تاریخ انتشار :پنجشنبه ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۶:۰۰
کد مطلب : 80787
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان های ترکمن و گمیشان گفت: بارش چند ماهه اخیر و هدایت روان آبهای ناشی از سیلاب به تالاب بین المللی گمیشان ۱۸ هزار هکتار از وسعت ۲۰ هزار هکتاری این پهنه آبی را به زیر آب برد. در همین حال، رئیس سازمان محیط زیست ایران در دیدار با سفیر ترکیه در تهران درخواست کرد تا آب اضافی دریاچه وان ترکیه به دریاچه ارومیه انتقال یابد، چرا که خشکی این دریاچه تهدیدی جدی برای منطقه است.
آبگیری تالاب گمیشان/ درخواست برای انتقال آب دریاچه وان به دریاچه ارومیه
به گزارش زیست آنلاین، علی بیانی اظهار داشت: در حال حاضر بین ۳۰ تا یکصد سانتیمتر آب در نقاط مختلف تالاب وجود دارد و حجم موجود آب در آن به ۳۰۰ میلیون متر مکعب می رسد.

وی بیان کرد: در زمان بروز سیل با هماهنگی کارشناسان، ۴۰ شکاف بین بخش شمالی و جنوبی تالاب ایجاد شد تا آب موجود در بخش جنوبی تالاب به بخش شمالی هدایت و همه پهنه گسترده این تالاب آبگیری شود.

به گزارش ایرنا بخش جنوبی و شمالی تالاب گمیشان توسط کانال خزر به دو قسمت نامساوی تقسیم شده است.

وی گفت: در سالهای گذشته بخش شمالی تالاب به سبب کاهش بارش باران و نبود جریانات آبی از سوی دریای خزر به داخل تالاب تقریبا خشک شده بود.

بیانی ادامه داد : با وجود اینکه گونه های پرندگان مهاجر تالاب گمیشان را ترک کرده اند اما با توجه به بارش های اخیر و ایجاد پوشش گیاهی مطلوب در تالاب، برخی پرندگان بومی مانند سلیم ها در تالاب تخم گذاری کردند.

این کارشناس محیط زیست گفت: آبگیری تالاب گمیشان موجب شد تا پس از چند سال شاهد حضور انواع ماهیان کپور و کفال در این پهنه آبی باشیم که این امر مسوولیت مامورین محیط زیست برای جلوگیری از تخلفات شکار و صید در این تالاب را افزایش داده است.

بیانی اضافه کرد : همچنین افزایش پهنه آبی این زیستگاه، چشم اندازهای منحصر بفردی را در این تالاب بین المللی خلق کرده و موجب افزایش حضور گردشگران و علاقه مندان به این منطقه شده است.

وی ادامه داد : تلطیف هوای مناطق مسکونی پیرامونی بهمراه رفع خطر ریزگردها از دیگر مزایای آبگیری مجدد تالاب بین المللی گمیشان است.

بیانی گفت: خشک شدن تالاب گمیشان در سالهای گذشته سبب شد تا این منطقه به صورت بالقوه به کانون ایجاد ریزگرد در گلستان تبدیل شود که با افزایش سطح آب تالاب، این خطر حداقل برای چند سال برطرف شد.

درخواست برای انتقال آب دریاچه وان به دریاچه ارومیهدرخواست ایران از ترکیه برای انتقال آب دریاچه وان به دریاچه ارومیهرئیس سازمان محیط زیست ایران در دیدار با سفیر ترکیه در تهران درخواست کرد تا آب اضافی دریاچه وان ترکیه به دریاچه ارومیه انتقال یابد چرا که خشکی این دریاچه تهدیدی جدی برای منطقه است

به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی سازمان محیط‌ زیست، عیسی کلانتری، رئیس سازمان محیط زیست ایران در دیدار با دریا اورس، سفیر ترکیه در تهران گفت: امکان این وجود دارد که آب اضافی از دریاچه وان وارد دریاچه ارومیه شود چون خشک شدن دریاچه ارومیه تهدیدی جدی برای منطقه است.

وی همچنین با اشاره به توانمندی ترکیه برای تولید فیلتر خودروهای دیزلی ادامه داد: آلودگی هوا در کلانشهرها یکی از موضوعات مهم کشور ما است و یکی از دلایل آن خودروهای دیزلی است. از کشور ترکیه درخواست می‌کنیم تا در زمینه ساخت این فیلترها به ایران کمک کند.

معاون رئیس جمهوری ایران دیوار مرزی بین دو کشور را از بعد تروریسم و امنیت به نفع هر دو کشور دانست و گفت: اما باید راهکارهایی در نظر گرفته شود تا باعث عدم تردد، ایجاد مشکل آبشخور و قطع ارتباط ژنتیک حیات وحش در دو کشور نشود چرا که جبران این اتفاقات امکان‌پذیر نیست.

دریا اورس، سفیر جمهوری ترکیه در ایران نیز در این دیدار گفت: تهران یکی از زیباترین شهرهایی است که دیده‌ام همچنین کشور ایران دوست و متحد ما در شرایط مختلف است. کشور ترکیه مثل همیشه آماده همکاری‌های محیط زیستی و تکنولوژیک با ایران است.

جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید:

آبگیری ۸۷ درصد از تالاب هورالعظیم و آبگیری کامل سه تالاب دیگر استان خوزستان

هدایت سالانه ۱۲۵میلیون مترمکعب آب پایدار به دریاچه ارومیه و حال خوب سدهای کشور

پارلمان آب نهادی برای تحقق تصمیم سازی دموکراتیک در حوزه آب است/ فعالان محیط زیست صدای طبیعت هستند

https://zistonline.com/vdcjaaeo.uqeyozsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما