کد QR مطلبدریافت صفحه با کد QR

باران ۱۰۰,۰۰۰ کیلومتری آتش

5 اسفند 1391 ساعت 8:41

رصدخانه دینامیک خورشیدی ناسا ، باران تاج خورشیدی متوسطی را که بیش از ۷.۵ برابر زمین ارتفاع دارد، ثبت کرده است. این تصاویر در سومین سالگرد پرتاب این رصدخانه به مدار زمین منتشر شده‌اند.


به گزارش زیست آنلاین در ۱۹ جولای ۲۰۱۲/۲۹ تیر ۱۳۹۱، درخش متوسطی در سطح خورشید ثبت شد که حلقه‌های پلاسمایی درخشان و عظیمی نیز به همراه داشت. این پدیده به خاطر شکل ظاهری خورشید، باران تاج خورشیدی نیز نامیده می‌شود و طی آن، پلاسمای داغ موجود در تاج خورشید که دمایش به یک میلیون درجه سانتی‌گراد بالغ می‌شود، در امتداد خطوط میدان مغناطیسی خنک و فشرده می‌شود. خطوط میدان مغناطیسی که نشان‌دهنده شدت و جهت میدان مغناطیسی هستند، نامرئی‌اند؛ اما همان‌طور که در آزمایش‌های علوم مدرسه می‌شد با قرار دادن آهنربایی زیر کاغذ و ریختن براده‌های آهن روی کاغذ طرح آن‌ها را آشکار کرد، این فوران‌های سطح خورشید نیز اگر در نور مناسب مشاهده شوند، می‌توانند الگوی میدان مغناطیسی اطراف خورشید را برملا کنند. در این مورد، تصاویر دوربین فرابنفش رصدخانه دینامیک خورشیدی که در طول‌موج ۳۰۴ آنگستروم (فرابنفش سخت) گرفته شده‌اند، این الگوی زیبا را آشکار کرده است.

 همان‌طور که در این فیلم تقریبا ۴ دقیقه‌ای می‌بینید، پلاسمای داغ با سرعت بسیار زیادی شروع به صعود می‌کند و بیش از ۷.۵ برابر قطر زمین (که در میانه‌های فیلم برای مقایسه و درک بهتر ابعاد این اتفاق نمایش داده می‌شود) از سطح خورشید ارتفاع می‌گیرد، اما انرژی اغلب ذرات این فوران برای فرار از سطح خورشید کافی نیست و دوباره به آغوش ستاره مادر بازمی‌گردند.

رصدخانه دینامیک خورشیدی، پیشرفته‌ترین رصدخانه خورشیدی ناسا است که از سه سال پیش در مدار قرار گرفته تا طی حداقل ۱۱ سال، خورشید را با کیفیتی بی‌نظیر زیرنظر داشته باشد. برای آشنایی با ویژگی‏های این رصدخانه و دستاوردهای آن، اینجا را کلیک کنید.


کد مطلب: 19

آدرس مطلب :
https://www.zistonline.com/news/19/باران-۱۰۰-۰۰۰-کیلومتری-آتش

زیست آنلاین
  https://www.zistonline.com