تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۶ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۰۶
کد مطلب : 67599
معاون وزير نيرو در امور آب و فاضلاب: هيچ سالي کمتر از امسال نسبت به پنجاه سال اخير کاهش بارش نداشتيم.
رکوردشکني کاهش بارش در 50 سال اخير
به گزارش زیست آنلاین، رحيم ميداني با اشاره به اينکه وضع بارش مطلوبي در سال آبي جاري نداريم افزود: حتي برخي حوضه هاي اصلي آبريز مثل فلات مرکزي از نظر کاهش بارش نسبت به درازمدت رکوردشکني کردند و در اين حوضه ۷۸ درصد نسبت به درازمدت کاهش بارش ثبت شده است.

وي گفت: در ساير حوضه هاي اصلي آبريز نيز با کاهش بارش مواجه هستيم. به طور مثال حوضه آبريز خليج فارس ۶۷ درصد، خزر ۱۵ درصد و اروميه ۲۸ درصد کاهش بارش نسبت به درازمدت گزارش شده است.

ميداني تأکيد کرد: در برخي استان ها نيز براساس آمار ثبت شده ۵۰ ساله بارش، مانند استان هاي مرکزي، قم، سمنان، تهران، البرز و اصفهان چنين وضعي ثبت نشده است.

وي افزود: در استان هايي که انتظار بارش خوبي در آنها داشتيم نيز مانند چهارمحال و بختياري ۷۵ درصد، لرستان ۶۴ درصد، همدان ۵۸ درصد و کردستان ۴۳ درصد کاهش بارش از ابتداي سال آبي نسبت به درازمدت ثبت شده است.

ميداني اضافه کرد: بارش فقط در استان هاي اردبيل و گلستان نرمال بوده است.

وي گفت: سازمان هواشناسي پيش بيني کرده بود در پاييز و زمستان حدود ۷۰ درصد بارش کل کشور بايد اتفاق مي افتاد که بر اين اساس اگر ميانگين بارش سالانه کشور ۲۴۳ ميليمتر باشد از ابتداي مهر تا پايان اسفند بايد ۱۷۳ ميليمتر بارش داشته باشيم که درحال حاضر ميانگين بارش از ابتداي سال آبي تاکنون ۳۶ درصد بوده يعني ۳۴ درصد کاهش بارش نسبت به پارسال و ۵۹ درصد نسبت به درازمدت ثبت شده است.

معاون وزير نيرو در امور آب و فاضلاب گفت: پيش بيني سازمان هواشناسي حاکي از آن است که تا پايان اسفند ۱۴۴ ميليمتر بارش خواهيم داشت که به اين ترتيب ۲۱ درصد کاهش بارش نسبت به پيش بيني اوليه خواهد بود که مي توانيم اميدوار باشيم کاهش بارش حادتر از اين نخواهد بود.

ميداني درباره پيش بيني سازمان هواشناسي در زمينه دماي هوا در زمستان نيز گفت: براساس پيش بيني اين سازمان دي و اسفند دماي هوا گرمتر از نرمال خواهد بود اما بهمن ماه دماي هوا نرمال و حتي سردتر از نرمال است.

وي افزود: ورودي آب سدها از ابتداي سال آبي تا کنون ۴ ميليارد و ۷۰۰ ميليون متر مکعب گزارش شد که اين رقم در زمان مشابه پارسال بيش از ۷ ميليارد مترمکعب بوده است.

معاون وزير نيرو در امور آب و فاضلاب همچنين ميزان خروجي آب از سدهاي کشور را ۶۰۰ ميليون متر مکعب کمتر از پارسال اعلام کرد و گفت: ميزان خروجي آب از سدهاي کشور در سال گذشته ۸ ميليارد و ۱۶۰ ميليون مترمکعب بود که اين رقم در سال آبي جاري ۷ ميليارد و ۷۰۰ ميليون مترمکعب ثبت شده است. 

 

مصوبه ۴۹۰ ميليارد تومان براي اجراي طرح هاي اضطراري آب شرب

معاون وزير نيرو در امور آب و فاضلاب گفت: هيئت وزيران براي اجراي طرح هاي اضطراري آب شرب، ­۴۹۰ ميليارد تومان مصوب کرد.

رحيم ميداني گفت: هيئت وزيران امسال مصوبه اي مبني بر اختصاص اين مبلغ براي اجراي طرح هاي اضطراري آب شرب داشت که درخواست کرديم اين اعتبار تخصيص يابد تا دراختيار آب و فاضلاب شهري و روستايي در استان ها قرار دهيم.

وي گفت: با تخصيص اين اعتبار به شرکت هاي آب و فاضلاب شهري و روستايي اين شرکت ها خواهند توانست طرح هاي اضطراري خود را اجرا کنند و تعميرات لازم و اساسي تجهيزات آبي را انجام دهند تا براي عبور از تابستان ۹۷ آمادگي لازم را داشته باشيم.

ميداني تأکيد کرد: با توجه به وضعيت بارش جلسه فوق العاده شوراي عالي آب در ۱۸ دي تشکيل و در اين جلسه تصميماتي گرفته شد تا خودمان را براي سناريوهاي مختلف با توجه به وجود آمار ۵۰ ساله از بارش ها آماده کنيم و بدترين حالت را درنظر بگيريم و براي آن چاره انديشي کنيم.

مديريت مصرف براي گذر از تابستان ۹۷ بسيار مؤثر است تا آب بيشتري در سفره هاي زيرزميني و سدهاي کشور باقي بماند.

معاون وزير نيرو در امور آب و فاضلاب گفت: براي تأمين آب شرب شهرها ۵۴ درصد از آب هاي زيرزميني برداشت مي شود و براي تأمين آب شرب روستاها نيز ۹۰ درصد از سفره هاي زيرزميني استفاده مي کنيم. به طور مثال ۸۰ درصد آب شيراز از آب زيرزميني تأمين مي شود.

وي ادامه داد: در کل ۶۳ درصد از آب شرب کشور از سفره هاي زيرزميني تأمين مي شود که اين موضوع اهميت اجراي طرح تعادل بخشي آب هاي زيرزميني را چندبرابر مي کند.

ميداني درباره وضع آبي برخي از سدهاي کشور نيز گفت: ورودي آب به  سد زاينده رود ۶۱ درصد از ابتداي سال آبي تاکنون کمتر شده و درحال حاضر موجودي آب اين سد ۱۴۰ ميليون متر مکعب است درحاليکه در زمان مشابه پارسال به رغم تخصيص آب براي کشت پاييزه ۲۴۶ ميليون متر مکعب آب داشت.

معاون وزير نيرو در امور آب و فاضلاب در مورد وضع آبي سدهاي تهران گفت:? نگراني خاصي در زمينه منابع آبي سدهاي تأمين کننده آب تهران نداريم و تقريباً ميزان آب موجودد سدهاي پنجگانه تهران مشابه پارسال است.

ميداني در زمينه ورودي آب به سدهاي خوزستان گفت: ورودي آب به زنجيره سدهاي کارون کاهش فاحشي داشته و از ابتداي سال تاکنون حدود ۱ ميلياد و ۸۰۰ ميليون مترمکعب آب وارد اين سدها شده است.

وي افزود: آب ورودي به سد دز نسبت به پارسال نصف شده است اين درحالي است که در سال آبي گذشته ۱ ميليارد و ۱۰۰ ميليون مترمکعب آب وارد سد دز شد اما امسال فقط ۵۰۰ ميليون مترمکعب آب وارد اين سد شده است.

معاون وزير نيرو در امور آب و فاضلاب تأکيد کرد: اگر اين روال ادامه يابد در پيک تابستان در زمينه توليد انرژي از نيروگاه هاي برق آبي مشکل خواهيم داشت. 

https://zistonline.com/vdcf1tdv.w6de1agiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما