تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۰۲:۳۰
کد مطلب : 80523
زیست آنلاین: همزمان با نام گذاری روز ۲۸ فروردین به عنوان «روز چهارمحال بختیاری» و روز جهانی مخالفت با انتقال آب تشکل های محیط زیستی از سراسر جهان با صدور بیانیه روز ۲۸ فروردین را به فعالان محیط زیست تبریک گفتند.
حمایت بین المللی از ۲۸ فروردین روز چهارمحال و بختیاری و روز جهانی مخالفت با انتقال آب
به گزارش زیست آنلاین، در این بیانیه ضمن اعلام همبستگی با فعالان محیط زیست در ایران آورده است : ما ضمن تبریک روز چهار چهارمحال و بختیاری سالروز تجمع سی هزار نفری مردم در مخالفت با پروژه های انتقال آب و سد سازی؛ همبستگی خود را نسبت به همه آنهایی که در ایران برای حفاظت از رودخانه ها، نهرها و آبراهه ها و همه اشکال حیات کار می کنند، ابراز می کنیم.

امضا کنندگان این بیانیه ضمن همبستگی با فعالان محیط زیست زاگرس مهربان در مخالفت با پروژه های انتقال آب و سد سازی و همچنین نام گذاری ۲۸ فروردین به عنوان روز چهارمحال بختیاری یاد آور گردیده است: ما به ویژه فعالان از محافظت از رودخانه کارون حمایت می کنیم و تلاش ها برای تشویق مشارکت عمومی در تصمیم گیری در مورد مساله آب به منظور اینکه دیدگاههای عمومی شنیده و به آنها عمل شود، را تحسین می کنیم. به خاطر رودخانه ها. به خاطر زندگی.

لازم به ذکر است به ابتکار فعالان محیط زیست روز ۲۸ فروردین سالروز تجمع سی هزار نفری مردم استان چهارمحال بختیاری بر علیه پروژه های سد سازی و انتقال آب به عنوان روز چهارمحال بختیاری و روز جهانی مخالفت با انتقال آب نام گذاری شد.

دلیل نامگذاری روز "چهارمحال و بختیاری"۲۸ فروردین، به عنوان روز "چهارمحال و بختیاری" نامگذاری گردیده است.

 در روز ۲۸ فروردین سال ۱۳۹۳ حدود سی هزار نفر از مردم این منطقه و سرچشمه زاینده رود و کارون در استان چهارمحال و بختیاری در  پاسداشت زاینده‌رود و کارون و اعتراض به تونلهای گلاب و بهشت آباد که موجب نابودی زاینده رود و کارون و تخریبهای گسترده محیط زیست استان و استان‌های پایین دست بود راهپیمایی نموده و بر علیه انتقال آب فریاد اعتراض سر دادند.

 امسال نیز همچون سالهای گذشته ۲۸ فروردین، روز "چهارمحال و بختیاری" را که سمبل وحدت، یکپارچگی و بیداری زیست محیطی مردم استان است را گرامی داشته می شود.

پل سامان و رودخانه زاینده روددر ستایش ۲۸ فروردین؛ روز بزرگداشت چهارمحال و بختیاریمحمد درویش، فعال محیط زیست و دبیر محیط زیست مرکز بررسیهای استراتژیک نهاد ریاست جمهوری، یادداشتی در همین موضوع و به مناسبت این روز نوشته است:

به پیشنهاد گروهی از فعالین مدنی و دوستداران محیط زیست، قرار است همه ساله در ۲۸ فروردین، روز بزرگداشت استانی برگزار شود که مرکز آن – شهرکرد - در بین همه‌ی ۳۰ مرکز استان دیگر به آسمان نزدیک‌تر است. استان چهارمحال و بختیاری، قلمرو سیاسی کوه‌های رنگی در ایران است؛ سرزمین سبزکوه، زردکوه و سفیدکوه؛ سرزمین آبشار عشق و آشیان دوست‌داشتنی هلن. جایی که مهم‌ترین رودخانه‌های ایران را حیاتی ابدی بخشیده تا کارون زیبا و پرابهت همچنان نماد رودخانه‌های خروشان وطن بماند و زاینده‌رود به دیار نصف جهان، زندگی بخشد.

امیدوارم نامگذاری چنین روزی، سبب نزدیکی بیشتر بین مردمان ساکن در حوضه آبخیز کارون بزرگ و زاینده رود شود.

امیدوارم در چنین روزی شاهد آن باشیم که دوستداران محیط زیست در اصفهان، چهارمحال و بختیاری، خوزستان، یزد، کرمان و لرستان گردهم جمع شده و در پای منافع ملی، نشان دهند از منافع بخشی و قومیتی خود می‌گذرند. ایران در خاورمیانه همواره یگانه جزیره امن منطقه بوده، چرا که ما نشان داده‌ایم یگانه مردمی در آسیای جنوب غربی هستیم که از قومیت به ملت رسیده و در گام نخست، همه خود را با افتخار ایرانی می‌دانیم.

چهارمحال و بختیاری به دلیل جذابیت‌های دیداری و فرهنگ زیبا و ارزشمند عشایری، می‌تواند به یکی از مهم‌ترین قطب‌های گردشگری پایدار در حوزه طبیعت، فرهنگ و تاریخ بدل شود. چهار محال و بختیاری می‌تواند  میعادگاه ورزش‌های هیجانی آبی باشد؛ گرانیگاه سنگ‌نوردان و شیفتگان بررسی زندگی عشایری. همچنین در این یک درصد از خاک وطن، می‌توان بانک ژن اندوخته‌های گیاهی فلات ایران را بنیان نهاد. در چهارمحال و بختیاری نباید شاهد تکرار اشتیاه‌هایی باشیم که به افزایش وابستگی معیشتی به منابع آب و خاک بدل شوند! نباید روزی را متصور شویم که استاندار چهارمحال و بختیاری هم مانند همتای اصفهانی‌اش، مجبور به اعترافی تلخ شده و بگوید: حاضرم تمامی صنایع استان را با یک شاخه گل به هر استانی که می‌خواهد، مجانی تقدیم کنم!

تبدیل چهارمحال و بختیاری به کارگاه یا آزمایشگاه انواع و اقسام ساخت پیکره‌های پهن‌پیکر سیمان‌اندود موسوم به سدهای بزرگ مخزنی و یا طرح‌های ویرانگر و خطرناک انتقال آب بین‌حوضه‌ای، چه در درون استان و یا بین استانی، گناهی بزرگ و خطایی راهبردی است که نسل آینده ساکن در شهرکرد، بروجن، لردگان، فارسان، سامان، اردل و کوهرنگ هرگز آن را نخواهد بخشید. همانگونه که گسترش شالیکاری یا کاشت بادام در ارتفاعات پرشیب هم به مراتب هم بر تنش‌های هیدرولوژیکی حوضه‌های آبخیز زاینده‌رود و کارون می‌افزاید و هم نرخ فرسایش را افزایش می‌دهد. به جای آن، می‌توان به سمت معرفی و رونق کسب و کارهای سبز رفت؛ می‌توان در اندیشه استقرار توربین‌های بادی، سلول‌های فتوولتاییک، ساخت اکوکمپ‌ها و اکوسافاری‌ها و رونق بخشیدن به پرنده‌نگری یا تکرار تجربه‌های موفق در گندمان و روستای گل سفید برآمد.

جان کلام آنکه
بیاییم از رخداد ۲۸ فروردین، بهانه‌ای برای افزایش همدلی و هم‌افزایی بسازیم و با تبدیل چالش‌ها و بحران‌ها به فرصت‌ها و مزیت‌ها، نشان دهیم که اهل اقدام و عمل در سالی هستیم که در پیشانی آن، اقتصاد مقاومتی می‌درخشد.

بیاییم کاری کنیم تا دوستی‌ها تقویت شود. یک کنشگر محیط زیست، هرگز نباید به کاربست ادبیاتی خشونت‌آمیز و رفتاری کینه‌جویانه یا تهدیدگرایانه متوسل شود و هرگز نباید برای پیشبرد اهداف خود به بداخلاقی و ذبح واقعیت بپردازد. فعالین مدنی در حوزه محیط زیست باید نشان دهند که بیش از هر فعال دیگری در هر حوزه‌ای، اهل داد و دهش بوده و فرزندان فریدون زمان هستند.

فریدون فرخ فرشته نبود                           زمشک و ز عنبر، سرشته نبود
 به داد و دهش یافت آن نیکویی                 تو داد و دهش کن، فریدون تویی

https://zistonline.com/vdchxmn6.23nvidftt2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما