تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۱۵:۱۴
کد مطلب : 85058
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه کشورها به خاطر مشکلات آبی به هر نحوی منابع آبی موجود را مدیریت می‌کنند، خاطرنشان کرد: ما خارج از ضوابط و قوانین جهانی اقدامی را بروی آب‌های مشترک نداشته‌ایم.
فاضلاب دجله وارد اروند می‌شود/ اظهارات مقام عراقی ارتباطی به کم‌آبی در خوزستان ندارد/ جلوی ورود آب به کشورهای دیگر را نمی‌گیریم
به گزارش زیست آنلاین، فریدون عباسی درباره این اظهارات وزیر منابع آبی عراق مبنی بر بستن دو رودخانه سیروان و کارون موجب کمبود آب در استان دیالی شده است، توضیح داد: طبق یک کنوانسیون و سیاست آبی جهان هر کشوری فرصت داشته که تا سال 2018 اقدام به احداث سد و یا هر سازه آبی بروی آب‌های مرزی و یا مشترک کند و بعد از آن هر فعالیت آبی روی منابع مشترک باید با هماهنگی کشورهای همسایه باشد.

وی افزود: تاکنون و تا زمانی که این کنوانسیون جاری بود، کشورهای ترکیه، عراق، سوریه و حتی افغانستان اقدام به احداث سدهای زیادی کردند، به طوری که اکنون مانع ورود آب‌های دجله و فرات و هامون به سمت کشور ما شده‌اند.

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: با اقداماتی که روی دجله و فرات انجام شده، آب اروند در سمت ایران بسیار کم شده و در واقع فاضلاب دجله وارد این رود می‌شود. آب شور دریا نیز پیشروی کرده و منجر به خشکی و نابودی نخلستان‌های ایران شده است.

وی تاکید کرد: طبیعی است ما هم طبق کنوانسیون سدهایی را برای احداث تا قبل از پایان مهلت تعیین شده در کنوانسیون پیش‌بینی کرد‌ ایم اما هیچگاه اینگونه نبوده که جلوی ورود آب به کشورهای دیگر را بگیریم.

عباسی با اشاره به سدسازی‌های افغانستان تصریح کرد: اکنون افغانستان با احداث سد بروی هیرمند جلوی ورود آب به هامون را گرفته و منجر به خشک شدن این دریاچه شده است.

وی با بیان اینکه کشورها به خاطر مشکلات آبی به هر نحوی منابع آبی موجود را مدیریت می‌کنند، خاطرنشان کرد: ما خارج از ضوابط و قوانین جهانی اقدامی را بروی آب‌های مشترک نداشته‌ایم.

این نماینده مجلس بیان داشت: طبق کنوانسیون که از 20 سال پیش مطرح بوده کشورها می‌توانند آب‌های جاری در محدوده خود را کنترل کنند و پس از آن باید به قاعده جهانی و مفاد کنوانسیون پایبند باشند.

وی یادآور شد: اظهارات مقام عراقی هیچ ارتباطی به موضوع کم‌آبی اخیر در خوزستان ندارد و مشکل آبی این استان منجر به هیچ اقدامی از سوی ایران برای بستن آب بروی کشور عراق نشده است.

عباسی گفت: در هر حال اکنون در تمام دنیا مشکلاتی بر سر آب وجود دارد به طوری که شاهدیم سودان و مصر نیز با اتیوپی دچار چالش شده‌اند و موضوع به سازمان ملل کشیده شده است.

به گزارش ایلنا، وزیر منابع آبی عراق روز دوشنبه 18 مرداد( 9 اوت) ادعا کرده است که ایران با بستن دو رودخانه سیروان و کارون موجب کمبود آب در استان دیالی شده است.

مهدی رشید الحمدانی، وزیر منابع آبی عراق  از قطع آب دو رودخانه سیروان و کارون توسط ایران خبر داده و   در دیدار با نزار الخیرالله، قائم مقام وزارت امور خارجه عراق بر لزوم دیدار با مقام‌های ایران با توجه وضعیت آب منطقه به‌ویژه پس از قطع آب این دو رودخانه تأکید کرده و گفته است: حقابه عراق و تقسیم ضرر ناشی از کمبود آب بین دو کشور باید رعایت و تعیین شود.

به‌گفته الحمدانی قطع آب دو رودخانه سیروان و کارون از سوی ایران منجر به کمبود آب در استان دیالی و تأثیر بر کیفیت آب در شط‌العرب (اروندرود) شده است./ایلنا

https://zistonline.com/vdcfcxdc.w6dttagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما