تاریخ انتشار :جمعه ۳۱ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۰۰
کد مطلب : 81073
مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران با اشاره به اینکه در قانون مدیریت پسماند صراحتاً تاکید شده که محل دپوی زباله هر شهر باید توسط وزارت کشور و جهاد کشاورزی تعیین و تحویل شهرداری‌ها شود و شورای عالی شهرسازی نیز می‌بایست محل را تأیید کند، گفت: شهرداری صرفاً مجری است. پس اینکه مدام می‌گویند آرادکوه را جابجا کنید، باید محل را تعیین کنند چرا که ما فقط مجری هستیم. همچنین، احمد مسجد جامعی صبح امروز در بازدید از مجموعه دفع پسماند آرادکوه، راه اندازی موزه پسماند در کارخانه قدیمی کمپوست را پیشنهاد داد.
وزارت کشور و جهاد کشاورزی مسوول تعیین محل دپوی زباله و راه اندازی موزه پسماند
به گزارش زیست آنلاین، رضا عبدلی صبح امروز در حاشیه تهران گردی اعضای شورای شهر با بیان اینکه شهرداری تهران ۱۲۲ ناحیه دارد که نواحی نسبت به انعقاد قرارداد با پیمانکاران اقدام می‌کند، گفت: در مجموع ۱۲۲ پیمانکار در شهر تهران مشغول به کار هستند که حدود ۱۵ هزار و ۲۰۰ کارگر دارند و بیش از ۲۵۰۰ دستگاه ماشین آلات نظافت نیز دارا هستند. مأموریت آنها این است که به‌صورت شبانه روزی ۱۳۲ کیلومتر سطح شهر تهران و معابر آن را نظافت و ۲۱ المان شهری را پاکسازی و ۵۷ هزار مخزن تعبیه شده را نیز جمع‌آوری کنند.

وی با بیان اینکه از زمانی که زباله‌ها تحویل ۱۰ ایستگاه زباله می‌شود، مسئولیت سازمان پسماند آغاز می‌شود،اظهارکرد: روزانه ۳۰۰ سرویس کانتینر وظیفه انتقال زباله‌ها به آرادکوه را بر عهده دارد.

عبدلی با بیان اینکه زباله‌ها به دو مرکز آبعلی و آرادکوه ارسال می‌شود، گفت: ما اسنادی از کتابخانه ملی دریافت کردیم که در سال ۱۳۳۵ رسماً تیمسار زاهدی مرکز آبعلی و آرادکوه را به عنوان دپوی خاک، نخاله و زباله تهران تعیین می‌کند.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران با اشاره به اینکه در قانون مدیریت پسماند و آئین‌نامه اجرایی نیز صراحتاً تاکید شده که محل دپوی زباله هر شهر باید توسط وزارت کشور و جهاد کشاورزی تعیین و تحویل شهرداری‌ها شود و شورای عالی شهرسازی نیز می‌بایست محل را تأیید کند، گفت: شهرداری صرفاً مجری است. پس اینکه مدام می‌گویند آرادکوه را جابجا کنید، باید محل را تعیین کنند چرا که ما فقط مجری هستیم.

وی با بیان اینکه بیش از ۱۰۰ سال از مدیریت پسماند می‌گذرد اما هنوز سند بالادستی نداریم، گفت: در سال ۹۷ فراخوان جذب تهیه سند با کمک مرکز مطالعات صادر شد و پیش نویس طرح جامع مدیریت پسماند نوشته و تا پایان امسال به شورای شهر ارائه می‌شود.

مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران افزود: بر اساس طرح جامع مدیریت پسماند ما باید نحوه جمع‌آوری، دپو و … پسماند را بدانیم. در برخی کشورها از یک سال قبل زباله‌ها را پیش فروش می‌کنند اما اینجا باید التماس کنیم و اگر سندی داشته باشیم می‌توان به‌راحتی برنامه‌ریزی کرد.

وی با بیان اینکه زباله‌های ارزشمند شامل مواد آهنی، پلاستیک و … است، گفت: برخی زباله‌ها نیز دارای مواد آلی هستند و قابلیت تبدیل شدن به کود را دارند اما برخی مواد را نمی‌شود کاری کرد از جمله ظرف‌های یک بار مصرف فومی که قابلیت بازیافت ندارند و تنها باید زباله‌سوز داشته باشیم.

عبدلی با اشاره به اینکه روزانه ۹۰۰ تن زباله حجیم همچون چوب و … جمع‌آوری می‌شود،اظهارکرد: روزانه ۱۲۰۰ تا ۱۳۰۰ سرویس زباله حجمی داشتیم که سه چهار ماه است که طی بخشنامه‌ای ورود آن به آرادکوه ممنوع شده است.

وی با بیان اینکه کمپوست کرمانشاه یکی از غنی‌ترین کمپوست‌ها بود، گفت: حالا کمپوست تولید شده در سازمان مدیریت پسماند شهرداری به دلیل آنکه رطوبت خاک را نگه می‌دارد جز بهترین کمپوست‌ها است و سه ماه پیش با بخشنامه معاون خدمات شهری مقرر شد که از این پس سازمان پارک‌ها از بیرون مجموعه کود نخرد و ۵۰ هزار تن کود از مجموعه سازمان پسماند خریداری کند.

عبدی اضافه کرد: سال گذشته ۳۲ هزار تن پسماند ساختمانی به بیرون شهر تهران منتقل شد. یک زمان ۱۰۰ هزار تن پسماند ساختمانی نیز داشتیم اما حالا با رکود بخش ساخت و ساز پسماند این بخش نیز کاهش یافت.

وی با بیان اینکه متأسفانه کارگران ایرانی برای فعالیت در سازمان پسماند رغبتی ندارند، گفت: بارها برای جذب کارگر ایرانی اطلاعیه صادر کردیم اما مورد استقبال قرار نگرفت و مجبور شدیم از کارگران افغانی دارای مجوز استفاده کنیم.

تهران گردان از بخش‌های مختلف آرادکوه بازدید کردند.

بازدید از آرادکوهراه اندازی موزه پسماند در کارخانه قدیمی کمپوستاحمد مسجد جامعی صبح امروز در بازدید از مجموعه دفع پسماند آرادکوه، راه اندازی موزه پسماند در کارخانه قدیمی کمپوست را پیشنهاد داد.

به گزارش ایسنا، صبح امروز احمد مسجدجامعی به همراه حسن خلیل آبادی - عضو دیگر شورای شهر تهران - به آرادکوه - مرکز دپوی زباله - رفتند و مسجدجامعی با بیان اینکه در گذشته «محور آباد» محل دپوی زباله بود اما بعد از مدتی جمع‌آوری و به آرادکوه منتقل شد، گفت: همزمان با آرادکوه، در تقی آباد نیز شبکه جمع‌آوری زباله مستقر شد که خوشبختانه تقی آباد نیز با کمک شهرداری تهران و … جمع‌آوری شد.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر شیرابه در آرادکوه موجب انتشار بوی نامطبوع شده است،اظهارکرد: بر اساس آمار بهزیستی ۶ درصد کودکان کار در امر جمع‌آوری زباله فعال هستند که عمدتاً افغانی و پاکستانی هستند.

مسجدجامعی با بیان اینکه در طول مسیر با کودکان گل فروش که در مسیر بهشت زهرا (س) مستقر شده‌اند روبرو شدیم، گفت: این کودکان از ساعت ۵ تا ساعت ۱۹ در کنار اتوبان مشغول گلفروشی هستند و مسئول بالادستی آنها به کودکان روزی ۳۰ هزار تومان و به نوجوانان روزی ۵۰ هزار تومان حقوق می‌دهد و این کودکان نگران بودند که مبادا عکس‌شان منتشر شوند و از کار بیکار شوند.

این عضو شورای شهر تهران با اشاره به اینکه روزانه زباله‌های زیادی به آرادکوه می‌آید،اظهارکرد: جالب است بدانید که درآمد یک زباله‌گرد از ۲۰ الی ۳۰ سطل زباله حتی از یک کشاورز که زحمت زیادی برای محصولش می‌کشد، بیشتر است.

وی با بیان اینکه رویکردمان در زمینه آرادکوه، مسائل زیست محیطی و بهبود شیرابه‌ها همچنین رویکرد اجتماعی و تفکیک زباله از مبدأ است، گفت: کارکنان پسماند بارها به ما گفته‌اند که شما برای تطهیر کنندگان در بهشت زهرا مزایایی در نظر گرفته‌اید اما وضعیت ما در میان کوه زباله به مراتب بدتر است.

مسجدجامعی افزود: شرایط آراد کوه به گونه‌ای است که با توسعه روستاها در اطراف آن نارضایتی مردم دو چندان شده است. در سازمان مدیریت پسماند یک کارخانه تولید کمپوست وجود دارد که قبل از انقلاب توسط یک شرکت انگلیسی ساخته شد اما بعد از افتتاح در سال ۵۳ به دلیل آنکه ظرفیت زباله‌اش کم بود و خروجی خوبی نداشت تنها ۹ ماه کار کرد و بعد از آن نیز تعطیل شد که مجدداً در زمان آیت الله هاشمی رفسنجانی افتتاح شد اما از آنجایی که ورودی زباله آن برای شهر تهران قابل قبول نبود و بوی نامطبوع این مرکز موجب نارضایتی شهروندان شده این مرکز مجدداً تعطیل شد و تنها ۹ ماه کار کرد.

وی با بیان اینکه این کارخانه حالا متروکه و رها شده است و تنها به درد آن می‌خورد که به لوکیشن فیلم تبدیل شود، گفت: البته با قدیمی شدن تکنولوژی آن، می‌توان این کارخانه را به یک موزه برای پسماند تبدیل کرد و حتی در بیرون این کارخانه المان‌های قدیمی نیز وجود دارد به گونه‌ای که یکی از قدیمی‌ترین دستگاه‌های پمپ بنزین دقیقاً در بیرون کارخانه وجود دارد و می‌تواند به موزه شدن این مجموعه کمک کند.

مسجدجامعی با بیان اینکه در گذشته این مرکز بسیار بزرگ بود اما با انتقال فرآیند زباله سوزی به آرادکوه این مرکز بخشی از زمین‌های خود را به آتش نشانی داد تا به مرکز آموزش تبدیل شود، گفت: امروز در نظر داریم به آرادکوه برویم و در مورد وضعیت زباله‌های تهران بررسی انجام دهیم.

جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید:

پسماند طلای کثیف

انواع روشهای دفع و بازیافت زباله- بخش اول

انواع روشهای دفع و بازیافت زباله- بخش دوم

بررسی انواع زباله و ماهیت آنها

https://zistonline.com/vdcipuav.t1azy2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما