تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۲۵
کد مطلب : 65584
عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه تاسیس سازمان طب سنتی کارایی لازم را ندارد، گفت: با تحقق این موضوع مشکلات این حوزه رفع نمی شود بلکه باید ساماندهی در دستور کار قرار گیرد.
طب سنتی در طرح تحول سلامت گنجانده شود
به گزارش زیست آنلاین، عباسعلی پوربافرانی با بیان اینکه با توجه به افزایش اقبال مردم به طب سنتی اتخاذ تدابیر لازم برای ساماندهی آن باید در دستور کار قرار گیرد، گفت: در برنامه ششم توسعه بر ادغام طب سنتی در نظام سلامت تاکید و از سویی در سیاست های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری نیز به صورت ویژه و خاص به این موضوع پرداخته شده است از این رو لازم است ساختار مناسبی برای طب سنتی ایجاد و تعریف شود.

نماینده مردم نایین، خور و بیابانک در مجلس شورای اسلامی، با یادآوری پیشنهاد وزیر بهداشت مبنی بر تاسیس سازمان طب سنتی، افزود: نیازی به تاسیس سازمان یا تشکیل معاونت وجود نداشته و کارایی لازم را ندارد زیرا در گذشته طب سنتی با معاونت شروع شد اما بعد از مدتی منحل و به اداره کل تنزل یافت.

وی با بیان اینکه با تاسیس سازمان طب سنتی مشکلات این حوزه رفع نخواهد شد، تصریح کرد: با شرایط فعلی نیز می توان اقدامات اساسی در حوزه طب سنتی انجام داد و باید به تدریج و بر اساس برنامه ششم و همچنین نیازسنجی ارتقای جایگاه طب سنتی را در دستور کار قرار داد و سپس بر اساس ضرورت در جهت تشکیل معاونت یا سازمان طب سنتی گام برداشت.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه زیرساخت ها برای ارتقای طب سنتی باید فراهم شود، گفت: تشکیلات دولت نباید گسترش و فربه شود کما اینکه اغلب خدمات را می توان با به کارگیری روش های مناسب ارائه کرد که نیازی به افزایش بدنه دولت نباشد.

پوربافرنی با بیان اینکه ادغام طب سنتی در نظام سلامت باید تحقق یابد، تصریح کرد: علاوه بر تلاش بر تحقق این موضوع ساماندهی طب سنتی نیز باید در دستور کار قرار گیرد تا شاهد تحولی عظیم در این حوزه باشیم.

وی با بیان اینکه اجرای قوانین و بهبود وضعیت طب سنتی نیازمند تلاش تمامی معاونت های وزارت بهداشت بوده و از عهده یک معاونت به تنهایی خارج است، گفت: از لحاظ ساختاری نیاز است معاونت غذا و دارو، معاونت های پژوهش، بهداشت، توسعه، آموزش و سایر معاونت ها برای بهبود وضعیت طب سنتی تلاش و تعامل مناسب را داشته باشند تا وظیفه هر کدام به درستی تبیین شود.

نماینده مردم نایین، خور و بیابانک در مجلس دهم، از فعالیت افراد غیرمتخصص و سودجو در حوزه طب سنتی انتقاد و بر لزوم برخورد جدی با این افراد تاکید کرد و افزود: وزارت بهداشت باید با نظارت دقیق افراد سودجویی که در حوزه های مختلف طب سنتی از جمله عطاری ها، آموزش، مراکز ارائه کننده طب سنتی فعالیت می کنند را شناسایی و با آنها به صورت جدی برخورد کند؛ البته با توجه به اینکه با رشد قارچ گونه مراکز غیرمجاز مواجه هستیم وزارت بهداشت به تنهایی توان مقابله با این مراکز و افراد غیرمتخصص فعال در این حوزه را نداشته و نیاز است وزارت صنعت و معدن، نیروی انتظامی و دستگاه قضا همکاری و هماهنگی لازم را با این دستگاه داشته باشند تا سطح سلامت مردم ارتقا و تهدیدی از این ناحیه این مراکز سلامت آنها را تهدید نکند.

به گزارش خبرگزاری خانه ملت، عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، با یادآوری اینکه عرضه دارو از سوی عطاری ها غیرقانونی است، تصریح کرد: برای عرضه گیاهان دارویی محدودیت خاصی وجود نداشته و این موضوع در قالب بخشنامه یا بروشور آموزش داده می شود اما عرضه داروهای گیاهی شرایط خاص خود را داشته و در قالب یک پروتکل آموزشی و درمانی و بر اساس مصوبات بورد واعضای هیات علمی گروه مربوطه تحقق می یابد.

 

 

https://zistonline.com/vdchkmn-.23nm6dftt2.html
تگ ها
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما