تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۰۲:۰۰
کد مطلب : 80762
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان از کشف بخشی از جمجمه انسان هموساپین (هوشمند) در غار کلدر خرم آباد خبر داد.
کشف بخشی از جمجمه انسان هوشمند در غار کلدر خرم آباد
به گزارش زیست آنلاین غار کَلدَر مربوط به دوران پارینه‌سنگی - دوران فرادیرینه‌سنگی - دوره نوسنگی است. نتایج کاوش باستان‌شناختی این غار نشان داد ایران در زمره نخستین زادگاه‌های انسان‌های هوشمندی است که برای اولین بار موفق به مهاجرت به قاره اروپا شدند.

غار کلدر در شهرستان خرم‌آباد، بخش مرکزی، دهستان رباط نمکی، روستای قلعه سنگی واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۸ اسفند ۱۳۸۵ با شمارهٔ ثبت ۱۸۷۹۶ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

غار کلدر لرستان

به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان لرستان؛ سید امین قاسمی از کشف بخشی از جمجمه انسان هموساپین (هوشمند) در غار کلدر خرم آباد خبر داد.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان در این خصوص گفت :  با توجه به قدمت بالای شواهد فرهنگی به دست آمده از لایه های پارینه سنگی جدید غار کلدر که هم اکنون عنوان قدیمی ترین محوطه پارینه سنگی جدید ایران را به خود اختصاص داده است. این داده یکی از نادرترین کشفیات در غرب قاره آسیا محسوب می گردد

مهندس قاسمی افزود: این یافته فرهنگی می تواند بخشی از حلقه مفقوده زنجیره تکامل بشر و مسیر های مهاجرتی انسان های هوشمند از قاره آفریقا به آسیا، جنوب غرب آسیا، منطقه اوراسیا و نهایتا رسیدن اولین گونه ها به قاره اروپا را پوشش داده و به عنوان یک کشف مهم در مطالعات پارینه سنگی دنیا قلمداد شود.

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با اشاره به اینکه این اداره کل در حال انجام پیگیری های لازم جهت ادامه انجام کاوش و ثبت جهانی غارهای تاریخی استان است، تصریح کرد: جذب سرمایه گذار به منظور تبدیل این غار و منطقه کلدر به سایت موزه از دیگر برنامه های این اداره کل به منظور توسعه صنعت گردشگری استان است.  

دکتر بازگیر سرپرست هیات کاوش غار کلدر نیز اظهار داشت: گونه شناسی مقدماتی تکه استخوان مذکور توسط دیرین شناس سرشناس هلندی، پروفسور جان وندرماد انجام گرفته و مطالعات دقیق و جزئیات بیشتر در این خصوص پس از انجام تاریخ نگاری مطلق و مطالعه این داده توسط متخصصین آناتومی انسان، علوم ژنتیکی و... اطلاع رسانی خواهد شد.

زهرا بهاروند معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری لرستان با بیان اینکه فصل سوم کاوش باستان شناختی غار کلدر با مجوز پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری انجام شده است تصریح کرد : کاوش باستان شناختی این فصل غار کلدر هم اکنون به اتمام رسیده و اعضائ هیات در حال انجام امور تاریخ نگاری لایه های پارینه سنگی جدید و میانه این غار با استفاده از روش های ترمولومینسانس و او. اس .ال هستند.

اعضای تیم اکتشاف در غار کلدر

یافته‌های جدید مربوط به دوره پارینه سنگی در غار «کلدر» به دست آمدچند روز پیش نیز، رئیس پژوهشکده باستان شناسی کشور با اشاره به یافته‌های جدید مربوط به دوره پارینه سنگی در غار «کلدر»، گفت: یافته‌های جدیدی در خصوص سنت‌های ابزارسازی مربوط به دوره پارینه سنگی میانه و جدید در کاوش‌های غار «کلدر» به‌دست آمده است.

روح الله شیرازی در حاشیه بازدید از فصل سوم کاوش در غار کلدر خرم آباد گفت: در این فصل از کاوش یافته‌های جدیدی در خصوص سنت‌های ابزارسازی مربوط به دوره پارینه سنگی میانه و جدید بدست آمده است.

وی افزود: همچنین در این کاوش به شواهدی در خصوص وضعیت معیشتی و رژیم غذایی در دوره پارینه سنگی دست یافته‌ایم که با انجام آزمایشات لازم این اطلاعات تکمیل خواهد شد.

رئیس پژوهشکده باستان شناسی کشور با اشاره به مطالعات صورت گرفته در غارهای تاریخی دره خرم آباد از جمله قمری، کنجی و یافته تصریح کرد: مطمئناً با تجمیع اطلاعات به دست آمده از این غارها سیمای نسبتاً کامل و جامعی از وضعیت و استمرار حضور انسان در دره خرم آباد به دست خواهد آمد.

امین قاسمی مدیر کل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری لرستان نیز در این بازدید با ابراز رضایت از تیم کاوش غار کلدر گفت: از رئیس پژوهشکده باستان شناسی خواست نسبت به صدور مجوز ادامه کاوش در غار کلدر پیگیری لازم را بعمل آورد.

بر اساس این گزارش، کاوش باستان شناسی در  غار کلدر از تاریخ ۹۸/۱/۶ به سرپرستی دکتر بهروز بازگیر آغاز شده است.

جهت مشاهده مهمترین مطالب مرتبط می توانید بر روی هر یک از عناوین زیر کلیک کنید:

تلاش برای بازگرداندن رونق گردشگری به استان لرستان اختراع ریزغربالگر آزمایشگاهی توسط دانشمند ایرانی کشف محوطه باستانی پیش از تاریخ در لرستان پس از تعریض جادهاسرار تمدن مایاها در گواتمالا https://zistonline.com/vdccimq4.2bqxe8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما