف جهان که در ۱۳ سال اخیر چاپ شده اند را جمع بندی می کند.

محققان دریافتند که افت آمار حشرات در تقریبا همه مناطق می تواند به انقراض ۴۰ درصد حشرات طی چند دهه آینده منجر شود. یک سوم گونه های حشرات هم اکنون "در معرض خطر" طبقه بندی می شوند.

دکتر فرانچسکو سانچز-بایو نویسنده اصلی این مقاله به بی بی سی نیوز گفت: "عامل اصلی نابودی زیستگاه به دلیل فنون کشاورزی، گسترش نواحی شهری و قطع جنگل هاست."

"دلیل دوم استفاده فزاینده از کودها و آفت کش ها برای زراعت در سراسر جهان و آلودگی خاک به انواع مواد شیمیایی است. در درجه سوم، عوامل بیولوژیکی را داریم، مثل گونه های متجاوز و عوامل بیماری زا؛ و دلیل چهارم، تغییرات اقلیمی است که به خصوص معلوم شده در نواحی گرمسیری تاثیر شدیدی (بر حشرات) دارد."

در این مطالعه از جمله افت سریع جمعیت حشرات در آلمان و افت شدید شمار آنها در جنگل های گرمسیری در پورتو ریکو که به بالا رفتن دمای زمین مرتبط است، پررنگ شده.

سایر کارشناسان می گویند که این یافته ها "ناگوار و نگران کننده است."

مت شاردلو از کمپین "باگ لایف" در بریتانیا گفت: "موضوع فقط زنبورها یا حتی گرده افشانی و تغذیه انسان نیست - افت حشرات شامل قاب بالان موسوم به سرگین غلتانک (دانگ بیتل) می شود که فضولات را بازیافت می کنند و حشراتی مثل سنجاقک است که در رودها و برکه ها زیست می کنند."

"روز به روز روشن تر می شود که اکولوژی سیاره ما درحال آسیب دیدن است و جلوگیری از آن نیازمند تلاشی شدید و جهانی برای وارونه کردن این روندهای هولناک است. منطقی نیست که اجازه دهیم روند تدریجی نابودی حشرات ادامه یابد."

نویسندگان این مطالعه نگران تاثیر افت جمعیت حشرات بر زنجیره غذایی هستند. با توجه به تکیه بسیاری از گونه های پرندگان، خزندگان و ماهی ها بر حشرات به عنوان منبع اصلی غذایی، احتمال دارد این گونه ها هم نابود شوند.

هرچند جمعیت بعضی از مهمترین گونه های حشرات درحال آب رفتن است، این بررسی نشان داد که گروه کوچکی از گونه ها احتمالا خود را با شرایط تازه تطبیق خواهند داد و موفق خواهند بود.

پروفسور دیو گولسون از دانشگاه ساسکس که در این مطالعه شرکت نداشته می گوید: "آفت هایی که سریع تکثیر می شوند احتمالا به خاطر گرمتر شدن هوا حال و روز خوبی خواهند داشت، چون بسیاری از دشمنان طبیعی آنها، که سرعت تکثیر کمتری دارند ناپدید خواهند شد."

او افزود کارهایی هست که مردم می توانند انجام دهند، مثلا باغچه هایشان را محیط بهتری برای حشرات کنند، از آفت کش ها استفاده نکننده و مواد غذایی ارگانیک بخرند.

https://zistonline.com/vdcdfx0j.yt0zs6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما