تاریخ انتشار :جمعه ۲۶ بهمن ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۰۰
کد مطلب : 79988
برای گردشگران و علاقه مندان به طبیعت در سراسر جهان بسیار هیجان انگیز است که بتوانند به صورت طبیعی در دل طبیعت قدم گذاشته و با حیوانات و محیط طبیعی پیرامونشان ارتباط برقرار کنند. حوزه‌ای به نام سافاری وجود دارد که این امر را محقق می کند.
توسعه گردشگری ملی با راه اندازی پارک سافاری/ نتایج جایزه تعالی گردشگری
به گزارش زیست آنلاین، سافاری (Safari)، یک ماجراجویی است که غالبا به صورت زمینی بوده و معمولا در آفریقا انجام می‌شود. در قدیم برنامه‌های شکار در آفریقا هم جزئی از سافاری به حساب می‌آمد اما امروزه سافاری صرفا در سفرهای کوتاه زمینی به منظور مشاهده و تصویربرداری از حیوانات در حالت طبیعی خودشان خلاصه می‌شود.

امروزه وجه منفی سافاری که همان شکار و از بین بردن گونه های مختلف حیوانی است از بین رفته و جای خود را به مسائل مثبت و مدرن جدیدی همچون مشاهده و تصویربرداری از حیوانات در حیات وحش داده‌است. امروزه سافاری در مشاهده حیوانات و محیط زندگی آن‌ها در دل طبیعت و حیات وحش و حتی در بعضی از مناطق محافظت‌شده همچون پارک‌های ملی با هدف تحسین طبیعت و متعلقات آن و همچنین فراهم آوردن فرصتی برای کمک و حمایت از طبیعت و حیات وحش خلاصه می‌شود.

به تازگی اخباری مبنی بر احداث نخستین پارک سافاری کشور در قزوین منتشر شده است که بر اساس آن تکمیل این پروژه به عنوان نخستین سافاری پارک کشور، گام بسیار بزرگی در جهت توسعه گردشگری ملی محسوب می شود.

بر اساس این گزارش، این سافاری پارک در فضایی به مساحت ۲۴ هکتار در بوستان ملی باراجین قزوین احداث می شود که اجرای آن بالغ بر ۳۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

چرا قزوین؟

سوالی که با شنیدن این خبر ممکن است در ذهنتان ایجاد شود این است که چرا قزوین برای اجرای این طرح انتخاب شده است؟ مدیر اجرایی طرح توسعه بوستان باراجین قزوی در پاسخ به این سوال گفت: ناینگونه پارک ها در جهان بر بستر صفر ایجاد می شود بنابراین، ما باید آن را در شیب ۳۰ درجه احداث کنیم که کار بسیار سختی است که با بررسی های صورت گرفته به این نتیجه رسیدیم که منطقه باراجین قزوین مکان مناسبی برای اجرای این طرح است.

ضمن اینکه طراحی نخستین پارک سافاری کشور به گونه ای است که هیچ درختی قطع نخواهد شد و استقاده از این پارک برای معلولان و سالمندان نیز راحت خواهد بود. شنیده ها حاکی از آن است که سه مسیر دسترسی برای سافاری پارک قزوین پیش بینی شده که یک مسیر برای عبور خودرو و یک مسیر برای کوهنوردی و یک مسیر برای افراد مختلف است که از این طرق می توانند همه حیوانات را در مسیر مشاهده کنند که این منطقه پتانسیل خوبی برای اجرای این طرح داشته است.

بر اساس این گزارش، دره های آبشار، ببرها، گرگ ها، قوچ و میش، گوزن ها، دره پرندگان شکاری، باغ کاکتوس، باغ پروانه، حوض کروکودیل ها، باغ کودک و یک پل شیشه ای در این مجموعه پیش بینی شده است. همچنین فضای بزرگی برای ایجاد مجتمع های تجاری و جذب سرمایه گذار بخش خصوصی در طراحی دیده و در کنار آن ساخت سوئیت های اقامتی نیز پیش بینی شده است.

بیشتر بخوانید: تفاوت های میان اکوتوریسم و طبیعت گردی در جایگاه گردشگریجالب ترین سافاری در دنیا

جالب ترین سافاری در دنیادر حالی قرار است در کشورمان پارک سافاری در قزوین راه اندازی شود که پیش از این کشورهای بسیاری در سطح جهان اقدام به ساخت چنین مجموعه هایی کرده اند که در ادامه این گزارش به معرفی آنها می پردازیم.

هند

در هند است که می توانید مانند افسانه ها سوار بر فیل شوید و به قلب جنگل های بکر بروید. هند یکی از بهترین محل های دنیا برای سافاری و رفتن به دل طبیعت است. در سافاری های این کشور در کوه تبت حیوانات نادری برای بازدید علاقه مندان وجود دارد. جنگل ها پر از حیواناتی مثل شیر، مار و گونه های عجیبی است که برای علاقه مندان به حیات وحش بسیار جالب توجه خواهد بود. در این کشور، پارک های ملی زیادی وجود دارد که بسیار بزرگ هستند و در آن ها حیوانات متنوعی زندگی می کنند.

تایلند

در تایلند هم مانند هند می توانید حیوانات و گونه های مختلفی را ببینید. حیوانات در این کشور انگار بخشی از شهروندان آن هستند. البته بعضی از حیوانات آنقدر نادر نیستند که بتوانند باعث شگفتی بازدیدکنندگان شوند اما در هرحال، دیدن آن ها در حالی که مشغول زندگی طبیعی خود هستند جالب به نظر می رسد.

آفریقای جنوبی

در آفریقای جنوبی می توانید امکانات زیادی برای یک سافاری فوق العاده داشته باشید. پارک ملی «کروگر» به داشتن حیوانات مختلف و متنوع در دنیا معروف است. در این پارک حیواناتی وجود دارند که بسیاری از آن ها کشنده هستند و شاید مستند معروف سفر به آفریقا را برایمان تداعی کنند. اما اصلا جای نگرانی نیست چراکه، این سافری، کاملا ایمن بوده و بازدیدکنندگان می توانند بدون هیچ ترس یا نگرانی حیوانات را از نزدیک ببینند.

در هرحال، آفریقای جنوبی یکی از بهترین مکان‌‌های سیاحتی در قاره آفریقا به حساب می‌آید که در آن طیف وسیعی از حیوانات حیات وحش و از طرفی نیز پوشش گیاهی بسیار متنوع یافت می‌شود که شاید به همین دلیل است که با شنیدن نام پارک سافاری اولین چیزی که به ذهن گردشگران و علاقه مندان به حیات وحش تداعی می شود، نام کشور آفریقای جنوبی است.

استرالیا

استرالیا نیز به عنوان کوچکترین قاره زیستگاه کانگروهای دوست داشتنی محسوب می شود که قطعا با وجود این کانگروها، همه دوست دارند سافاری را در این کشور تجربه کنند. ضمن اینکه در سافاری های این کشور می توانید شترمرغ سواری هم بکنید.

نتایج جایزه تعالی گردشگری اسفندماه اعلام می شود

نتایج جایزه تعالی گردشگری اسفندماه اعلام می شودبه گزارش سیناپرس، ثروت آفرینی و اشتغال زایی برای همه اقشار جامعه به ویژه برای بنگاه های اقتصادی که در حوزه گردشگری فعالیت می کنند جزو نتایج کوتاه مدت و توسعه همه جانبه صنعت گردشگری هدف میان مدت و بلند مدت محسوب می شود.
یکی از مواردی که برای رسیدن به این اهداف بلند مدت نقش ویژه ای ایفا می کند برگزاری نمایشگاه هایی برای کمک به صنعت گردشگری است. از این رو دوازدهمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته در حال حاضر در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران در حال برگزاری است.

دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو، رئیس پارک ملی علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی، پیرامون برگزاری این نمایشگاه گفت: نمایشگاه ها در حال حاضر یکی از مکان های تبلیغ برای توسعه گردشگری هستند در همه کشورها هم بنا به وسعت و سابقه تاریخی گردشگری در آن کشورها، شاهد برپایی نمایشگاه های بزرگ و کوچک هستیم.

بیشتر بخوانید: گردشگری چیست ؟ با انواع گردشگری و اصطلاحات آن آشنا شوید مزایای برگزاری چنین نمایشگاه هایی برای کشورهایی که در مرحله شروع توسعه صنعت گردشگری هستند

مزایای برگزاری چنین نمایشگاه هایی برای کشورهایی که در مرحله شروع توسعه صنعت گردشگری هستندوی ادامه داد: مخصوصا برای کشورهایی که مانند ایران در مرحله شروع توسعه صنعت گردشگری هستند، برگزاری چنین نمایشگاه هایی می تواند محلی برای انتقال تجربه کسانی که در این صنعت فعالیت می کنند و همچنین مکانی برای حضور خارجی ها باشد که بیایند و از نزدیک پیشرفت های کشور را در حوزه صنعت گردشگری مشاهده کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه علم و فرهنگ تصریح کرد: حال اینکه چه تمهیدات ویژه ای برای حضور کشورهای خارجی در این نمایشگاه اندیشیده شده است موضوعی است که جای بحث دارد. اما قطعا یکی از اهداف برگزاری این نمایشگاه برقرای و تحکیم روابط بین المللی در این حوزه است که برای کشور ما نیز بسیار ضروری به نظر می رسد.

وی با بیان اینکه چندسالی است که این نمایشگاه برگزار می شود و به نظر می رسد که روز به روز هم بهتر شده است اما هنوز کافی نیست، تصریح کرد: اگر بخواهیم مسیر توسعه صنعت گردشگری را به سرعت طی کنیم تا بتوانیم با کشورهای پیشرو در این حوزه رقابت کنیم، تمهیدات خیلی بهتری را برای برگزاری این نمایشگاه باید بیندیشیم به نحوی که نه فقط قسمتی از توانایی ها و ظرفیت ها بلکه بتوانیم تمام ظرفیت های کشورمان را در چنین نمایشگاه هایی به همگان ارائه دهیم.

دکتر ایمانی خوشخو در ادامه صحبت هایش عنوان کرد: پارک علوم و فناوری های نوین و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی نیز یکی از بخش های عمده اش فعالیت های گردشگری است که خوشبختانه در این زمینه کارهای بسیاری در این حوزه در دست اجرا داریم.

وی از برگزاری جایزه تعالی گردشگری خبر داد و اظهار کرد: با اینکه زمان زیادی از آغاز به کار این پارک نگذشته است اما گردشگری در چند بخش وارد شده که یکی از بخش های مهم برگزاری جایزه تعالی گردشگری است که در کشورمان برای اولین بار قرار است انجام شود و در منطقه هم شاید بین دو یا سه کشوری باشیم که جایزه تعالی گردشگری را اجرا می کند.

رئیس پارک ملی علوم، فناوری‌های نرم و صنایع فرهنگی جهاددانشگاهی افزود: این جایزه می تواند به ارتقای شاخص های استاندارد صنعت گردشگری و توسعه کیفی این صنعت در کشور کمک شایانی کند که کارهایش انجام شده و در اسفندماه نتایج آن اعلام می شود.

وی تاکید کرد: در هر صورت از آنجایی که در حال حاضر صنعت گردشگری یکی از بخش های مورد توجه مسوولان برنامه ریز کشور است، یقینا پارک هم که در حوزه فرهنگی کار می کند توجه ویژه ای به بخش گردشگری دارد که نمونه کارهایش در این حوزه را در آینده بیشتر خواهید دید.

 

https://zistonline.com/vdcaaon0.49noa15kk4.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما