کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

تصفیه آب از آلاینده های سمی با نانوفناوری خورشیدی

4 ارديبهشت 1392 ساعت 9:48

دانش پژوهان دانشگاه سینسیناتی یک فیلتر نانویی ابداع کرده اند که باانرژی خورشیدی کار می کند و می تواند مواد مضر سرطان زا و آنتی بیوتیک ها را از رودخانه ها، دریاچه ها و منابع آب شرب پاک کند.


به گزارش زیست آنلاین به نقل از مهر، این فناوری جدید از دو پروتئین باکتریایی ساخته شده که می تواند ۶۴ درصد آنتی بیوتیک را از آبهای سطحی جذب کند. در حال حاضرشیوه های تصفیه کننده کنونی ساخته شده از کربن فعال،  ۴۰ درصد از این آلاینده ها را جذب می کنند.

همچنین این فیلتر جدید توانایی استفاده دوباره از آنتی بیوتیک های جذب شده را فراهم می کند.

آنتی بیوتیک ها و مواد شیمیایی موجود در آبهای سطحی بسیاری از میکروارگانیسم ها را از بین می برند اما از سوی دیگر باکتری های مقاوم تولید می کنند که این امر می تواند سلامت اکوسیستم آبی را تهدید کند. در نتیجه این نانوفیلتر جدید که هر یک از قطر موی انسان کوچک تر هستند می توانند تاثیر بزرگی بر سلامتی انسان و سلامت محیط آبی داشته باشند.

نکته جالب اینجاست که این فیلتر جدید از یکی از این عناصری استفاده کند که موجب خطرناک شدن باکتری های مقاوم به دارو می شود. این عنصر یک پمپ پروتئینی موسوم به  AcrB است. دیوید وندل استادیار مهندسی محیط زیست دردانشگاه سینسیناتی می گوید: این پمپ ها یک محصول شگفت انگیز از تکامل است.

به گفته وی، این پمپ ها ضرورتا، شیوه دفع زباله انتخابی برای باکتری ها هستند. ابتکار ما این سیستم دفع را تغییر می دهد. از این رو به جای پمپاژ مواد زاید به به بیرون، ما زباله و موادمضر موجود در محیط را به درون سیستم می کشیم.

برای تامین انرژی این سازوکار محققان از پروتئین باکتری کم مصرفی موسوم به  Delta-rhodopsin استفاده کردند که به AcrB  مجهز شده و توان پمپاژ را برای جذب آنتی بیوتیک دارد.

این فناوری می تواند فقط با استفاده از نور خورشید به عنوان منبع انرژی کار کند.

وندل ادامه داد ابتکار ما یک ابزار دوستدار محیط زیست را برای جذب آنتی بیوتیک از آبهای سطحی مورد نیاز انسان، نوید می دهد.

این نوآوری همچنین می تواند یک شیوه مقرون به صرفه برای بازیافت و استفاده دوباره از آنتی بیوتیک ها فراهم کند. گام بعدی آزمایش این ابتکار نانویی، تصفیه انتخابی هورمون ها و فلزات سنگین از آبهای سطحی است.

نتایج این تحقیقات درنشریه Nano Letters منتشر شده است.


کد مطلب: 26

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/26/تصفیه-آب-آلاینده-های-سمی-نانوفناوری-خورشیدی

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com