تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۲:۳۰
کد مطلب : 80991
زهرا صدراعظم نوری عضو شورای اسلامی شهر تهران در مراسم رونمایی از پلتفرم هوشمند مدیریت پسماند گفت: خوشحالیم که شاهد یک فعالیت و برنامه خوب محیط زیستی در منطقه ۲۲ هستیم.
رونمایی از پلتفورم هوشمند مدیریت پسماند
به گزارش زیست آنلاین، صدراعظم نوری، عضو شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تهران شهر پر مصرفی محسوب می‌شود، گفت: باید در حوزه تولید پسماند تحول ایجاد شود.

وی ادامه داد: نگاه محیط زیستی و رویکرد محیط زیستی به مسائل، نحوه مدیریت را در شهرها متفاوت می‌کند و وقتی مدیران شهری تهران دغدغه محیط زیستی دارند رویکردشان متفاوت شده و به راحتی می‌توانند سیاست‌های اتخاذ شده را با نوآوری‌های خودشان اجرا کنند.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران افزود: منطقه ۲۲ تهران از آن مناطقی است که شهردار آن اهتمام ویژه به مسائل محیط زیستی دارد و موجب شادمانی مردم و خدمت رسانی بهتر به آنها شده است.

نوری گفت: امروز در شرایطی قرار داریم که این شرایط سرعت تبادل اطلاعات و تحولات جامعه جهانی و به واسطه آن تحول در کشورمان باعث شده تا رخدادهایی را شاهد باشیم که یقیناً اثرگذاری زیادی در نحوه زندگی مردم خواهد داشت.

عضو شورای اسلامی شهر تهران گفت: امروز از تکنولوژی استفاده‌های زیادی می‌شود و با هوشمندی افراد به خوبی می‌شود از این فرصت برای خدمت رسانی بهتر به مردم استفاده کرد.

وی ادامه داد: ساخت پلتفرم‌ها و فعالیت استارتاپ‌ها نتیجه اش می‌شود استفاده بهینه از امکانات و افزایش دسترسی مردم به خدمات.

نوری در بخش دیگری از سخنانش گفت: شهر تهران یکی از پرمصرف‌ترین شهرهای دنیاست و میزان مصرف ما چند برابر متوسط‌های جهانی است.

وی گفت: آمریکا کشوری پرمصرف است اما نرم مصرف کالا و انرژی و منابع از ایران پایین‌تر است و جالب است که بدانیم شهر تهران در میان شهرهای کشورمان پر مصرف‌تر است.

نوری گفت: هر شهروند تهرانی حدود یک کیلوگرم پسماند به جا می‌گذارد در حالی که شهروند آمریکایی خیلی کمتر از این پسماند تولید می‌کند.

وی ادامه داد: منابع جهان محدود بوده و انرژی‌ها به سختی تجدید می‌شوند و باید بدانیم که امکانات و منابع فقط برای ما نیست و باید به فکر آیندگان باشیم.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: اقتضا می‌کند که در کشور ما بازنگری جدی شکل گرفته و‌تغییر رفتار رخ دهد و نحوه مصرف تغییر کرده و آن چیزی که به جا می‌ماند به حداقل برسد.

نوری گفت: آمارها می‌گویند در تهران روزی ۹ هزار تن زباله تولید می‌شود هرچند این عدد دقیق نیست اما به طور قطع این عدد کمتر از ۸ هزار تن نیست.

وی ادامه داد: اگر به این نکته توجه کنیم که این حجم از زباله در کجا باید دفن شود بر ضرورت کاهش تولید زباله پی خواهیم برد.

این عضو شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به این مطلب که از عدد ۱۸ هزار میلیاردی بودجه شهرداری بخش زیادی به موضوع پسماند اختصاص پیدا می‌کند، گفت: اگر بتوانیم حوزه پسماند را متحول کنیم شاهد آن خواهیم بود که می‌توانیم بودجه باقی مانده را در جای دیگری مثل مترو هزینه کنیم.

تفکیک زباله خشک  الکترونیکمدیریت پسماند قدمتی معادل بلدیه داردبراساس این گزارش، شهردار منطقه ۲۲ با بیان اینکه تا سال ۹۷ سهم تهرانی‌ها در تفکیک پسماند از مبدا ۳ درصد بوده است، گفت: این در حالی است که تلاش شده تا تفکیک پسماند خشک از مبدا در منطقه ۲۲ به ۱۸ درصد برسد.

علی نوذرپور نیز در این مراسم گفت: آن ‌زمان که قانون بلدیه نوشته شد، مهم‌ترین موضوع مدیریت پسماند بود و قدیمی‌ترین وظیفه شهرداری، مدیریت پسماند محسوب می‌شود.

وی با بیان اینکه پسماند قدمتی معادل بلدیه دارد اما با وجود این قدمت به جز تنها یک بند، هیچ قانون دیگری در حوزه پسماند نداشتیم تا اینکه در سال ۱۳۸۳ قانون پسماند نوشته شد، خاطرنشان شد: براساس قانون مهم‌ترین وظیفه مدیریت شهری، مدیریت پسماند است. با این وجود، در قانون شهرداری‌ها به جز یک بند به این قانون اشاره نشده بود تا اینکه در سال ۸۳ قانون مدیریت پسماند نوشته شد، اگرچه با گذشت زمان طولانی این قانون نیاز به بازنگری دارد. در حوزه مدیریت پسماند مهم‌ترین اقدام دفع بهداشتی پسماند در شهرهای کشور و پس از آن دفن مهندسی مطرح شد.

