تاریخ انتشار :جمعه ۲۳ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۰۰
کد مطلب : 80474
نماینده لرستان در شورای‌عالی استان‌ها گفت: نیمه‌کاره‌گذاشتن سدهای مختلف در شهرستان‌های استان باعث به‌وجودآمدن این‌همه خسارت و ویرانی شد. اگر سدهای نیمه‌کاره استان ساخته شده بودند امروز شاهد این حجم عظیم خسارات جانی و مالی در لرستان و خوزستان نبودیم.
نیمه‌ کاره‌ماندن ساخت سدها باعث گستردگی فاجعه سیل شد
به گزارش زیست آنلاین، علی محمد صالحی، نماینده لرستان در شورای‌عالی استان‌ها در نطق پیش از دستور نخستین جلسه شورای عالی استان‌ها که صبح امروز در ساختمان مجلس قدیم برگزار شد با اشاره به وقوع سیل در استان لرستان اظهار کرد: بحران‌های طبیعی، تهدید فصلی هستند اما بحران دائمی خصوصاً در لرستان کم‌توجهی به سوء مدیریت مدیران است که تنها همتشان در سیل اخیر بازدید از بدبختی و آوارگی مردمی شده است که خانه و کاشانه خود را از دست داده و آواره و بی‌سرپناه شده‌اند.

وی گفت: سیلاب‌های اخیر که چندین استان کشور به‌ویژه لرستان را مات و مبهوت از بهار زندگی کرده است همچنان طعم شیرین نوروز را به کام مردم نجیب و فهیم این دیار کهن تلخ کرده است و شاید سیلی محکم سیل و دیگر بلایای طبیعی سرخ و سوزان باشد اما لرستان زیر بار این‌همه کم‌لطفی و وعده‌های توخالی در دوره‌های متوالی دوره‌های گذشته کمرشکسته است.

نماینده لرستان در شورای عالی استان‌ها اضافه کرد: تعطیلی کارخانه‌های متعدد، ورشکستگی صنایع کوچک و بزرگ که شهرک‌های صنعتی لرستان را به شهرک اموات تبدیل کرده و به‌دنبال آن بیکاری جوانان و گرفتاری‌هایی همچون طلاق و اعتیاد باعث شده نوعی سرخوردگی و افسردگی بین مردم لرستان حاکم شود.

صالحی گفت: در قضایای سیل اخیر نیز بی‌تدبیری و سوء مدیریت وزارت نیرو طی دولت‌های هشتم، نهم و دهم و نیمه‌کاره گذاشتن سدهای مختلف در شهرستان‌های استان باعث به‌وجود آمدن این‌همه خسارت و ویرانی شد. اگر سدهای نیمه‌کاره استان ساخته شده بودند امروز شاهد این حجم عظیم از خسارات جانی و مالی در استان‌های لرستان و خوزستان نبودیم.

وی ادامه داد:‌ چنانچه وزارت جهاد کشاورزی و منابع طبیعی در حوزه آبخیزداری و جلوگیری از فرسایش خاک و احیای جنگل‌ها و مراتع به وظایف خود عمل می‌کرد این‌همه خسارت به مردم لرستان تحمیل نمی‌شد.

بیشتر بخوانید: عملکرد سدها در سیلاب عظیم خوزستان نقش سد در عملکرد سد ها

وی با اشاره به برآوردهای اولیه خسارات سیل به مردم لرستان گفت: تاکنون ۷ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی تجاری تخریب و حدود ۳۰ هزار هکتار از اراضی زراعی و باغات نابود شده و تعداد ۱۵۶ مزرعه پرورش ماهی از بین رفته است. همچنین تعداد ۵۵ واحد مدرسه تخریب شده و حدود ۴ هزار دانش‌آموز بدون مدرسه مانده‌اند و ۳۰ مدرسه نیز آسیب جدی دیده است.

نماینده لرستان در شورای عالی استان‌ها اضافه کرد: بر اثر سیل اخیر در استان ۵۷ دهنه پل تخریب شده و تعدادی نیز در معرض خطر ریزش هستند و ۲۵۰۰ کیلومتر راه اصلی و فرعی از بین رفته است.

صالحی گفت: سهم لرستان از سفره انقلاب فقر و بیکاری ۳۵درصدی جوانان و تعطیلی کارخانجات و معضلات اجتماعی شده است و در توجه به مشکلات این استان به‌ویژه جبران خسارات وارده ناشی از سیل و جبران بی‌مهری‌ها و بی‌توجهی‌ها حاجت هیچ استخاره نیست.

وی خطاب به رئیس جمهور و وزرای دولت گفت: سیل خانه و کاشانه هموطنان لرنشین را با خود برده است و زندگی را برای زنان، کودکان و سالخوردگان این مرز و بوم به کابوسی از وحشت و آوارگی تبدیل کرده است؛ آیا وقت آن نرسیده که صدای این مردم مظلوم اما نجیب و قهرمان شنیده شود؟

به گزارش تسنیم، وی با اشاره به بازدیدهای مسئولان از مناطق سیل‌زده گفت: بازدیدهای شما تنها مردم را غمگین می‌کند زیرا این بازدیدها گل‌ولای را از خانه‌های مردم جمع نکرده و قطعی سیم‌های مواصلاتی را برطرف نمی‌کند.

https://zistonline.com/vdcc00q4.2bqxm8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما