تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ تير ۱۴۰۵ ساعت ۱۴:۰۴
کد مطلب : 87385
با تغییر شرایط جوی، تالاب‌های خشک‌شده «صالحیه» و «الله‌آباد» به کانون‌های فعال گردوغبار تبدیل شدند که موجب کاهش کیفیت هوای شهرستان‌های نظرآباد، چهارباغ و کلان‌شهر کرج شده است.
خیزش گردوغبار از تالاب‌های خشک‌شده البرز؛ کیفیت هوای کرج کاهش یافت
خیزش گردوغبار از تالاب‌های خشک‌شده البرز؛ کیفیت هوای کرج کاهش یافت
به گزارش زیست آنلاین،تصاویر ماهواره‌ای از آغاز خیزش گردوغبار از پهنه‌های بیابانی و کم‌پوشش تالاب‌های صالحیه و الله‌آباد خبر می‌دهند. این توده‌های غبار با حرکت به سمت شرق، مناطق وسیعی از نظرآباد، کمال‌شهر و کلان‌شهر کرج را تحت تأثیر قرار داده و موجب بروز وضعیت نامطلوب هوا در این مناطق شده‌اند.

کارشناسان محیط‌زیست، عوامل متعددی را در بروز این وضعیت دخیل می‌دانند. مداخلات انسانی از جمله احداث کانال‌های زهکشی و جلوگیری از ورود جریان‌های آبی به این پهنه‌ها، در کنار تأمین‌نشدن حقابه زیست‌محیطی، موجب خشکی شدید سطح خاک و از بین رفتن پوشش گیاهی شده است. همچنین چرای کنترل‌نشده دام و حضور شترهای سرگردان در این منطقه، فرآیند فرسایش بادی را بیش از پیش تشدید کرده است.

در همین راستا، ستاد ملی سیاست‌گذاری و هماهنگی مدیریت پدیده گردوغبار، تالاب‌های صالحیه و الله‌آباد را در اولویت برنامه‌های کنترلی قرار داده است. بنا بر اعلام این ستاد، عملیات اجرایی شامل اصلاح وضعیت کانال‌های زهکش، تأمین حقابه زیست‌محیطی برای مرطوب‌سازی خاک و مدیریت چرای دام به‌زودی با مشارکت ادارات کل حفاظت محیط‌زیست استان‌های البرز و قزوین آغاز خواهد شد./پیام ما
https://zistonline.com/vdcamena.49n0a15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما

آخرین عناوین