تاریخ انتشار :جمعه ۱۶ شهريور ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۰۰
کد مطلب : 78704
مدیر دفتر آلودگی‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به ابلاغ استاندارد کیفیت آب‌های محیطی دریای خزر، این استانداردها را ابزاری برای تعیین شاخص‌های کمی به منظور اعمال محدودیت‌های محیط زیستی و گسترش نظارت بر صنایع مستقر در سواحل دانست.
پایش کیفیت آب‌ دریای خزر
به گزارش زیست آنلاین، در تاریخ ۱۲ شهریور ماه جاری، استاندارد کیفیت آب‌های محیطی دریای خزر، توسط رئیس سازمان حفاظت محیط زیست به تمامی دستگاه‌های اجرایی مشمول ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، نهادها و دستگاه‌های نظامی، انتظامی، امنیتی، اشخاص حقیقی و حقوقی ابلاغ شد. در این باره ضیاءالدین الماسی -مدیر دفتر آلودگی‌های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست- در گفت‌وگو با ایسنا، با تاکید بر ضرورت تعیین شاخص‌های کمی به منظور بهبود وضعیت محیط زیست دریای خزر اظهار کرد: وقتی در مورد کیفیت مطلوب محیط زیست صحبت می‌کنیم؛ باید معیار و شاخصی کمی برای تعیین محدودیت‌ها و تعیین سطح مطلوبیت محیط زیست داشته باشیم، همچنین برای هدف‌گذاری برنامه‌ها در مسیر بهبود و ارتقای کیفیت محیط زیست باید بدانیم در چه وضعیتی قرار داریم و  مسیر حرکت به چه سمتی باید باشد تا به وضع مطلوب دست یابیم. 

وی ادامه داد: مزیت استاندارد کیفیت آب‌های محیطی دریای خزر به این است که در پروژه‌های توسعه‌ای مثل نیروگاه، بندر و صنایع مختلف مستقر در حاشیه دریا که ملزم به ارائه گزارش ارزیابی زیست محیطی هستند؛ گزارش‌ها به طور کمی‌ و هدف‌گذاری شده تهیه و ارائه می‌شود. به طور کلی این استاندارد میزان اثرگذاری طرح‌های توسعه‌ای را در محیط زیست دریای خزر با عدد و رقم مشخص می‌کند و همین موضوع نظارت سازمان محیط زیست را در صدور مجوز برای اجرای طرح‌های توسعه‌ای دقت بیشتری بخشیده و تسهیل می‌کند.

به گفته الماسی، استاندارد کیفیت آب‌های محیطی دریای خزر، در چارچوب کنوانسیون تهران(کنوانسیون حفاظت از محیط زیست دریایی دریای خزر) تهیه و ابلاغ شده است. چون بر اساس توافقات منطقه‌ای بین پنج کشور حاشیه دریای خزر، باید پایش آب دریای خزر توسط کشورها صورت گیرد. ضمن اینکه تهیه و ابلاغ استاندارد ملی آب‌های محیطی دریای خزر، فرصت تعامل بین کشورهای حاشیه خزر را در موضوع پایش فراهم می‌کند.

وی ادامه داد: استاندارد کیفیت آب‌های محیطی دریای خزر با همکاری دستگاه‌های مرتبط از جمله وزارت نیرو، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نفت تهیه شده است.

دریای خزر

در راستای کنترل کیفیت منابع آب دریای خزر، پایش کیفی مصب سه رودخانه مهم منتهی به دریا در دوره‌های پرآبی و کم‌آبی این رودخانه‌ها توسط مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر در دستور کار قرار گرفته است.

پایش کیفی آب دریای خزر در مصب سه رودخانه مهم منتهی به دریاویژگی های کیفی آب دریای خزر در محدوده سه رودخانه مهم بابلرود، چالوس و سفیدرود بررسی و پایش شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دولت به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت نیرو (پاون)، در راستای کنترل کیفیت منابع آب دریای خزر، پایش کیفی مصب سه رودخانه مهم منتهی به دریا در دوره‌های پرآبی و کم‌آبی این رودخانه‌ها توسط مرکز ملی مطالعات و تحقیقات دریای خزر در دستور کار قرار گرفته است.
در مرحله نخست این پایش از محدوده مصب سه رودخانه بابلرود، چالوس و سفیدرود در پاییز و زمستان سال ۹۱ نمونه های آب اخذ شد که براساس نتایج حاصل از این نمونه‌گیری‌ها، میانگین ارقام بدست آمده نشان می‌دهد مقادیر کربن آلی کل که به‌‌عنوان یک شاخص غیراختصاصی کیفیت آب برای آلودگی‌های نفتی محسوب می‌شود، برای هر سه رودخانه در وضعیت مناسبی قرار دارد. 
مقادیر فلزهای سنگین نیز وضعیت کیفی مطلوبی را برای مصب هر سه رودخانه نشان می‌دهد. 
افزون بر این، مقادیر فیکال کلیفرم به‌عنوان شاخص میکروبی در مصب رودخانه بابلرود در حد بسیار بالایی است که آب منطقه را جهت بهره‏برداری‏های تفریحی و مصارف آبیاری نامناسب می‏سازد. 
این شاخص در رودخانه چالوس و سفیدرود در وضعیت قابل قبول‌تری قرار دارد. 

https://zistonline.com/vdcfjede.w6dcxagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما