تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۴۳
کد مطلب : 60256
نتایج نشان داد درست قبل از چرت زدن نوزاد حتی اگر به مدت کوتاه آموزش داده شود، خیلی بهتر می‌تواند در مغز خود ذخیره کند و این آموخته‌ها حداقل یک روز در مغز او باقی می‌ماند.
نقش مهم خواب در رشد مغز نوزاد
به گزارش زیست آنلاین، منفعت چرت زدن در مورد بزرگسالان مورد مطالعه قرار گرفته بود و اکنون اهمیت خواب برای ساختار مغز نوزاد شناخته شد. خواب زیاد برای نوزاد ضروری است زیرا باعث بلوغ مغز او می‌شود.

آشنایی با مجله خوابتیم دانشگاه شفیلد یک آزمایش انجام داده است که بسیار آموزنده است؛ این تیم تحقیقاتی ۲۰۰ نوزاد ۶ ماه تا یک سال را در یک دوره صبحگاهی مورد آزمایش قرار دادند تا بدانند چرت زدن در نوزادان چه تاثیری دارد. نتایج نشان داد درست قبل از چرت زدن نوزاد حتی اگر به مدت کوتاه آموزش داده شود، خیلی بهتر می‌تواند در مغز خود ذخیره کند و این آموخته‌ها حداقل یک روز در مغز او باقی می‌ماند. این مشاهدات تایید می‌کند چرت زدن برای نوزاد مفید است؛ زمانی که نوزاد خسته است و نیاز به خواب دارد هنوز پذیرای دریافت اطلاعات و ذخیره کردن آنها است. آموزش نوزاد درست قبل از خواب می‌تواند به رشد، پیشرفت و یادگیری نوزاد کمک کند.خواب کودکرابطه بین خواب و رشد مغز در نوزادان و کودکان چیست؟در جهان، تحقیقات بسیاری در مورد اثرات خواب و رشد مغز نوزادان انجام شده است، با این حال اخیرا جهش‌­های قابل توجهی رخ داده است. بعد از زایمان، اثرات خواب به صورت ضعیف و کمرنگ در نوزادان به وجود می­‌آید، طبق تحقیقات صورت گرفته، این اثرات در سال‌­های اول زندگی، به ویژه سه سال اول، در رشد مغز نوزادان بسیار پراهمیت است. بینایی، لمس، بویایی و شنوایی کمک می­‌کند تا مغز را برای تفکر، احساس، حرکت و یادگیری شکل دهد. مغز کودک در سه سال اول زندگی، یک دوره شگفت‌انگیز را طی می‌­کند؛ به طوری که در هر ثانیه بیش از یک میلیون اتصال عصبی تشکیل می­‌شود.اندازه مغز کودک دو ساله، به اندازه ۸۰ درصد از مغز بزرگسالان است. رشد مغزی در مراحل مختلف اتفاق می­‌افتد و قسمت‌­های مختلف آن در حال رشد و توسعه است. نکته­ حائز اهمیت این است که بیشتر سلول­‌های مغزی قبل از تولد تشکیل می­‌شوند، اما اکثر ارتباطات مغز در ابتدای دوران کودکی شکل می­‌گیرد.

آمار مربوط به مغز انسانبدون شک مغز انسان، یکی از جالب­‌ترین عضو بدن است به طوری که هر ثانیه اطلاعات زیادی را پردازش می­‌کند. مغز انسان از صدها میلیارد نورون و یک تریلیون سلول تشکیل شده است. مغز، که تنها ۲ درصد از وزن کلی بدن را تشکیل می‌­دهد، بیشترین انرژی تولید شده (حدود ۲۰ درصد) توسط بدن را مصرف می­‌کند.

یک نوزاد در هنگام تولد سلول‌های مغزی بیشتری نسبت به بقیه عمر دارد. ذهن نوزاد برای یادگیری هنگام تولد آماده می­‌شود و ارتباطات شکل می­‌گیرد، زمانی که به خواب می‌­رود فقدان آن بر مغز به شیوه‌های مختلفی تأثیر می‌­گذارد.

در طول خواب چه اتفاقاتی بر مغز کودک می­‌افتد؟در طول خواب، مغز کودک می‌­تواند تا ۵۰٪ از کل میزان گلوکز خود را استفاده کند، خواب بر رشد مغز تأثیر گذاشته و پایه و اساس همه یادگیری‌­ها، رفتار و سلامت را فراهم می­‌آورد. اتفاقات ناخوشایند زندگی می­‌تواند ساختار مغز را با اثرات منفی که عمر طولانی دارند، مختل سازد. مغز از طریق توسعه این ارتباطات، یک ساختار کاربردی را توسعه م‌ی­دهد. ارتباطات از طریق محیط و تجربیات شکل می‌گیرد، به عنوان مثال اگر پدر و مادر به طور مکرر کودک را با نام خاصی صدا بزند، مغز با همان نام ارتباط برقرار می‌­کند.

با گذشت زمان، مغز یک کودک سه ساله، حدود ۱۰۰۰ تریلیون سلول تشکیل داده است که حدود دو برابر مغز افراد بزرگسال است. مغز کودک، فوق‌العاده متراکم بوده و برای ده سال اول زندگی به همین شیوه ادامه خواهد یافت.

طبق تحقیقات صورت گرفته، زمانی که نوزادان و کودکان می­‌خوابند، مغزشان مشغول ایجاد و تقویت ارتباط بین نیمکره راست و چپ مغز می­‌شود. این اتصالات، ضخامت ارتباطات بین نیمکره‌­ها را تسهیل می‌­کند. داشتن هر دو نیمکره مغز برای به حداکثر رساندن یادگیری، حافظه و خلاقیت مؤثر است. به نظر می‌­رسد که مهم­ترین زمان برای تغییرات هورمون­‌های رشد در سه سال اول زندگی است، همچنین، پروتئین­‌های مغزی نیز در طول خواب تولید می‌­شوند.

رابطه بین خواب و رشد مغز در نوزادان و کودکان چیست؟

علت مهم بودن خواب برای کودکان چیست؟یک تحقیق انجام شده در سال ۲۰۱۳ نشان داد که مغز انسانها در طول خواب تجربیات روزانه را ذخیره می­‌کند. تأثیر این فرآیند در بزرگسالان مؤثرتر است، به گفته محققان، در زمان خواب و در زمان فعالیت هورمون­‌های رشد ترشح می­‌شود. در واقع شکل یادگیری در کودکان تفاوت داشته، همانطور که زمان خواب نیز متفاوت است. توصیه می‌­شود حداقل یک ساعت قبل از خواب، قند ساده مصرف نشود زیرا در ترشح هورمون رشد اختلال ایجاد می­‌شود. همچنین، خواب ظهر به مدت یک ساعت برای عملکرد بهتر توصیه می‌­شود.

     https://zistonline.com/vdciqraq.t1auw2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما