تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۱:۰۰
کد مطلب : 80806
آسیب دیدگی جدی حدود ۸۰ درصد از شمشادزارهای کشور، نگرانی از انقراض این گونه ارزشمند را در جنگل‌های هیرکانی به وجود آورده است. اما سازمان جنگل‌ها از سال گذشته اقدامات ضربتی برای نجات شمشادزارها را آغاز کرده است و ما امیدواریم که بتوانیم آن‌ها را نجات دهیم. اما، رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اندیکا در خوزستان گفت: آتش سوزی در منطقه سرخون اندیکا در شمال شرق خوزستان، به بیش از ۲۰ هکتار از مراتع و جنگل های این منطقه خسارت وارد کرد.
اجرای طرح نجات شمشادهای شمال کشور/ آتش سوزی در جنگلهای شمال شرق خوزستان
به گزارش زیست آنلاین، مدیرکل حفاظت و حمایت از منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها با اشاره به اینکه حدود ۸۰ درصد شمشادزارهای کشور آسیب جدی دیده است، گفت: برخی نگران انقراض شمشادها در جنگل‌های هیرکانی هستند اما سازمان جنگل‌ها از سال گذشته اقدامات ضربتی برای نجات شمشادزارها آغاز کرده است و ما امیدواریم که بتوانیم آن‌ها را نجات دهیم.

بهمن افراسیابی با بیان اینکه از سال گذشته یک برنامه جامع ضربتی تحت عنوان «نجات شمشاد» در منطقه هیرکانی آغاز شد، اظهار کرد: برای تدوین این برنامه کارگروهی در سازمان جنگل‌ها تشکیل و بر اساس مصوبه این کارگروه قرار شد که برای استان‌های گیلان، مازندران، گلستان، نوشهر برنامه‌های جداگانه‌ای برای نجات شمشادزارها داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه این برنامه شامل دو بخش عمده مقابله با آفات و تولید نهال و نهال‌کاری در منطقه هیرکانی است، تصریح کرد: بر این اساس شمشادزارها به سه بخش تقسیم‌بندی شدند. بخش اول بخشی است که دچار آسیب نشده است و هنوز به‌صورت سبز وجود دارد. در حال حاضر این لکه‌های سبز، محصور شده‌اند و برای جلوگیری از آلودگی، عبور و مرور انسان و دام به آن مناطق را محدود کرده‌ایم همچنین با رعایت کلیه ضوابط فنی اقدامات قلمه‌گیری و بذرگیری از درختان سالم انجام شده است.

مدیرکل حفاظت و حمایت از منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه بخشی دیگری از شمشادزارها به ظاهر خشک شده است ولی ساقه آن‌ها هنوز جوانه می‌زند، اظهار کرد: نقشه این محدوده نیز به‌طور کامل تهیه شده و برنامه مقابله با آفات و امراض در آن نقاط در حال اجرا است.

افراسیابی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینکه در منطقه دیگری از جنگل‌های هیرکانی، شمشادزارها خشک شده‌اند و جوانه‌ای در آن‌ها دیده نمی‌شود، گفت: این مناطق را نیز به حال خود رها نکرده‌ایم و در هر استان تعدادی گیاه پزشک در حال پایش و بررسی هستند تا ببینند آیا می‌توان آن‌ها را نجات داد یا خیر؟

وی با بیان اینکه مجموع اقدامات ما برای نجات شمشادزارها در قالب روش‌های محصور کردن، محلول پاشی، نصب تله‌های فرمونی، عملیات بهداشتی و انتقال نهال از نقاط سالم به مناطق جدید است، تصریح کرد: در حال حاضر بیش از یک میلیون قلمه از پایه شمشادزارهای سالم استان گیلان گرفته شده است و بیش از دو میلیون گیاه قلمه‌گیری شده در نهالستان‌ها برای تولید نهال داریم که اگر نتوانستیم جلوی انقراض شمشادها را بگیریم، بتوانیم در گلدان‌ از آن‌ها نگهداری کنیم.

به گفته مدیر کل حفاظت و حمایت از منابع طبیعی سازمان جنگل‌ها، وسعت شمشادزارهای کشور ۴۲ هزار هکتار است که حدود ۸۰ درصد آن آسیب جدی دیده است ولی نقاط سالمی همچنان به‌صورت لکه‌ای وجود دارد.

افراسیابی در پایان با اشاره به اینکه مجموعه‌ای از عوامل انسانی و طبیعی سبب آسیب رسیدن به شمشادزارهای کشور شده است، گفت: ما به احیای شمشادزارها امیدواریم. از آنجایی که آلودگی بیماری بلایت شمشاد بین پنج تا شش سال در خاک باقی می‌ماند فعلا نمی‌توانیم قلمه‌ها را به جنگل انتقال دهیم. این کار زمانی اتفاق می‌افتد که مطمئن شویم یک منطقه خالی از آلودگی و بیماری شده است.

اجرای طرح ضربتی برای احیای شمشادها

۲۰هکتار از مراتع و جنگل های اندیکا در خوزستان خسارت دیدرییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اندیکا گفت: آتش سوزی در منطقه سرخون اندیکا در شمال شرق خوزستان، به بیش از ۲۰ هکتار از مراتع و جنگل های این منطقه خسارت وارد کرد.

سیداحمدموسوی بیان کرد:این آتش سوزی غروب روز جمعه اتفاق افتاد که نیروهای مردمی، جمعیت هلال احمر، منابع طبیعی و محیط زیست با قایق به منطقه اعزام شدند.
وی افزود: با تلاش نیروهای اعزامی آتش سوزی پیش از ظهر روز شنبه به طور کامل مهار شد.

رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اندیکا ادامه داد:براساس تخمین اولیه کارشناسان حدود ۲۰هکتار از مراتع و جنگل های این منطقه خسارت جدی دیده است.

منطقه کوهستانی سرخون از مناطق مرزی بین شهرستان اندیکا و ایذه است.

اندیکا با سه بخش مرکزی، چلو و آبژدان درشمال شرق خوزستان قرار دارد.

 آتش سوزی در بیشه بنه مهدی شوشتر مهار شدمدیرعامل آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شوشترگفت: آتش سوزی در بیشه بنه مهدی شوشتر با تلاش آتش نشانان مهار شد.

سیدمهدی ایوبی روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا بیان کرد:این آتش سوزی حدود ساعت ۱۵امروز گزارش شد که ۲خودروی آتش نشانی و یک خودروی پشتیبانی به محل اعزام شدند.

وی افزود: با تلاش آتش نشانان حدود ساعت ۱۶ این آتش سوزی به طور کامل مهار شد.

مدیرعامل آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شوشترادامه داد:سرعت عمل آتش نشانی در مهار آتش از سرایت بیشتر آتش به بیشه جلوگیری کرد اما بررسی دلیل و میزان این آتش سوزی توسط کارشناسان مربوطه در حال انجام است.

شهرستان شوشتر با سه بخش مرکزی،میان آب و شعیبیه از شهرهای شمالی استان خوزستان است که در ۸۸کیلومتری شمال شرق اهواز قرار دارد.

جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید:

معرفی زیباترین جنگل های ایرانتوسعه جنگل کاری در مناطق زاگرس نشینابلاغ سیاست‌های اجرایی مدیریت بوم‌سازگان جنگل‌های زاگرسآغاز اجرای برنامه‌ پنج ساله احیای جنگل‌های زاگرس بررسی آثار آتش سوزی جنگل ها https://zistonline.com/vdcb0wbw.rhbggpiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما