تاریخ انتشار :سه شنبه ۲ دی ۱۳۹۹ ساعت ۱۴:۱۴
کد مطلب : 83547
نماینده بوشهر گفت: یکی از معضلات شهرستان های شمالی استان بحث فرسایش خاک است که باید با اجرای پروژه های آبخیزداری جلوی این امر گرفته و فرسایش کنترل شود.
معضل فرسایش خاک و ضرورت مدیریت سیلاب و تقویت سفره‌های آب زیرزمینی
به گزارش زیست آنلاین، عبدالکریم جمیری در نشست با مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر عنوان کرد: نیاز به آینده نگری در اجرای طرح های آبخیزداری وجود دارد، با این حال مطالعات مناسبی برای طرح های آبخیزداری در شمال استان صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: با توجه به بارش باران های شدید و برداشت بیش از اندازه از منابع زیر زمینی، برای مدیریت سیلاب و تقویت سفره های آب زیرزمینی باید در حوزه آبخیزداری استان فعالیت های اساسی صورت بگیرد و ما نیز آمادگی آن را داریم تا در این خصوص کمک کنیم.

نماینده مردم بوشهر گناوه و دیلم در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: یکی از معضلات شهرستان های شمالی استان بحث فرسایش خاک است که باید با اجرای پروژه های آبخیزداری جلوی این امر گرفته و فرسایش کنترل شود. با وجود همه تلاش هایی که در حوزه آبخیزداری در شمال استان انجام شده است، مشکلات و کمبودهای زیادی وجود دارد که باید گام های جدی تری در این خصوص برداشته شود.

جمیری اظهار کرد: تنها ۳۶ درصد از مساحت شهرستان گناوه و ۳۸ درصد از مساحت شهرستان دیلم تاکنون مطالعه شده که لازم است برای مطالعات جامع و کامل بودجه مناسبی تخصیص داده شود.

وی بیان کرد: از روستای چهار روستایی شهرستان گناوه گرفته تا انتهای دیلم اراضی کشاورزی بسیاری داریم که نیاز به آب کشاورزی دارند و سالیان زیادی برای بهره مندی از آب سد چمشیر منتظر ماندند ولی متاسفانه این طرح بنا به دلایلی متوقف شده است.

جمیری افزود: زمینه انجام یک سری اقدامات کوچک و کم هزینه در منطقه وجود دارد که با توجه به مطالعات صورت گرفته و توقعات مردم و کشاورزان منطقه انتظار می‌رود تصمیمات جدی تری در این خصوص اتخاذ شود.

رئیس مجمع نمایندگان استان بوشهر گفت: دره های فصلی شهری باعث آبیاری و حاصل خیزی اراضی دیم پایین دست می شوند اگر این طرح ها اجرایی شود مراتع کنار دستی آباد و اما مراتع پایین دستی دیم کم آب و معترض خواهند شد که با یک مدیریت صحیح باید از بروز همچین مشکلاتی جلوگیری شود.

وی در خصوص مشکلات طرح آبخیزداری دره امیری دیلم گفت: اگر طرح از لحاظ اجرایی و کارشناسی مشکل دارد حتما باید بازنگری و اصلاح شود تا به مراتع دیم پایین دست صدمه ای وارد نشود، در کنار آن باید به میزان سهم کشاورزان از روان آب های فصلی در پایین دست و در مجاورت اجرای این طرح توجه شود.

عبدالکریم جمیری با بیان اینکه باید با برنامه ریزی صحیح و آینده نگری در اجرای طرح های آبخیزداری مانع از تخریب منابع طبیعی و محیط زیست شد، اذعان کرد: با احداث سد شهید رئیسعلی دلواری اراضی پایین دستی حله دچار مشکل شده اند، اگر مطالعات درستی انجام می شد و طرح های آبرسانی پایین دستی به درستی اجرا می شد شاهد این مشکلات نبودیم.

نماینده بوشهر تصریح کرد: متاسفانه مشاوران پروژه ها کار میدانی و محیطی انجام نمی دهند و بیشتر کارشان مطالعات کتابخانه ای است به همین دلیل بسیاری از سازه ها در مرحله اجرا دچار مشکل می شوند.

وی در خصوص مشکلات مالکیتی که برای مردم در برخی مناطق شهرستان های گناوه و دیلم ایجاد شده است گفت: منابع طبیعی در وسط یک شهر و یا یک روستا ادعای مالکیت زمین ها و خانه هایی را می کند که سال ها در اختیار مردم بوده است، باید این مشکلات به صورت قانونی حل شود تا برای مردم نارضایتی ایجاد نشود.

اراضی منابع طبیعی دچار حاشیه مشکلاتی است مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر در این نشست گفت: ۸۰ درصد اراضی استان بوشهر متعلق به منابع طبیعی است که در بسیاری از مناطق دچار حاشیه مشکلاتی است.

غلامرضا منتظری افزود: یک میلیون و هشتصد هزار هکتار از اراضی استان بوشهر ملی است، طبق ماده ۲ قانون حفاظت از منابع طبیعی، اولویت و رکن اصلی ما حفاظت از اراضی و منابع طبیعی است و احیاء و توسعه و بهره برداری در جایگاه های اهمیتی بعد قرار گرفته است

وی با بیان اینکه در سال گذشته با اعتباری بالغ بر ۶۱ میلیارد تومان در استان بوشهر قریب به ۱۰۰ سازه آبخیزداری ساخته شده است، اذعان کرد: شهرستان گناوه سال گذشته در دره بهمنیاری مبلغ یک میلیارد و چهارصد میلیون تومان هزینه شده است، یک میلیارد و پانصد میلیون تومان هم به دره امیری در شهرستان دیلم اختصاص داده شد که متاسفانه پیمانکار کار خود را نتوانست انجام و به پایان برساند.

مدیر کل منابع طبیعی استان بوشهر گفت: دره امیری یک سازه آبی است که گنجایش ذخیره سازی ۵ میلیون متر مکعب آب را در خود دارد که اراضی اطراف خود را تبدیل به کشت آبی کند، که پیمانکار سال گذشته انتخاب شد اما پیمانکار بسیار ضعیف بود .

منتظری ادامه داد: برای مطالعات جامع و کامل حوزه آبخیزداری شهرستان گناوه ۴۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز داریم.

منبع: ایسنا

https://zistonline.com/vdcgun97.ak9wt4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما