کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

امنیت غذایی، خط قرمز مدیریت مصرف انرژی؛ سهم کشاورزی از گاز کشور تنها ۶ درصد است

24 تير 1405 ساعت 13:09

 معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی با تأکید بر ضرورت نگاه ملی به مقوله ناترازی انرژی، تصریح کرد که هرگونه تصمیم‌گیری برای مدیریت مصرف سوخت باید با در نظر گرفتن نقش راهبردی بخش کشاورزی در امنیت غذایی و بر پایه آمارهای دقیق صورت گیرد.


به گزارش زیست آنلاین،محمدمهدی برومندی در نشست کارگروه ملی بهینه‌سازی مصرف انرژی در بخش کشاورزی با بیان اینکه دغدغه مدیریت انرژی یک اولویت ملی است، اظهار داشت: «حل مسئله ناترازی انرژی مستلزم همکاری همه دستگاه‌هاست و نباید صرفاً با نگاه بخشی یا سازمانی به آن نگریست.»

آمارها چه می‌گویند؟
معاون وزیر جهاد کشاورزی با ارائه تحلیلی از وضعیت مصرف گاز در کشور گفت: «سالانه حدود ۲۴۰ میلیارد مترمکعب گاز در کشور مصرف می‌شود که سهم بخش‌های خانگی، نیروگاهی و صنعت/کشاورزی هر یک حدود ۳۳ تا ۳۴ درصد است. نکته حائز اهمیت اینجاست که از این میزان، سهم بخش کشاورزی تنها حدود ۶ میلیارد مترمکعب، معادل تقریباً ۶ درصد از کل مصرف گاز کشور است.»

وی با تأکید بر اینکه سیاست‌گذاری‌های حوزه انرژی باید بر مبنای تحلیل دقیق «هزینه و فایده» باشد، افزود: «با وجود سهم اندک کشاورزی در مصرف انرژی، این بخش نقشی حیاتی در تأمین امنیت غذایی ایفا می‌کند. تولید داخلی محصولات باغی و زراعی، علاوه بر تأمین نیاز جامعه، از خروج میلیاردها دلار ارز برای واردات محصولات کشاورزی جلوگیری می‌کند که این ارزش افزوده باید در تصمیم‌گیری‌های کلان انرژی لحاظ شود.»

اقدامات وزارت جهاد برای بهینه‌سازی
برومندی در خصوص برنامه‌های این وزارتخانه برای اصلاح الگوی مصرف گفت: «با تأکید وزیر جهاد کشاورزی، برنامه‌های جدی برای کاهش مصرف سوخت در بخش کشاورزی، به‌ویژه در گلخانه‌ها، در حال اجراست و مصرف گاز این بخش نسبت به دوره‌های گذشته کاهش یافته است.»

وی همچنین با اشاره به چالش‌های پیش‌روی بهره‌برداران خاطرنشان کرد: «در کنار برنامه‌های مدیریت مصرف، تأمین به‌موقع سوخت برای ماشین‌آلات و واحدهای تولیدی یکی از مطالبات جدی فعالان این حوزه است که باید با همکاری وزارت نفت و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط مرتفع شود.»

معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در پایان بر آمادگی این وزارتخانه برای اجرای برنامه‌های مشترک بهینه‌سازی انرژی با رویکرد کارشناسی و داده‌محور تأکید کرد و گفت: «هدف ما حفظ تداوم تولید و تضمین امنیت غذایی کشور در کنار مدیریت هوشمندانه منابع انرژی است.»/مهر


کد مطلب: 87312

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/87312/امنیت-غذایی-خط-قرمز-مدیریت-مصرف-انرژی-سهم-کشاورزی-گاز-کشور-تنها-۶-درصد

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com