وی با بیان اینکه موضوع تفکیک پسماند از مبدا برای اولین بار در اواخر دهه ۸۰ مطرح شد، تصریح کرد: علی رغم اینکه قانون گذار در این باره اقداماتی را انجام داده است، آمارها حاکی از آن است که تا سال ۹۷ سهم تهران از تفکیک پسماند در مبدا تنها ۳ درصد است، در حالی که در سایر کلانشهرها این میزان به ۱۵ درصد می‌رسد.

شهردار منطقه ۲۲ با بیان اینکه یکی از مهم‌ترین موضوعات در سطح منطقه به عنوان یک موضوع استراتژیک پسماند و تفکیک از مبدا بوده است، عنوان کرد: با همکاری سایر پرسنل منطقه و همین طور دبیران شورایاری‌ها و شهروندان هم اکنون میزان تفکیک پسماند خشک از مبدا در سطح منطقه به ۱۸ درصد رسیده، اما برای رسیدن به نقطه صددرصدی راه درازی وجود دارد.

نوذرپور ادامه داد: شهردار تهران در انتهای سال گذشته به موضوع مدیریت پسماند اشاره و آن را امر مهمی دانست که باید به عنوان یکی از مسائل مهم تفکیک پسماند از مبدا مورد توجه قرار گیرد.

وی با اشاره به تصویب سند مدیریت پسماند در دولت در سال ۹۳ اضافه کرد: به دنبال تصویب این سند وزارت صمت، سازمان استاندارد، سازمان محیط زیست، جهاد کشاورزی و وزارت کشور باید وظایفی را اجرا کنند تا همگی در این موضوع به یک نقطه مطلوب برسیم.

تفکیک زباله از مبدا به ۱۸ درصد در منطقه ۲۲ افزایش رفته استتفکیک پسماند از مبدا به ۱۸ درصد در منطقه ۲۲ رسیده استاحسان صفایی معاون خدمات شهری منطقه ۲۲ تهران نیز در مراسم رونمایی از پلتفرم هوشمند مدیریت پسماند با اشاره به راه اندازی سایت‌های تفکیک پسماند و کمپوست اظهار کرد: زمانی که آقای نوذرپور به عنوان شهردار انتخاب شد تفکیک پسماند از مبدا تنها ۳ درصد برآورد شده بود اما آخرین آمارها حاکی از این است که درحال حاضر در این منطقه این آمار به ۱۸ درصد رسیده است.

وی با بیان اینکه بحث تفکیک پسماند الکترونیک تنها در منطقه ۲۲ صورت می‌پذیرد، عنوان کرد: منطقه دارای سایت تفکیک پسماند الکترونیک و بازیافت است و خدمات خود را در اختیار ۱۵ منطقه دیگر قرار می‌دهد. این سایت با برنامه‌ی مطالعاتی گسترده و با کمک استانداری تهران به بهره برداری رسید.

معاون خدمات شهری منطقه ۲۲ با بیان اینکه سایت مدیریت پسماند واقع در ورداورد به مساحت ۳۰۰ مترمربع فعال است، گفت: جمع آوری پسماندهای الکترونیک توسط غرفه‌ها و ملودی‌ها انجام می‌شود و پس از تخصیص در سایت مذکور برای بازآفرینی مجدد به چرخه‌ی لازم باز می‌گردد و دربرخی موارد درباره ی لامپ‌های ال ای دی که قابلیت خود را از دست داده‌اند امحاء صورت می‌گیرد.

وی با بیان اینکه سایت مذکور ظرفیت تفکیک پسماند تا ۱۰۰ تن را در ماه دارد، عنوان کرد: این بیشترین میزان قابلیت پسماند است و درحال حاضر حدود ۳ یا ۴ تن جمع آوری پسماند صورت می‌گیرد.

وی با اشاره به راه اندازی سایت تولید کمپوست از طریق پسماندهای خشک، تاکید کرد: اداره مدیریت پسماند منطقه به منظور تفکیک پسماندهای تر اقدام کرده و مخازنی را در میادین میوه و تره بار تعبیه کرده است. درحال حاضر سه دستگاه برای تولید کود کمپوست وجود دارد که می‌تواند تا ۶ تن کود تولید کند.

صفایی با بیان اینکه کودهای کمپوست تولید شده توسط سازمان پسماند مورد آزمایش قرار گرفته است، تصریح کرد: آزمایش‌ها حاکی از آن بود که ۶۵ درصد از کودهای تولید کمپوست تولید شده دارای مواد آلی هستند و فاقد هرگونه باکتری و میکروب و قابل استفاده برای گیاه‌های آپارتمانی خواهند بود.

معاون خدمات شهری منطقه ۲۲ با بیان اینکه شهرداری منطقه به دنبال این است تا ظرفیت شهرک‌ها را افزایش دهد، گفت: درحال حاضر در ساختمان اداری منطقه ۲۲ دستگاه‌های کمپوست وجود دارد.

معاون خدمات شهری منطقه ۲۲، با اشاره به راه اندازی دو سایت راه اندازی پسماند و تولید کمپوست در این منطقه گفت: هم اکنون ۶ دستگاه با ظرفیت قوی تولید کمپوست در سایت منطقه ۲۲ تعبیه شده است.

جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید:

بررسی انواع زباله و ماهیت آنهامصرف پلاستیک محیط‌زیست را نابود می‌کندتولید نسل جدید پلاستیکبسته بندی جدید Diageo  با حذف پلاستیک همراه است​انواع روشهای دفع و بازیافت زباله- بخش اولانواع روشهای دفع و بازیافت زباله- بخش دومپسماند طلای کثیفاعلام آمادگی ایران برای استفاده از تجربیات ترکیه در حوزه پسماندممنوعیت زباله های پلاستیکی چین هرج و مرج جهانی به راه می اندازد/ تنها راه حل برای آلودگی پلاستیک، تولید پلاستیک کمتر است https://zistonline.com/vdcgqy97.ak9zy4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما