تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ ساعت ۰۹:۴۷
کد مطلب : 85027
عکس تزئینی است.بوی نامطبوع مسیر فرودگاه امام (ره) یکی از مشکلات زیست‌محیطی استان تهران بوده است؛ مساله‌ای که به گفته رئیس سازمان محیط زیست در سال ۹۷ مورد گله‌مندی مقام معظم رهبری قرار گرفته و دستور داده‌ بودند تا پایان دولت این مساله رفع شود. با گذشت سه سال از این دستور و در پایان دولت دوازدهم و به‌رغم اقدامات انجام شده، این مشکل به‌طور کامل حل نشده است.
از اقدامات انجام شده برای رفع بوی نامطبوع فرودگاه امام (ره) چه خبر؟
به گزارش زیست آنلاین، زهره عبادتی - معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان تهران - در این باره اظهارکرد:  ۲۸ کانون اصلی را شناسایی کردیم که در انتشار بوی نامطبوع در مسیر فرودگاه امام (ره) نقش دارند. از این تعداد دو مرکز دفن پسماند هستند که یکی مرکز دفن پسماند «آرادکوه» مربوط به شهرداری تهران و محل جمع‌آوری پسماندهای پایتخت و اطراف آن و دیگری مرکز دفن پسماند «رود شور» مربوط به پسماندهای اسلامشهر و رباط کریم است.

وی اضافه کرد: بعد از پیگیری‌های بسیار زیاد و برگزاری جلسات متعدد اقداماتی در مرکز دفن پسماند آرادکوه انجام شد. به عنوان مثال ابن مرکز ۴۰ درصد حجم تولید کمپوست را کاهش داد و پشته‌های کمپوست را به‌طور کامل جمع‌آوری و سیستم تصفیه شیرآبه را به‌طور کامل راه‌اندازی کرد. نمونه‌برداری‌های انجام شده هم نشان می‌دهد که این مرکز اکنون در شرایط استاندارد قرار دارد.

معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان تهران در عین حال اظهارکرد: قرار است مطالعات بررسی انتقال مرکز دفن آرادکوه انجام شود و این کار از طرف سازمان مدیریت پسماند پیگیری می‌شود و الان در مرحله انتخاب مشاور هستند تا مطالعات انتقال را انجام دهد و پیشنهاداتی را ارایه دهد البته ممکن است نظر مشاور نصب زباله‌سوزهای جدید و کاهش میزان دفن باشد. در این شرایط کمپوست  و شیرآبه کاهش پیدا می‌کند.

وی با اشاره به واحدهای دامداری‌ مستقر در مسیر فرودگاه امام (ره) گفت: تعداد قابل توجهی واحد دامداری در شعاع ۱۰ کیلومتری مسیر فرودگاه قرار دارند. با پیگیری‌های انجام شده هفت دامداری سیستم‌های تصفیه فاضلاب احداث کردند و خروجی فاضلاب را تصفیه می‌کنند.

عبادتی اضافه کرد: ۱۱ واحد دامداری تمکین نکردند بنابراین به دادگاه معرفی شدند و پرونده‌های آن‌ها هنوز در دست پیگیری است و امیدواریم مراجع قضایی همکاری‌های لازم را با ما انجام دهند تا بتوانیم این واحدها را مجاب کنیم که برنامه‌های مدیریتی زیست‌محیطی خود را ارایه دهند و نسبت به استاندارد سازی بخش‌های آلاینده اقدام کنند.

وی افزود: مجتمع دام‌گستر مجموعه‌ای از دامداری‌های است که طی سال‌های گذشته به این مجتمع منتقل شده‌اند. متاسفانه این مجتمع الان در فاصله ۲ کیلومتری مسیر فرودگاه قرار گرفته است. مشکل زیست محیطی این مجتمع هم از طریق مراجع قضایی در دست پیگیری است البته برنامه‌هایی را ارایه داده‌اند که هنوز عملیاتی نشده است.

معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان تهران با اشاره به واحدهای لبنی مستقر در مسیر فرودگاه امام (ره) اظهارکرد: تصفیه خانه‌های فاضلاب هفت واحد احداث شده و خروجی‌های آن‌ها بر اساس استاندارد محیط زیست است.

وی با اشاره به برخی دیگر از منابع انتشار بوی نامطبوع در مسیر فرودگاه امام (ره) گفت: تصفیه‌خانه فرودگاه امام (ره) مقداری در انتشار بو نقش داشت که با پیگیری‌های انجام شده الان خروجی فاضلاب آن استاندارد است. یک مدول تصفیه‌خانه اسلامشهر و واوان نیز با پیگیری‌های انجام شده راه اندازی شده و در حال بهره برداری است.

معاون نظارت و پایش حفاظت محیط زیست استان تهران اضافه کرد: دو کشتارگاه در مسیر فرودگاه است که سیستم تصفیه فاضلاب آن‌ها مشکل داشت. با پیگیری‌های انجام شده مشکلات این سیستم‌ها حل شد.  دو واحد آلاینده دیگر شامل یک واحد دامداری و یک واحد مرغداری بودند که جمع آوری و به مکان دیگری منتقل شدند و اکنون فاصله بیشتری با مسیر فرودگاه دارند.

عبادتی در پایان با بیان اینکه در مجموع هنوز مشکلاتی وجود دارد، اذعان کرد: فاضلابی‌هایی از سمت غرب به سمت اتوبان تهران - کرج می‌آیند و از این مسیر عبور می‌کنند، موجب انتشار بو می‌شوند. تا زمانی که در همه شهرهای غرب استان تهران مثل رباط کریم، بهارستان و اسلامشهر سیستم‌های تصفیه فاضلاب به‌طور کامل احداث نشود، متاسفانه این مشکل وجود دارد البته شرکت آب و فاضلاب برنامه‌های خود را داده است و در رباط کریم و بهارستان پیگیری می‌کند تا تصفیه خانه فاضلاب راه اندازی شود. هرچند که در زمینه احداث تصفیه‌خانه مشکل اعتباری دارند و در در صورت تامین اعتبار تصفیه خانه فاضلاب را احداث می‌کنند./ایسنا

https://zistonline.com/vdcbzgbw.rhbs5piuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما