تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۰
کد مطلب : 79359
به منظور اجرای تفاهمنامه سه‌جانبه با معاونت محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی و صندوق ملی محیط زیست،یک شرکت بیمه‌ای یک فقره چک به مبلغ ۲۷۰ میلیون تومان خسارت بابت تلفات ۵ قلاده پلنگ تحویل صندوق ملی محیط زیست کرد.
پرداخت ۲۷۰ میلیون تومان برای خسارت تلفات پلنگ
به گزارش زیست آنلاین، بیمه پلنگ ایرانی یکی از فصول برنامه ملی حفاظت و مدیریت پلنگ ایرانی است که در اواخر سال ۱۳۹۴ از سوی شرکت بیمه ما به‌طور رایگان(بدون دریافت حق بیمه) صادر شد و طی دو سال اخیر بیش از یک میلیارد تومان خسارت وارده به اشخاص ثالث، دام و خود پلنگ را تحت پوشش قرار داده است.

صندوق ملی محیط زیست با هماهنگی اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید بخش از این مبلغ را به زیان‌دیدگان حوزه پلنگ از جمله به شخص فوت شده در استان سیستان و بلوچستان اختصاص خواهد داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، پلنگ ایرانی بزرگترین گربه سان موجود در ایران از لحاظ جمعیتی وضعیت شکننده‌ای دارد و در معرض خطر انقراض قراردارد که در صورت عدم حمایت صحیح از سوی سازمان حفاظت محیط زیست و سایر ارگان‌های دولتی ، خصوصی و همراهی جوامع بومی و محلی که نقش بسزایی در حفاظت از این‌گونه ارزشمند دارند، شانس کمی برای بقا خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: پلنگ گلوگاه چگونه از مرگ حتمی نجات یافت + جزئیات زنده‌گیری و رهاسازیشکار پلنگ

افزایش ۱۶ برابری جریمه شکار پلنگ ایرانی مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست ایران از افزایش ۱۶ برابری جرایم شکار پلنگ خبر داد.

به گزارش اسپوتنیک به نقل از باشگاه خبرنگاران، علی تیموری اظهار کرد: براساس تصمیم شورای عالی محیط زیست هرگونه شکار گونه های حیات وحش جرم محسوب شده و متخلف به جریمه نقدی و کیفری محکوم می شود. وی افزود: جریمه شکار پلنگ ایرانی طبق همین مصوبه در سال ۹۴، حدود ۵ میلیون تومان بود که این مبلغ از ابتدای سال ۹۷ با افزایش ۱۶ برابری به ۸۰میلیون افزایش پیدا کرد.

تیموری گفت: تعداد پلنگ ایرانی در کشور به علت پراکندگی در مناطق مختلف مشخص نیست اما براساس گزارشات محیط بانان در استان های مختلف حدود ۴۰۰ قلاده پلنگ مشاهده شده است.

مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست تصریح کرد: در استان های شمالی، خراسان رضوی و شمالی نسبت به استان های دیگر وضعیت پلنگ ایرانی بسیار خوب است و در این استان ها هرساله ما پلنگ مشاهده می کنیم.

وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست برای شکار حیات وحش هیچ مجوزی نمی دهد و هر نوع شکارحیات وحشی تخلف و متخلف به جریمه نقدی و سه سال زندان محکوم می شوند. تیموری گفت: موسسه پلنگ آسیایی در ایران که برای تدوین برنامه حفاظت از پلنگ ایرانی با سازمان حفاظت محیط زیست همکاری می کردند، از سال ۹۴ تاکنون گزارشی را از تلف شدن پلنگ ها در تمام استان ارائه دادند که حدود ۱۶۰ قلاده پلنگ در استان های کشور تلف شده اند.

براساس گزارش های موسسه پلنگ آسیایی ۷۰ درصد تلفات پلنگ در ایران استفاده از سموم توسط دامداران، شکار سودجویان و پیری پلنگ بوده است. مدیرکل دفتر حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: شرکت بیمه گذار از سال ۹۵ برای جبران خسارت محیط زیستی تلفات پلنگ حدود ۶۰ میلیون تومان به صندوق ذخیره سازمان حفاظت محیط زیست در راستای حفظ گونه پرداخت کرده است.

وی افزود: همچنین گونه های حیات وحش مانند پلنگ در صورت حمله به دام شرکت بیمه گذار به صورت داوطلبانه بدون دریافت حق بیمه خسارت دامدار را پرداخت می کند.

بیشتر بخوانید: محیط‌بان بوشهری، یک پلنگ را بدون بیهوشی زنده‌گیری و رهاسازی کردضرورت محیط بانان

ضرورت اصلاح قوانین به‌کارگیری سلاح توسط محیط بانانفرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور گفت: قوانین مرتبط با به‌کارگیری سلاح توسط محیط بانان نیازمند اصلاح و بازنگری است.

به گزارش ایسنا جمشید محبت خانی روز گذشته در همایش حمایت از محیط بان در بیرجند اظهار کرد: حدود ۳۴۰۰ محیط بان در کشور مشغول فعالیت هستند.

وی ادامه داد: بر اساس اصل ۵۰  قانون اساسی حفاظت از محیط زیست وظیفه عمومی بوده و فعالیت ضربه زننده به آن ممنوع است.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشورافزود: محیط زیست را می‌توان روابط متقابل انسان، حیوان و گیاه با آب، هوا و خاک دانست که بسیاری از بیماری‌هایی که با آن دست به گریبان هستیم از بی‌توجهی به آن نشات می‌گیرد.

محبت خانی با بیان اینکه محیط بان تنها برای حفظ جان خود می‌تواند از سلاح استفاده کند، تصریح کرد: اثبات اینکه محیط بان برای حراست از جان خود در برابر شکارچی غیر قانونی از سلاح استفاده کرده نیز کاری مشکل است.

وی در ادامه اظهار کرد: برای تکمیل برنامه‌ها و فعالیت‌های حفاظت از محیط زیست و گونه‌های نادر گیاهی و جانوری نیازمند ۸۵۰۰ محیط بان هستیم که در راستای تامین این نیرو هر سال باید ۳۵۰ محیط بان به‌کارگیری شود.

فرمانده یگان حفاظ محیط زیست کشور در ادامه گفت: در زمان درگیری محیط بان با شکارچی غیر قانونی، فرصت اخطار ایست و شلیک هوایی وجود ندارد و قوانین مرتبط با به‌کارگیری سلاح توسط محیط بانان نیازمند  اصلاح و بازنگری است.

محبت خانی با اشاره به اختصاص ۳۵ میلیارد تومان برای تجهیزات، بیمه و مسائل رفاهی محیط بانان از سویی و بررسی لایحه محیط بانان در مجلس از سوی دیگر تصریح کرد: با توجه به این موارد امیدواریم سال ۹۸ برای محیط بانان یک سال طلایی باشد.

 

https://zistonline.com/vdcco1qm.2bqop8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما