تاریخ انتشار :سه شنبه ۱۴ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۳۰
کد مطلب : 80194
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست: برنامه ارزیابی استراتژیک برای تغییر الگوی مصرف و نگاه راهبردی در داخل کشور بسیار موثر است و با نگاه بخشی به موضوع محیط زیست کشور باید به سیاست مشخص برسیم .
محیط زیست کشور نیازمند سیاست مشخص است
به گزارش زیست آنلاین، مسعود تجریشی در دوره آموزشی ارزیابی استراتژیک که با حضور کارشناسان محیط زیست با همکاری آژانس بین‌المللی ژاپن در مرکز مطالعات بهروری سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد، گفت: برنامه ارزیابی استراتژیک برای تغییر و اصلاح الگوی مصرف و نگاه راهبردی در داخل کشور بسیار موثر است و با نگاه بخشی به موضوع محیط زیست کشور باید به سیاست مشخص برسیم . 

تجریشی با بیان اهمیت ارزیابی راهبردی زیست محیطی اظهارکرد: راهبرد مشخصی برای رفع چالش های وجود ندارد.

وی با بیان اینکه خودکفایی در تولید گندم و تولید تمامی محصولات کشاورزی علیرغم اینکه بحران کم آبی داریم به صرفه و صلاح نیست،گفت: به دنبال به‌کارگیری سیاست‌های تشویقی برای کاهش مصرف انرژی باید باشیم. 

بیشتر بخوانید: توسعه اکوسیستم فناوری و نوآوری در شمال‌شرق تهران کلید خوردبرای رسیدن به توسعه پایدار باید شاخص‌های توسعه پایدار، تدوین و اندازه گیری شود

برای رسیدن به توسعه پایدار باید شاخص‌های توسعه پایدار، تدوین و اندازه گیری شودمعاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با تاکید بر اینکه حفاظت از محیط زیست و اکوسیستم در کنار توسعه باید مورد توجه قرار گیرد،اظهارکرد: برای رسیدن به توسعه پایدار باید شاخص‌های توسعه پایدار تدوین و در طول زمان به منظور بهبود و بهره‌گیری از آن اندازه گیری شود.

در ادامه این نشست حمید جلالوندی - مدیر کل دفتر ارزیابی سازمان حفاظت محیط زیست - در این دوره آموزشی گفت: بند الف ماده ۳۸ قانون برنامه ششم توسعه برای توسعه پایدار و شاخص‌های پایداری محیط زیست دولت را مکلف کرده است که نظارت ارزیابی راهبردی زیست محیطی و ارزیابی زیست محیطی (EIA) برای توانمند سازی و آشنایی با مدل‌های علمی و عملی موفقیت آمیز کشورهای پیشرو را عهده‌دار شود. 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، دوره آموزشی هم‌اندیشی ارزیابی راهبردی محیط زیستی (SEA) با مشارکت دفتر جایکا ژاپن در دو روز با حضور اساتید ایرانی و ژاپنی و حضور دستگاه‌های مسئول توسعه کشور از جمله سازمان برنامه و بودجه ، وزارتخانه‌های نفت ، نیرو ، راه و شهرسازی، صنعت ، معدن و تجارت و سازمان گردشگری و میراث فرهنگی همچنین نمایندگان معاونت های تخصصی سازمان(انسانی ، طبیعی ، دریایی) و دفاتر تخصصی سازمان از جمله دفتر توسعه پایدار و اقتصادی زیست، دفتر ارزیابی زیست محیطی و نمایندگان برخی ادارات  کل حفاظت محیط زیست استان‌های کشور و کارشناسان شرکت‌های صنعتی برنامه‌ریزی شده است.

ارتباط ۸۵ درصد از مرگ و میرها با آلودگی هوامعاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه موضوع انرژی در هیات دولت مبحث مهمی است، گفت: متاسفانه ۸۵ درصد مرگ و میرها مربوط به آلودگی هواست و بسیاری از چالش‌های آب و انرژی نیازمند بررسی راهبردی و جامع است تا بتوانیم محیط زیست بهتری برای نسل‌های آینده داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: منابع آلودگی هوا در ایران چیست؟سازمان ملل: آلودگی هوا، قاتل خاموشی که سالانه میلیون‌ها قربانی می‌گیرد

سازمان ملل: آلودگی هوا، قاتل خاموشی که سالانه میلیون‌ها قربانی می‌گیردبه گزارش ایسنا، بنابر گزارش این سازمان، سالانه میلیون‌ها نفر بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند.

آلودگی هوا یکی از خطرناک‌ترین عوامل مرگ و میر انسان‌هاست. سازمان ملل متحد گزارش می‌دهد که سالانه هفت میلیون نفر بر اثر آلودگی هوا به بیماری‌های کشنده دچار می‌شوند و جان خود را از دست می‌دهند و ۶۰۰ هزار نفر از این قربانیان کودکان هستند.

"دیوید بوید"، کارشناس سازمان ملل می‌گوید: با وجود بیماری‌های همه‌گیر که بر اثر آلودگی هوا به وجود می‌آیند، این خطر آن طور که باید جدی گرفته نمی‌شود. 

او می‌افزاید: هر ساعت ۸۰۰ نفر بر اثر ابتلا به سرطان، بیماری‌های مجرای تنفسی یا بیماری‌های قلبی که ناشی از آلودگی هواست، جان خود را از دست می‌دهند.

این کارشناس هشدار می‌دهد که جدی نگرفتن این پدیده و درماندن در پیدا کردن راه‌حلی برای آن به معنای سلب حق ابتدایی انسان‌ها برای داشتن محیط زیستی سالم است.

او می‌گوید که آلودگی هوا در همه جا وجود دارد و انسان‌ها در سراسر جهان امکان حفاظت از خود در برابر خطرات آن را ندارند. به همین دلیل این وظیفه دولت‌هاست که هرچه سریع‌تر اقدامات لازم را برای کاهش این آلودگی انجام دهند.

بنابر گزارش دویچه‌وله، اکتبر سال گذشته نیز آژانس محیط زیست اروپا در گزارشی درباره خطرات آلودگی هوا برای شهروندان اروپا هشدار داده بود. بر پایه این گزارش، آلودگی هوا دلیل اصلی مرگ زودرس در بیشتر کشورهای اروپایی است. همچنین اساس این گزارش، داده‌های بیش از ۲۵ هزار ایستگاه اندازه‌گیری آلودگی هوا در سراسر اروپا بوده است.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده که شهروندان کشورهای فقیرتر، قربانیان اصلی آلودگی هوا هستند و بیش از ۹۰ درصد از موارد مرگ ومیرهای ناشی از آلودگی هوا، نصیب کشورهایی به ویژه در آسیا و آفریقا می‌شود که درآمد سرانه کم یا متوسط دارند.

https://zistonline.com/vdcba8bw.rhbg9piuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما