تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۷ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۰۰
کد مطلب : 80508
در اولین جلسه کارگروه آب ستاد توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌ زیست معاونت علمی در سال جدید اولویت‌های مقابله با سیل تعیین شد. اما، رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به عملکرد بالون فضایی اینترنت در منطقه سیل‌زده پلدختر و سرویس‌دهی همزمان به ۸۰۰۰ نفر گفت: برای استقرار این بالون در خوزستان، دستوری صادر نشده است.
تعیین اولویت‌های فناورانه مقابله با سیل
به گزارش زیست آنلاین، به نقل از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، در جلسه‌ای که با حضور اعضای کارگروه آب ستاد توسعه فناوری‌های «آب، خشکسالی، فرسایش و محیط‌ زیست معاونت علمی» اولویت‌های مقابله با سیل بررسی و مشخص شد.

ضرورت تعیین دستگاه‌های متولی هشدار سیل (البته وظیفه ما رصد و توسعه فناوری‌های رصد، پیش بینی و هشدار است) در کشور، توسعه فناوری‌های مورد نیاز امداد، مهار، کاهش و ترمیم خسارت سیل، فناوری‌های بر خط اطلاع رسانی، نقشه‌های مرتبط با موضوع از جمله نقشه‌های سیستم زهکشی، مراکز سکونتی، فناوری‌های ساماندهی رودخانه‌ها، حفاظت خاک، فرسایش و رسوب و بازنگری و تجدید نظر در معیارها و ضوابط طراحی که دستگاه‌های اجرایی به کار می‌گیرند از جمله اولویت‌های مسائل مرتبط با سیل در سال جاری است.

همچنین اولویت دادن به فناوری‌های مورد نیاز حکمرانی و مدیریت یکپارچه آب و آبخیزداری (الگوسازی شود و الگوی کار را طراحی کنیم)، تمرکز بر بند ۲۴ سند «راهبردی توسعه فناوری‌های آب، خشکسالی، فرسایش و محیط زیست» در اولویت‌های سال جاری، بررسی و پیشنهاد اصلاح قوانین و مقررات موضوعات مرتبط با سیل و سیل خیزی، توجه بیشتر به تجهیزات پایش برخط حفاظت خاک و تغییر کاربری‌ها و نیز رصد تأثیرات آن در مدل‌های بارش رواناب بر روی سیل خیزی و ارزیابی ابعاد مختلف سیل‌های به وقوع پیوسته و مستند سازی آن‌ها و نیز ارزیابی تبعات زیست محیطی و اقتصادی و اجتماعی آنها از دیگر محورهایی است که جز اولویت‌های مرتبط با سیل است.

در این جلسه به موضوعاتی از جمله ارزیابی و توسعه مدل‌های بارش رواناب برای تمام حوضه‌های کشور و پیش‌بینی سیلاب با دوره بازگشت‌های مختلف، ضعف داده و اطلاعات و بازنگری در نقشه مناطق سیل گیر کشور، تدوین نظام مدیریت شرایط بحرانی و سیل و توجه به وحدت فرماندهی در سیستم‌های امدادرسانی، باز تعریف نظام آبخیزداری و آبخوان داری و توجه به فعالیت‌های کاهش دهنده رواناب در حوضه نیز پرداخته شد.

تدوین پروتکل مقابله با سیل و تجهیزات مربوطه، بازنگری الگوی کشت، تدوین دستورالعمل‌های مدیریت سیل و مانور مقابله با سیل، طراحی سازه‌های پیش ساخته و قابل استفاده در مهار سیل و آب بندانها برای شرایط بحرانی و توجه بیشتر به فناوری‌های کنترل سیلاب و مسائل در حین سیلاب و پسا سیلاب از دیگر اولویت‌هایی بود که به آن پرداخته شد.

در این جلسه همچنین رئوس عملکرد این کار گروه در نیمه دوم سال گذشته بررسی و ارائه شد و در بخش بعدی نقطه نظرات اعضا کار گروه آب در مورد سیل‌های اخیر جمع آوری و بررسی شد و راهکارهای ارائه طریق در خصوص نحوه ورود و تمرکز برنامه سال جاری ستاد، بر روی موضوعات و وقایع روز حوزه آب از جمله سیل‌های اخیر، طرح و جمع بندی شد.

بالونهایی جهت سرویس دهی مخابراتی در مناطق دچار بحران بیشتر بخوانید: لزوم تدوین راهبرد مدیریت سیلاب دشت‌هاجزئیات عملکرد بالون اینترنت در پلدختررئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به عملکرد بالون فضایی اینترنت در منطقه سیل‌زده پلدختر و سرویس‌دهی همزمان به ۸۰۰۰ نفر گفت: برای استقرار این بالون در خوزستان، دستوری صادر نشده است.

حسین صمیمی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به عملکرد بالون‌های فضایی در مدیریت بحران و سرویس‌دهی مخابراتی گفت: هم‌اکنون سه نوع بالون در اندازه‌ها و کارکردهای مختلف، شامل بالون حمل محموله ۱۵ کیلویی، بالون حمل محموله ۵۰ کیلویی و نیز بالون حمل محموله ۵۰۰ کیلوگرمی در پژوهشگاه فضایی ایران برای استفاده در زمان بحران، طراحی و راه‌اندازی شده است.

وی ادامه داد: بالون حمل محموله تا وزن ۳۰۰ گرم با عنوان «بام ۳۰۰» با توجه به ابعاد، وزن و تجهیزات حمل و نقل، نیازمند امکانات زیاد برای به پرواز درآوردن است که باید در یک منطقه بزرگ، از آن استفاده شود به همین دلیل ما در پژوهشگاه فضایی ایران، از بالون «بام ۵۰» برای آنکه موقعیت پلدختر اضطراری بود و این بالون، تاکتیکی‌تر بوده و می‌توانستیم آن را سریع‌تر مستقر کنیم، استفاده کردیم.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با اشاره به اینکه «بام ۳۰۰» کاربردهایی برای استقرار در منطقه جغرافیایی داشته است، گفت: پایش محیط و برقراری ارتباط، از جمله کاربردهای این بالون فضایی است و در شرایطی که اضطرار آن زیاد نباشد، به کار گرفته خواهد شد اما ما در حادثه سیل امسال به دلیل آنکه نیازمند استفاده از بالون ارتباطی به صورت اضطراری بودیم، از بالون «بام ۵۰» که محموله مخابراتی ۵۰ کیلوگرمی را حمل می‌کرد، استفاده کردیم.

صمیمی اضافه کرد: بالون «بام ۵۰» پاسخگوی نیاز اینترنت کاربران در منطقه پلدختر بود و ما موفق شدیم به صورت همزمان به ۸۰۰۰ کاربر سرویس اینترنت از طریق این بالون بدهیم.

وی تصریح کرد: حتی اگر محموله مخابراتی سبک‌تری روی این بالون نصب می‌شد، امکان نصب دوربین و پایش محیط نیز از طریق این بالون فراهم بود اما فعلاً با توجه به کاربردهای اضطراری در پلدختر، پوشش اینترنت این منطقه را از طریق بالون فضایی انجام دادیم.

رئیس پژوهشگاه فضایی ایران با بیان اینکه این بالون در ارتفاع ۱۰۰ متری در منطقه‌ای به شعاع ۱۰ کیلومتر، پوشش اینترنت را فراهم می‌کند، خاطرنشان کرد: ما در سطح شهر و در جاهای پرتردد، مودم‌هایی را نصب کردیم که بالون به این مودم‌ها متصل شده و مردم از طریق اتصال به مودم، موفق به دریافت وای‌فای رایگان شدند؛ در این سرویس، نیاز به استفاده از سیم‌کارت نبود.

صمیمی با بیان اینکه با استفاده از وای‌فای رایگان بالون مخابراتی، بیش از ۸۰۰۰ نفر به صورت همزمان سرویس اینترنت دریافت کردند، افزود: گزارش میدانی نشان می‌دهد که استقبال از این سرویس خوب بوده و مشکلی از بابت برقراری ارتباط اینترنت برای مردم وجود ندارد.

وی گفت: در زمینه سرویس‌دهی با بالون اینترنت به مناطق سیل‌زده خوزستان، فعلاً دستوری صادر نشده است و در شرایطی که وزارت ارتباطات و کمیته پدافند غیرعامل این وزارتخانه به ما دستور دهد، امکان استقرار بالون اینترنت با توجه به امکانات موجود در منطقه خوزستان نیز وجود دارد.

بیشتر بخوانید: نقش ماهواره ها در خدمت مدیریت سیل و خشکسالی ایران https://zistonline.com/vdcaamna.49nww15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما