تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۱۲:۳۴
کد مطلب : 26577
کرنبری باتلاقی یا واکسینیوم اکسی‌کوکوس (نام علمی: Vaccinium oxycoccos) یا یاتوت باتلاقی یا یاتوت کوچک یک گونه از خلنگیان در سرده واکسینیوم است و بومی آمریکای شمالی، اروپا و آسیا است. این نوع یاتوت، درختچه‌ای کوچک است که میوه‌هایش سته سرخ رنگ و گاه خال‌دار هستند.
به گزارش زیست آنلاین، کرنبری ها در مناطق باتلاقی کشت می شوند. سلول های هوای کوچکی داخل این میوه ها وجود دارد که باعث می شود بعد از رسیده شدن به سطح آب بیایند. کشاورزان هنگام برداشت کرنبری ها از ماشین های برداشت استفاده می کنند که به آب ضربه می زند تا میوه ها به سطح آب بیایند. سپس با تور مخصوصی آن ها را جمع آوری می کنند. 

میوه کرنبری در شکل ظاهری مانند ذغال اخته می باشد که در شمال اروپا و کانادا یافت می شود با طعم ترش مزه. این میوه ها خوراکی بوده، ترش هستند و ممکن است ترشی بر شیرینی چیره باشد. میوه هایشان به صورت تازه مصرف می شوند و یا از آن ها برای تهیه آبمیوه، سس، مربا، و خشکبار (کرنبری خشک) استفاده می شود.

خواص کرنبری• مهمترین خواص کرنبری جلوگیری از مبتلا شدن به سنگ کلیه و معالجه عفونت های کلیه است.

• بود عملکرد دستگاه گوارش

• تحقیقات نشان می دهد که کرنبری از چسبیدن پاتوژنهای هلیکوباکتر به دیواره ی معده جلوگیری می کند.

• بهداشت دهان و دندان

• براساس مطالعات، مصرف کرنبری و محصولات حاوی آن عفونت‏ های باکتریایی در دهان، خطر ابتلا به پوسیدگی دندان و بیماری‏ های لثه را می کاهد و از تشکیل پلاک دندانی جلوگیری می‏ کند.

• بهبود عملکرد قلب و عروق

• تحقیقات نشان می دهد که آنتی اکسیدان های کرنبری اکسیداسیون LDL را مهار می کند و  از خطر ابتلا به بیماری های قلبی ـ عروقی می‏ کاهد.

• مصرف میوه کرنبری برای درمان عفونت های مجاری ادراری مفید است

• مصرف آب این میوه یا خشک آن می تواند به سلامت مغز، سیستم ایمنی و قلب – عروق کمک کند.

• نوعی ترکیب خاص در کرنبری آزمایش شده که همچون پلی فنول ها و آنتی اکسیدان ها بر تمام قسمت های بدن تاثیر گذاشته و به بهبود عملکرد کلیه ها، قلب و گردش خون منجر می شود.

• پلی فنول ها خاصیت ضد التهابی دارند و در خوراکی ها و نوشیدنی های دیگری همچون چای سبز و قهوه وجود دارند.

بیشتر میوه‌های توت مانند از قبیل تمشک، توت فرنگی و کرنبری سرشار از پلی فنول‌ها هستند.

جدیدا محققان چینی فواید جدید این میوه خوش رنگ را کشف کرده اند.

• آن این که کرنبری قادر است عفونت مخصوص معده را به نام چند نوع آنتی بیوتیک قوی و به مدت حدود یک ماه استفاده نماید تا بتواند این عامل عفونت و باکتری مزاحم را از بین ببرد.

• گاهی این عفونت هر چند سالی یک بار شخص معالجه شده را دوباره بیمار می کند چون می تواند به آسانی انتقال یابد و رشد کند.

• علائم آلوده بودن به HBP هم دردهای مزاحم معده است که شباهت مخصوصی با زخم معده دارد و سوزش معده و ترش کردن و غیره را به همراه دارد که با آزمایش خون تشخیص داده می شود.

• HBP اگر درمان نشود امکان بروز سرطان معده را افزایش می دهد. 

 

میوه کرنبری

بیشتر بخوانید: چرا میوه ها در زمان های قدیم خوشمزه تر بودند؟!

خواص کرنبری خشکهنگام خشک کردن میوه ها، آب آن ها تبخیر می شود.

به همین دلیل اندازه میوه کوچک شده و مواد مغذی باقی‌مانده در آن، غلیظ تر می شوند.

۱- کاهش التهابالتهاب یکی از عوامل بسیاری از بیماری های شایع در کشور های توسعه یافته است.

از میان این بیماری ها میتوان به بیماری های قلبی، بیماری های خود ایمنی، سرطان، دیابت اشاره کرد.

مواد خوراکی ضد التهاب مانند کرنبری به علت داشتن آنتی اکسیدان طبیعی می تواند به مبارزه با التهاب به بدن کمک کند.

آنتی اکسیدان اغلب در مواد غذایی ای که  رنگی هستند، مانند رنگ قرمز تیره، آبی تیره متمایل به بنفش پیدا می شود.

همه انواع توت ها به علت بالا بودن آنتی اکسیدان ها به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کنند، اما کرنبری ثابت می کند که یکی از بهترین منابع روی زمین است.

بدن همه ما رادیکال آزاد تولید میکند، اما زمانی که این رادیکال های آزاد کنترل نشده باقی بماند به سرعت گسترش پیدا میکند و میتواند موجب آسیب های  DNA غشاهای سلولی و آنزیم ها شود.

مصرف غذاهای کامل و غذاهای ضد التهابی با کاهش خطر ابتلا به سرطان، عملکرد مغز، میزان کلسترول سالم و تری گلیسیرید، و همچنین کاهش بروز دیابت و بیماری های خود ایمنی مانند آرتریت ارتباط دارد.

۲– مبارزه با سرطانتحقیقات نشان داده اند که مواد پیشگیرانه سرطان موجود در کرنبری در پیشگیری از سرطان سینه، روده بزرگ، ریه و پروستات مفید هستند.

مصرف آنتی اکسیدان ها برای کمک به بدن برای مبارزه با رادیکال های آزاد بسیار ضروری است.

کرنبری با داشتن محتوای بالایی از فلاونوئیدهای آنتی اکسیدانی در محدود کردن اکسیداتیو بسیار مفید است.

همچنین این میوه با داشتن آرایش منحصر به فرد از آنتی اکسیدان و مواد مغذی تاثیر بسزایی در کاهش التهاب بدن و همچنین پیشگیری از سرطان مفید است.



خواص کرن بری و لاغریمصرف کرنبری برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مفید است. تحقیقات علمی در این زمینه نشان داده است که مصرف میوه کرنبری از چسبیدن باکتری پیلوری به سلول های مخاط معده جلوگیری می کند و خطر ابتلا به بیماری و یا سطح مصرف آنتی بیوتیکها برای درمان عفونت معده را کاهش می دهد. همچنین کرنبری سرشار از ويتامين ث، فلاونوئيدها، اسيدسيتريک، بنزوئيک اسيد و تانن‌ها است. تانن‌های فشرده موجود در کرنبری از فرایند اکسیداسیون کلسترول های بد جلوگیری می کندو خاصیت چربی سوزی داشته برای لاغری مفید است. این میوه حاوی آنتی‌اکسیدانی است که باعث افزایش متابولیسم می‌شود و چربی‌سوزی طبیعی بدن را افزایش می‌دهد.

طریقه مصرف کرنبری برای لاغریمصرف میوه کرنبری معمولا به صورت تازه است، همچنن میتوان این میوه را همانند انواع توت، خشک نمود و به صورت خشک مصرف کرد. استفاده از چای کرن بری نیز به این منظور مفید است. تعدادی میوه خشک کرن بری را در مقداری آب جوش ریخته و اجازه دهید دم بکشد. نوشیدن روزانه یک تا دو تا فنجان از این چای برای لاغری مفید است. همچنین امروزه در بازار بسته‌های آماده کرنبری به فروش می رسد. البته توجه داشته باشید، برای لاغری و داشتن اندام مناسب مصرف کرن بری و سایر گیاهان دارویی با خاصیت چربی سوزی کافی نیست و بهترین کار این است که این گیاهان را در چهارچوب یک رژیم غذایی متعادل و متنوع گنجانده و از تحرک بدنی غافل نشوید تا بتوانید سریع به نتیجه مطلوب خود در داشتن یک وزن ایده‌آل برسید.

گیاه شناسی کرنبریگیاه کرنبری به صورت درختچه‌های کوتاه و همیشه سبز است که برگها ریزی داشته، به طوریکه میوه کرنبری از برگ‌های گیاه بزرگ‌تر است. رنگ این میوه در ابتدا سفید است و بعد از آنکه رسید به رنگ قرمز در می‌آید. این میوه‌ها علاوه بر ارزش غذایی از خواص درمانی بسیاری برخوردار هستند. مزه میوه کرنبری ترش و شیرین (ملس) است و غالبا ترشی بر شیرینی چیره میباشد. کرنبری‌ها در امریکا و کانادا به شکل تجاری کشت می‌شوند، میوه‌هایشان به صورت تازه مصرف می‌شوند و یا از آنها برای تهیه آب‌میوه، سس، مربا، و خشکبار (کرنبری خشک) استفاده می‌شود.

https://zistonline.com/vdcgun9x.ak93u4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما