تاریخ انتشار :دوشنبه ۶ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۰۳:۰۰
کد مطلب : 80101
آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری در مراسم افتتاح آزمایشگاه مرجع سازگاری الکترومغناطیسی، با تاکید بر اینکه مسیر پر شتاب حرکت جمهوری اسلامی ایران در دانش فضایی، اظهار کرد: در تکمیل زنجیره فضایی مسئولیت ما طراحی و ساخت ماهواره‌های مخابراتی و سنجشی در بخش صلح‌آمیز است. وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به همکاری این وزارتخانه با سایر دستگاه‌ها برای پایش منابع آب و سطح زیر کشت محصولات، گفت: از روز گذشته پایش سطح زیر کشت سیب‌زمینی را با همکاری وزارت جهاد کشاورزی آغاز کرده‌ایم.
پایش منابع آب و سطح زیر کشت محصولات از طریق ماهواره های مخابراتی و سنجشی
به گزارش زیست آنلاین، محمد جواد آذری جهرمی امروز در جمع خبرنگاران در حاشیه راه اندازی آزمایشگاه الکترومغناطیسی حوزه فضایی کشور گفت: بحث جدی که هم اکنون در دست انجام داریم خرید ماهواره ملی با همکاری بین المللی است که برای آن پروانه فعالیت اپراتور ماهواره مخابراتی در کمیسیون تنظیم مقررات صادر تصویب شده است.

آذری جهرمی گفت: بخش خصوصی در حال مذاکره برای دریافت این پروانه است تا بتواند ماهواره ای را خریداری کرده و در مدار ژئوی زمین که ما نقاط مداری آن را در اختیار داریم، قرار دهد.

وزیر ارتباطات با اشاره به اینکه تا دو سال آینده این نقاط مداری در فضا متعلق به ایران است، گفت: امیدواریم در مهلت مقرر بتوانیم ماهواره ای را در این نقاط قرار دهیم تا مدیریت آن به صورت کامل در اختیار ما باشد.

وی با بیان اینکه اصول حاکم بر پروانه فعالیت اپراتور ماهواره مخابراتی صادر شده و فراخوان آن برای فعالیت اپراتور، اعلام شده است، گفت: نقاط مداری برای ماهواره های در ارتفاع بالا (ژئو) و ماهواره های زمین آهنگ در ارتفاعات مداری بالا قرار می گیرد. این نقاط تنها مربوط به ماهواره های ژئو است.

آذری جهرمی توضیح داد: در زمینه ماهواره دوستی و پیام از آنجایی که این ماهواره ها در مدار پائین زمین (لئو) تعریف شده بود، برای آن نقاط مداری به ثبت نرسیده بود.

وزیر ارتباطات تاکید کرد: نقاط مداری تنها برای ماهواره های ژئو به کشورها اختصاص داده می شود و ما نیز برای ساخت ماهواره ژئو هم اکنون دارای نقاط مداری هستیم و ساخت این ماهواره ملی را با جدیت پیگیری می کنیم.

بیشتر بخوانید: پایش اراضی کشاورزی و دریاچه ها با تصاویر ماهواره ای پایش سطح زیر کشت سیب‌زمینی با فناوری فضایی بومیوزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به همکاری این وزارتخانه با سایر دستگاه‌ها برای پایش منابع آب و سطح زیر کشت محصولات، گفت: از روز گذشته پایش سطح زیر کشت سیب‌زمینی را با همکاری وزارت جهاد کشاورزی آغاز کرده‌ایم و امیدواریم بتوانیم این سامانه را در سراسر کشور توسعه دهیم.

به گزارش ایسنا، مهندس آذری جهرمی در مراسم افتتاح آزمایشگاه مرجع سازگاری الکترومغناطیسی، با تاکید بر اینکه مسیر پر شتاب حرکت جمهوری اسلامی ایران در دانش فضایی با شدت بیشتری در حال پیگیری است، اظهار کرد: در تکمیل زنجیره فضایی مسئولیت ما طراحی و ساخت ماهواره‌های مخابراتی و سنجشی در بخش صلح‌آمیز است که این ماموریت بر عهده وزارت ارتباطات قرار دارد.

وی با تاکید بر اینکه برنامه ۱۰ ساله توسعه صنایع فضایی کشور به پایان رسیده است، از تدوین برنامه ۱۰ ساله جدید در این حوزه خبر داد.

جهرمی با اشاره به آزمایشگاه AIT در پژوهشگاه فضایی، خاطر نشان کرد: این آزمایشگاه یکی از مهم‌ترین آزمایشگاه‌های مربوط به سازگاری مغناطیس ماهواره است که با سرمایه‌گذاری ۲۵ میلیارد تومان در این پژوهشگاه ساخته شده است و امروز به بهره‌برداری می‌رسد.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به اهمیت این آزمایشگاه در طراحی و ساخت ماهواره‌ها، یادآور شد: تاکنون برای انجام تست‌های سازگاری ماهواره‌ها از آزمایشگاه EMC صاایران استفاده می‌شد که این آزمایشگاه تنها ۶ تست را می‌توانست انجام دهد.

وی با تاکید بر اینکه آزمایشگاه EMC پژوهشگاه فضایی قادر به انجام ۱۵ تست سازگاری ماهواره است، خاطر نشان کرد: آزمایشگاه پژوهشگاه فضایی کامل‌ترین مدل تست‌ها در این حوزه را ارائه می‌دهد. به گونه‌ای که بدون اینکه نیاز به حمل و نقل ماهواره باشد، می‌توان از خدمات آن بهره برد.

جهرمی افتتاح این آزمایشگاه را منجر به تکمیل شدن زنجیره ساخت ماهواره‌ها ذکر کرد و یادآور شد: علاوه بر این افتتاح این آزمایشگاه وزارت ارتباطات را به هدف خود که طراحی و ساخت ماهواره‌های سنجشی و مخابراتی است، نزدیک می‌کند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به طراحی و ساخت سامانه رادیو تلسکوپ و سامانه نرم‌افزاری شبیه‌ساز ماهواره، خاطر نشان کرد: امروز با افتتاح این دو دستاورد، پژوهشگاه فضایی هدیه مناسبی به بخش‌های نجومی و فضایی ارائه کرده است و امیدوارم که با همکاری مجموعه عباس‌آباد و مکان یابی بتوان از رادیو تلسکوپ ساخته شده در این پژوهشگاه در جهت ارائه خدمات علمی به دانش‌آموزان و دانشجویان بهره‌برداری شود.

وی در بخش دیگری از این مراسم با اشاره به لایحه کاربردی کردن فناوری‌های فضایی با تاکید بر اینکه از یک ماه گذشته مذاکرات جدی را در این زمینه آغاز کردیم، خاطر نشان کرد: ما در گذشته پایش سطوح زیر کشت برنج و خشخاش را انجام دادیم که گزارشات آن ارائه شده است. ضمن اینکه تفاهم‌نامه‌ای با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی به منظور آمایش سرزمینی به امضا رساندیم و این طرح در چهار استان آغاز به کار کرده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به همکاری وزارت ارتباطات با وزارت نیرو، اضافه کرد: بر اساس تفاهم‌نامه امضا شده با این وزارتخانه در خصوص مدیریت منابع آب همکاری‌هایی را آغاز کرده‌ایم.

پایش سطح زمین از طریق فناوری ماهواره ای

به گزارش جهرمی، پایش سطح زیر کشت سیب زمینی در نقاطی که وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده است، آغاز شده و به گفته وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات محققان در تلاش هستند تا سامانه پایش زیر کشت را در سراسر کشور پیاده‌سازی کنند.

جهرمی در ادامه اظهاراتش، همچنین بیان کرد: اولین همکاری ما با سازمان محیط زیست پایش جنگل گلستان بوده است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به دستاوردهای فضایی کشور اشاره کرد و یادآور شد: ماهواره "ناهید یک" که یک ماهواره مخابراتی است، در مدار ۲۵۰ کیلومتری قرار می‌گیرد.

به گفته وی، این ماهواره به منظور انجام فرایند پرتاب تحویل وزارت دفاع شده است.

جهرمی ماهواره "ظفر" دانشگاه امیرکبیر را یک ماهواره سنجشی دانست که در یک مدار ۵۰۰ کیلومتری قرار می‌گیرد و یادآور شد: علاوه بر این ماهواره "پارس یک" که در حال مراحل ساخت است، در بهمن ماه سال آینده تحویل داده خواهد شد.

بیشتر بخوانید: نقش ماهواره ها به عنوان ابزار تشخیص گرمایش آب و هواییتعریف پروژه‌های فضایی جدید برای ۲ دانشگاهوزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با تاکید بر اینکه در سال آینده سه ماهواره عملیاتی "ناهید یک، (مخابراتی) "، ماهواره "ظفر، (سنجشی) " و ماهواره "پارس یک" را برای پرتاب در دستور کار داریم، خاطر نشان کرد: ما از تجربیات گذشته برای ادامه مسیر استفاده خواهیم کرد و امیدواریم که بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته شده در سال آینده این سه ماهواره را پرتاب کنیم.

وی با بیان اینکه ما در شرایط تحریمی کنونی انتظار نداریم که در امتحانات دور اول و دوم به موفقیت دست پیدا کنیم، گفت‌: بخش‌های فضایی کشور در شرایط تحریمی فعالیت‌های خود را ادامه داده است و محققان این حوزه در تلاش هستند تا با استفاده از توان داخلی و ماهواره برهای بومی، ماهواره‌های خود را در مدار قرار دهند.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه تجربه همکاری ما با کشورهای خارجی برای پرتاب ماهواره تجربه شیرینی نبوده است، در این باره توضیح داد: ولی این دلیل نمی‌شود که محققان بر روی پای خود نایستند و امروزه شاهد هستیم که مجموعه‌های دفاعی کشور پشت سر فعالیت‌های دفاعی قرار گرفته‌اند.

وی همچنین خاطر نشان کرد: در سال آینده از سوی پژوهشگاه فضایی پروژه بلوک مداری اتمام و تکمیل خواهد شد و امیدوار هستیم که با جدیت این طرح به سرانجام برسد و بتوانیم خبرهای خوشی در حوزه فضایی به مردم ارائه دهیم.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با اشاره به پرتاب ناموفق ماهواره‌های "پیام" و "دوستی" در این رابطه، بیان کرد: در ادامه آن پروژه‌های جدیدی را به دانشگاه‌های شریف و امیرکبیر واگذار خواهیم کرد.

آزمایشگاه جامع الکترومغناطیسی در حوزه فضایی راه اندازی شدآزمایشگاه جامع سازگاری الکترومغناطیسی در حوزه فضایی در پژوهشگاه فضایی ایران با حضور وزیر ارتباطات افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار مهر، این آزمایشگاه به عنوان مرکز تجمیع، یکپارچه سازی و آزمون سامانه های فضایی کشور صبح امروز دوشنبه با حضور محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و مرتضی براری رئیس سازمان فضایی ایران و سایر مسئولان حوزه ارتباطات کشور به بهره برداری رسید.

تامین نیازهای آزمون سامانه های فضایی کشور به عنوان یکی از مصداق های مهم در توسعه فناوری های فضایی از جمله اهداف راه اندازی این آزمایشگاه اعلام شد.

آزمون تداخل و سازگاری الکترومغناطیسی جزء جدایی ناپذیر پروژه های فضایی و بخشی از روند اجرایی استانداردسازی محصولات مجازی است که با توجه به خلاء وجود یک آزمایشگاه جامع برای پوشش کامل این آزمون ها در کشور، پژوهشگاه فضایی ایران راه اندازی آزمایشگاه EMC را در دستور کار قرار داد.

گفته شده است که این آزمایشگاه کامل ترین نمونه در نوع خود در کشور محسوب می شود و توانایی ایجاد آزمون های تداخل و سازگاری الکترومغناطیسی ماهواره ها با استاندارد فضایی را دارد.

بیشتر بخوانید: علوم فضایی در خدمت مدیریت مصرف آب رونمایی از سامانه نرم افزاری شبیه ساز ماهوارهدر این مراسم همچنین از سامانه نرم افزاری شبیه ساز ماهواره رونمایی شد.

این سامانه یک بسته نرم افزاری است که در پژوهشگاه سامانه های ماهواره ای پژوهشگاه فضایی ایران توسعه یافته و امکان بررسی و تحلیل عملکرد زیرسیستم های فضایی را فراهم می کند.

در همین حال، رادیوتلسکوپ نیز یکی دیگر از دستاوردهای محققان پژوهشگاه فضایی ایران است که امروز با حضور وزیر ارتباطات رونمایی شد.

این پروژه نوعی آنتن رادیویی است که در طیف فرکانسی رادیویی به منظور کشف و جمع آوری اطلاعات از منابع رادیویی در فضا استفاده می کند و ایستگاه رصدخانه رادیویی را طی مراحل فنی برای جلوگیری از تداخل با امواج الکترومغناطیسی ادوات دیگر، مکان یابی می کند.

https://zistonline.com/vdcjvveo.uqeyyzsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما