تاریخ انتشار :دوشنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۳:۰۰
کد مطلب : 80632
محمدرضا درگاهی، رییس سازمان حفظ نباتات کشور، سطح کل مبارزه با آفت ملخ صحرایی در استان های جنوبی کشور را تا امروز ۷۰ هزار و ۵۵۵ هکتار اعلام کرد.
انجام عملیات مبارزه با آفت ملخ صحرایی در ۷۰ هزار هکتار از مناطق آلوده
به گزارش زیست آنلاین، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، رییس سازمان حفظ نباتات کشور از اجرای عملیات مبارزه با آفت ملخ صحرایی در بیش از ۷۰ هزار هکتار از مناطق آلوده خبر داد.

وی گفت: تاکنون مبارزه با آفت ملخ صحرایی در استان های خوزستان در سطح ۶۹۱۰ هکتار، بوشهر ۵۹۵۰ هکتار، فارس ۲۵۰۰ هکتار، هرمزگان ۳۰۷۷۰ هکتار، کرمان ۵۵ هکتار، سیستان و بلوچستان ۱۸۲۶۰ هکتار و جنوب کرمان در سطح ۶۱۱۰ هکتار انجام شده است.

درگاهی، تعداد ریزش ها  از بهمن ۹۷ تاکنون را ۱۱۳ دسته عنوان کرد.

اختصاص ۱۰۰ میلیارد ریال برای مقابله با آفت ملخ صحراییبا تصویب هیات وزیران،  ۱۰۰ میلیارد ریال اعتبار برای مقابله با آفت ملخ صحرایی اختصاص می یابد. هیات وزیران در جلسه عصر یکشنبه به ریاست حسن روحانی، رئیس جمهوری، با تخصیص مبلغ یکصد میلیارد ریال اعتبار به سازمان حفظ نباتات کشور برای مقابله با آفت ملخ صحرایی در استان‌های جنوبی کشور موافقت کرد. حدود  ۷۰ هزار هکتار از ملخ ها پاکسازی شده است۳۲ هزارهکتار زمین از وجود ملخ های بالدار صحرایی پاکسازی شدمدیرحفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: در سه ماهه گذشته عملیات کنترل، پاکسازی و مبارزه با ملخ های بالدار صحرایی در سطح ۳۲هزار هکتار از عرصه های طبیعی اطراف زمین های کشاورزی این استان انجام شده است.

حمید دولتی، اظهار داشت:عملیات سم پاشی علیه این آفت خطرناک و ویران کننده با استفاده از ناوگان هوایی و سم پاش های وانتی و دستی از زمین و هوا ادامه دارد.

وی با اشاره به فرود دسته های ملخ در مناطق مختلف هرمزگان افزود: نزدیک به ۵۰۰ نفر نیرو ( شامل کارشناس، ردیاب، راننده و سم پاش) با استفاده از دهها دستگاه وانت، تراکتور و موتورسیکلت بطور دائم برای نابودی بچه ملخ های تازه متولد شده و همچنین جلوگیری از حرکت دسته های میلیونی ملخ های بالغ به سمت مزارع کشاورزی و حتی باغها درحال فعالیت هستند.

دولتی یادآور شد: جدیدترین ریزش دسته های ملخ صحرایی بالدار از شرق بندرعباس، میناب، رودان و حاجی آباد گزارش شده که به مرور با خروج از هرمزگان وارد استانهای همجوار از جمله سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و فارس می شوند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان خاطرنشان کرد: هم اکنون عملیات مبارزه با ملخ های بالدار صحرایی در استانهای خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، جنوب استان کرمان، بوشهر، فارس و این استان درحال انجام است.

این مقام مسوول بیان داشت: بارندگی های اخیر وافزایش دمای پس از آن باعث شده تا تخم ملخ های بالدار ۲ هفته زودتراز موعد طبیعی (۲۰روزه) به بچه ملخ تبدیل بشود و این روند موجب ازدیاد دسته های ملخ و در نتیجه حمله آنها به زمین های کشاورزی و عرصه های منابع طبیعی از جمله مراتع و جنگل ها می شود.

در اطلاعات منتشره وزارت جهاد کشاورزی آمده است: با تشکیل ستاد مرکزی مبارزه با ملخ های بالدار صحرایی در سازمان حفظ نباتات کشور و همچنین استانهای مورد حمله این آفت شامل هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و فارس، از اواخر بهمن ماه سال گذشته تاکنون همه فعالیت ها به صورت متمرکز درحال انجام است.

تامین تجهیزات لازم سم پاشی شامل انواع سم پاش وانتی و انفرادی، تراکتور و وانت های شاسی بلند برای کار در تپه ماهورها و اطراف رودخانه ها، خرید و توزیع افزون بر ۱۱۰تن انواع سموم، بکار گیری ناوگان هوایی برای سم پاشی آفت ملخ بالدار صحرایی در مناطق سخت گذر کوهستانی و سواحل و همچنین همکاری با سازمانهای بین المللی ازجمله فائو از مهم ترین وظایف ستاد مبارزه با ملخ صحرایی ذکر شده است.

در این اطلاعات از کمبود اعتبارات به عنوان مشکل اصلی برای پشتیبانی از گروه های دیده بانی و همچنین بکارگیری انواع ماشین آلات برای مبارزه با این آفت ویران کننده نام برده شده است.
ستاد مبارزه با ملخ بالدار صحرایی مستقر در سازمان حفظ نباتات کشور، عرصه مبارزه شده با این آفت را در سه ماهه گذشته تاکنون بیش از۷۰ هزارهکتار اعلام کرده که نیمی از آن در هرمزگان انجام شده است.

بنا بر پیش بینی ستاد مبارزه با ملخ های صحرایی بالدار، این رقم تا پایان خرداد ماه سال جاری به حدود ۲۰۰ هزار هکتار افزایش می یابد.
در اطلاعات منتشره سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان وسعت زمین های کشاورزی این استان ۱۵۶هزار هکتار با تولید سالانه دو میلیون و ۳۴۰هزار تن محصول زراعی و باغی اعلام شده است.

در این اطلاعات با اشاره به ریزش دهها دسته چند صد میلیونی ملخ های بالدار صحرایی در شهرستان های هرمزگان آمده است: فعالیت هماهنگ، متمرکز و هم زمان کارشناسان مدیریت حفظ نباتات این سازمان با گروه های دیده بان و مبارزه تاکنون از ورود این آفت خطرناک به مزارع و باغ های این استان جلوگیری کرده است.

جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید:

مبارزه با ملخ های صحرایی در سیستان و بلوچستان دلایل حمله ملخ ها از دید کارشناسانتولیدات میوه و سبزیجات کاهش شدیدی خواهند داشتاستفاده از آفت‌کش‌ جلوی صادرات محصولات کشاورزی خاورمیانه به اروپا را می‌گیرد"ملخ‌های صحرایی" تهدید یا فرصت https://zistonline.com/vdcirqav.t1aup2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما