تاریخ انتشار :سه شنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۳۰
کد مطلب : 80042
در نشست تفکیک وظایف حاکمیتی و غیرحاکمیتی در صنعت برق مطرح شد

ضرورت اصلاح ساختار صنعت برق متناسب با اکوسیستم کشور

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر، گفت: هر سیستمی نیاز به فضای رشد خود دارد و در اکوسیستم خود جواب می‌دهد. یکی از اشتباهات ما این است که به اکوسیستم مسئله برق در کشور توجه نکرده ایم. مثلا کشور ترکیه پس از ۱۵ سال بررسی، بورس برق را راه انداخت و ما پس از ۱ سال بررسی، بورس برق را راه انداختیم که باعث ایجاد آشفتگی شده است.
ضرورت اصلاح ساختار صنعت برق متناسب با اکوسیستم کشور
به گزارش زیست آنلاین، نشست «تفکیک وظایف حاکمیتی و غیرحاکمیتی در صنعت برق» در چارچوب پنجمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی برگزار شد.  حقی فام معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر و عضو کمیته علمی همایش،  خوئی مشاور گروه انرژی مرکز پژوهش‌های مجلس،  میری کارشناس حوزه اقتصاد برق و مشاور شرکت توانیر و  باقری نائب رئیس سندیکای برق اعضای حاضر در این نشست بودند.در این نشست کارشناسان حاضر بر ضرورت اصلاح ساختار صنعت برق متناسب با نیاز‌های کشور تأکید کردند و جزئیات شرایط تفکیک وظایف حاکمیتی و غیرحاکمیتی در این صنعت را مورد بحث و بررسی قرار دادند.معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر در نشست «تفکیک وظایف حاکمیتی و غیرحاکمیتی در صنعت برق» با اشاره به ساختار معیوب صنعت برق گفت:این ساختار معیوب، اثر خود را روی اقتصاد می‌گذارد و اجرای اصل ۴۴ را ناقص و معیوب انجام دادیم. اگر درباره تغییرات ساختاری دقیق بحث نکنیم، سال بعد درست در همین نقطه هستیم. باید یک تصویر بزرگ از حوزه انرژی داشته باشیم و بدون تعصب، مسیر خود را اصلاح کنیم.

ضرورت انجام مطالعات جامع برای تفکیک وظایف حاکمیتی و غیر حاکمیتیدر ابتدای این نشست،  خوئی مشاور گروه انرژی مرکز پژوهش‌های مجلس گفت: تفکیک وظایف حاکمیتی و غیر حاکمیتی در کشور‌های مختلف مثل هم نیست. هر کشوری باید مرز‌های تولید، انتقال و توزیع را برای خود مشخص کند.

وی افزود: متاسفانه تمام دولت‌ها در کشور در برخورد با خصوصی سازی و اصلاح ساختار دچار اشتباه شده اند. این که چه قدر از صنعت برق دست دولت و چه قدر دست بخش خصوصی باشد، نیاز به مطالعات جامع و مطالعه تجربیات کشور‌ها دارد.

خوئی ادامه داد: واگذاری‌ها به نوعی تقسیم غنائم تبدیل شده است. حضور بخش خصوصی در صنعت برق با حضور بخش خصوصی در خودرو سازی و فوتبال تفاوت دارد. برق یک صنعت زیربنایی است که توسعه، منوط به آن است.

بیشتر بخوانید: اقتصاد صنعت برق بیمار استضرورت انجام مطالعات جامع برای تفکیک وظایف حاکمیتی و غیر حاکمیتی

تبادل برق با کشور‌های همسایه راهکار عبور از پیک مصرف برق در تابستاندر ادامه نشست، باقری نائب رئیس سندیکای برق با انتقاد از بی توجهی نسبت به سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی گفت: اگرچه سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در سال ۹۲ در چنین روزی ابلاغ شده است، متاسفانه آثار آن را به طور پررنگ در اقتصاد کشور نمی‌بینیم.

باقری تحریم‌های اعمال شده علیه کشور را همجه کشور‌های غربی در مقابل پیشرفت کشور دانست و گفت: اقتصاد مقاومتی راهکار مقابله با این مسئله است.

نائب رئیس سندیکای برق، انرژی را یکی از نقاط قوت کشور دانست و گفت: انرژی در همه جای دنیا و کشور ما محور توسعه و قوه محرک اقتصاد است. اما از تمام استعداد‌های کشور در این زمینه بهره‌مند نشده ایم.

وی ادامه داد: در ۶ بند از سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی به طور مستقیم به موضوع انرژی پرداخته شده است.

باقری با تاکید بر اهمیت توجه به مصرف برق در ۲ بخش عرضه و تقاضا گفت: در بخش تقاضا به دنبال الگو‌ها و مدل‌هایی هستیم که مصرف انرژی را مدیریت کنیم. اما در عرضه انرژی باید چه کار کنیم؟ در دو بند اقتصاد مقاومتی به صادرات برق اشاره شده است. یکی از راهکار‌های عبور از پیک مصرف در تابستان، تبادل برق با کشور‌های همسایه است که نیاز به سرمایه گذاری‌های سنگین سالانه وزارت نیرو را به حداقل خواهد رساند.

بیشتر بخوانید: پیش بینی افزایش کسری بودجه صنعت برقتبادل برق با کشور‌های همسایه راهکار عبور از پیک مصرف برق در تابستان

ضرورت اصلاح ساختار صنعت برق متناسب با نیاز‌های کشوردر ادامه نشست حقی فام معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر و عضو کمیته علمی همایش گفت: هر سیستمی نیاز به فضای رشد خود دارد و در اکوسیستم خود جواب می‌دهد. یکی از اشتباهات ما این است که به اکوسیستم مسئله برق در کشور توجه نکرده ایم. مثلا کشور ترکیه پس از ۱۵ سال بررسی، بورس برق را راه انداخت و ما پس از ۱ سال بررسی، بورس برق را راه انداختیم که باعث ایجاد آشفتگی شده است.

حقی فام ساختار صنعت برق ایران را معیوب دانست و گفت: این ساختار معیوب، اثر خود را روی اقتصاد می‌گذارد.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر با اشاره به بدهی ۴۲ هزار میلیارد تومانی وزارت نیرو در سال ۹۶ گفت: اجرای اصل ۴۴ را ناقص و معیوب انجام دادیم. اگر درباره تغییرات ساختاری دقیق بحث نکنیم، سال بعد درست در همین نقطه هستیم. باید اصلاحات ساختار را متناسب با اکوسیستم کشور انجام دهیم.

وی افزود: باید یک تصویر بزرگ از حوزه انرژی داشته باشیم و بدون تعصب، مسیر خود را اصلاح کنیم.

بیشتر بخوانید: نقش صنعت برق در توسعه اقتصادی و آبادانی کشورضرورت اصلاح ساختار صنعت برق متناسب با نیاز‌های کشور

تفکیک وظایف حاکمیتی از غیر حاکمیتی لزوما به معنی خصوصی سازی نیستدر ادامه نشست، میری کارشناس حوزه اقتصاد برق و مشاور شرکت توانیر گفت: در اصل تفکیک وظایف حاکمیتی از غیر حاکمیتی تردیدی وجود ندارد. در حال حاضر، سیاست گذار و تصدی گر یکسان هستند و از یکدیگر جدا نشده اند.

به گزارش برق نیوز،  میری ادامه داد:، اما تفکیک وظایف حاکمیتی از غیر حاکمیتی همیشه معادل خصوصی سازی ترجمه شده است. ولی آیا خصوصی سازی هدف است یا وسیله‌ای است که بعضی مواقع می‌توان از آن استفاده کرد؟ در حال حاضر، خصوصی سازی تبدیل به اصل شده است.

وی افزود: اتفاق بد دیگری که افتاده است، این است که خصوصی سازی معادل اقتدار گریزی حاکمیت تعریف شده است. در لیبرال‌ترین اقتصاد‌ها هم خصوصی سازی به این شکل نداریم.

این کارشناس حوزه اقتصاد برق در پایان گفت: خصوصی سازی یکی از روش‌های تفکیک وظایف حاکمیتی از غیر حاکمیتی است و روش‌های دیگری مثل حاکمیت شرکتی نیز وجود دارد که در برزیل اجرا شده است.

https://zistonline.com/vdcdxz0j.yt0zo6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما