تاریخ انتشار :شنبه ۲۲ دی ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۳۰
کد مطلب : 79658
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی:

کلنگ زنی نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی در سیستان و بلوچستان

حائری  در حاشیه مراسم کلنگ زنی نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی میل نادر شهرستان زابل در جمع خبرنگاران گفت: منطقه سیستان و بلوچستان ظرفیت بهره‌برداری تا حدود ۱۰۰۰ مگاوات برق خواهد داشت.
کلنگ زنی نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی در سیستان و بلوچستان
به گزارش زیست آنلاین، عملیات اجرایی نیروگاه بادی ۵۰ مگاواتی میل نادر در منطقه سیستان با حضور استاندار، همایون حائری معاون وزیر نیرو و نمایندگان مردم سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی و شماری از مدیران استانی و محلی در منطقه میل نادر آغاز شد.

حائری به نقل از وزیر نیرو عنوان کرده، سالانه ظرفیت انرژی های بادی و خورشیدی را به دو برابر خواهیم رساند. در انتهای سال ۹۵ ظرفیت برق ۲۵۰ مگاوات بود که در پایان سال ۹۶ به ۵۰۰ مگاوات رسید و امسال تا پایان سال این ظرفیت به ۱۰۰۰ مگاوات می رسد و این تولید انرژی تا پایان سال ۹۸ بر ۲۰۰۰ مگاوات و تا پایان دولت دوازدهم به ۴۰۰۰ مگاوات برنامه‌ریزی شده است.

استان سیستان و بلوچستان قابلیت این را دارد که به قطب انرژی‌های پاک تبدیل شوداین مقام مسئول، تبدیل کردن منطقه به قطب تولید برق را از دیگر برنامه‌های دولت در این استان عنوان کرد و افزود: در حال حاضر ظرفیت نصب شده نیروگاهی ۱۳۰۰ مگاوات است که در برنامه های بعدی دو نیروگاه ۵۰۰ مگاواتی نیز یکی در بخش دولتی و دیگری در بخش خصوصی افزایش خواهد یافت و سال آینده برق این نیروگاه در شبکه توزیع خواهد شد و این ظرفیت به هزار مگاوات خواهد رسید.

حائری همچنین افزود: افزودن طرح گسترش نیروگاه بمپور با اضافه کردن واحد ۱۶۰ مگاواتی بخار و دو برابر کردن ظرفیت نصب شده نیروگاه چابهار با اضافه کردن ۱۶۰ مگاوات از دیگر برنامه های دولت تا پایان دولت دوازدهم است.

وی به افزایش ظرفیت نیروگاه حرارتی و بادی اشاره و عنوان کرد: استان سیستان و بلوچستان به قطب تولید برق در کشور تبدیل خواهد شد و با توجه به نیاز هزاران مگاواتی انرژی الکتریکی ۲ کشور افغانستان و پاکستان، استان سیستان و بلوچستان می‌تواند با داشتن ظرفیت‌های فراوان در انرژی نو به ویژه انرژی باد تامین کننده نیاز این ۲ کشور به انرژی باشد و امیدواریم بتوانیم تبادل انرژی بسیار خوبی با این دو کشور داشته باشیم. 

معاون وزیر نیرو با بیان اینکه برای اجرای این طرح ۶۰ میلیون یورو سرمایه گذاری شده است، ادامه داد: این نیروگاه از ۲۰ توربین ۲و نیم مگاواتی تشکیل خواهد شد و وزارت نیرو به مدت ۲۰ سال بصورت تضمینی برق آن را خریداری میکند.

بنابر این گزارش سه منطقه یا زون انرژی‌های نو و تجدیدپذیر بادی و خورشیدی در گراغه، میل نادر و رامشار این استان مشخص شده است.

مطالعات نشان داده است که تمام نواحی سیستان و بلوچستان برای استفاده از انرژی خورشیدی و منطقه فلات سیستان برای استفاده از انرژی بادی از ظرفیت و توانمندی قابل توجهی در سطح کشور برخوردار است.

همچنین سیستان و بلوچستان به ویژه منطقه فلات سیستان به‌ویژه به دلیل باد‌های ۱۲۰ روزه بالاترین پتانسیل استفاده از انرژی باد را داراست از این رو شواهد تاریخی نشان دهنده بهره برداری گذشتگان از این انرژی لایزال در مناطق روستایی و باستانی منطقه است که هنوز آثاری از آن موجود است.

بیشتر بخوانید: جایگاه انرژی بادی در بین منابع انرژی های تجدید پذیر جهاناستان سیستان و بلوچستان قابلیت این را دارد که به قطب انرژی‌های پاک تبدیل شود

با فراهم آوردن زیر ساخت های مناسب تبدیل ها را به فرصت تبدیل می کنیمدهمرده، نماینده مردم سیستان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: رشد و تعالی استان سیستان و بلوچستان بستگی به فراهم آوردن زیرساخت‌ها در زمینه های مختلف به خصوص در دو بخش انرژی و حمل و نقل خواهد داشت. در بحث انرژی بادی امیدواریم بتوانیم با فراهم آوردن زیرساخت ها علاوه بر جذب سرمایه گذاران تهدیدها را به فرصت تبدیل کنیم.

دهمرده همچنین به فراهم آوردن زیرساخت های راه آهن، جاده و بزرگراه که به محور شرق در کشور معروف است اشاره و عنوان کرد: ما باید حداقل زیرساخت‌ها را برای فعالیت بخش خصوصی در این منطقه فراهم آوریم. اگر با کمک دولت, مردم و مسئولان زیرساخت‌های این استان فراهم شود استان سیستان و بلوچستان به تنهایی ظرفیت اداره کردن چندین استان کشور را خواهد داشت.

استاندار سیستان و بلوچستان نیز در جمع تعدادی از معتمدین منطقه سیستان گفت: شرط اولیه رسیدن به پیشرفت و توسعه، همراهی خود مردم است. اگر می خواهید در استان توسعه ای رقم بخورد اول از همه خود مردم و معتمدین باید آسیب‌شناسی  کنند و سپس وارد کار شوند.

احمد علی موهبتی ادامه داد: پول دولت به تنهایی نمی‌تواند ایران و استان را آباد کند البته دولت موظف است زیرساختها را فراهم کند اما اگر توسعه می‌خواهیم باید در کنار همراهی مردم، بزرگان نیز با از خودگذشتگی پا به عرصه فعالیت و سرمایه گذاری بگذارند. شما باید مطالبه گر باشید و بر عملکرد مسئولین به طور مستقیم نظارت کنید و با شهامت حق خودتان و مردم را از آنان مطالبه کنید.

استاندار سیستان و بلوچستان گفت: در سیستان نیز فرصت های شغلی خوبی وجود دارد اما جای تاسف دارد که چرا فارغ التحصیلان دانشگاهی با مدارک عالیه تحصیلی نمی توانند در این زمینه کاری انجام بدهند؟

وی افزود: دو خواسته‌ام از معاون اول رئیس‌جمهور این بود که اول آنچه مقامات و مسئولین کشوری در سفرهای مختلف به استان به مردم قول داده‌اند، محقق شود و دوم اینکه شاخص‌های استان باید به میانگین شاخص‌های کشوری برسد و تلاش می کنم با همراهی مردم و شما بزرگان طوایف به این اهداف برسم.

 

باد‌های مداوم و پرقدرت، ثابت بودن جهت وزش باد، نزدیکی به شبکه سراسری انتقال برق کشور، وجود جاده دسترسی به منطقه، زمین‌های بدون معارض و قابل واگذاری، زمین‌های صاف با زبری زیر سه درصد، همجواری با کشور‌های متقاضی برق، زمین‌های وسیع با قابلیت احداث بیش از ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه و وزش تقریبا پیوسته باد در نیمی از فصل بهار و کل فصل تابستان یعنی فصول پر مصرف برق از مهمترین ویژگی‌های مهم منطقه میل نادر سیستان است.

سیستان و بلوچستان و شرایط منطقه

بیابان زایی در سیستان و بلوچستان به مهاجرت ناگزیر ساکنان آن خواهد انجامیدکوریه انترناسیونال مقاله ای دارد درباره بیابان زایی در سیستان و بلوچستان. در این هفته نامه آمده است که سیستان و بلوچستان مهد تمدنی هزارساله است، زمانی انبار غله ایران و دارای خاکی پربار و حاصلخیز بود و دریاچه هامون آن بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران و هفتمین تالاب جهان از لحاظ وسعت. ماهیگیری، کشاورزی و دامداری در ساحل این دریاچه پررونق بود. گرم شدن زمین و نیز ساختن چندین سد بر رودخانه هیرمند یا هلمند توسط افغانستان موجب کاهش آب دریاچه شده و استان سیستان و بلوچستان به بیابانی سترون و مقبره فرهنگی غنی مبدل گشته است.

کوریه انترناسیونال از قول هاشم شاکری عکاسی که به مدت پنج سال زمینهای ترک خورده سیستان و بلوچستان و کرانه هامون را در نوردیده، نوشته است که این استان محکوم به نابودی و مبدل شدن به افسانه است. سیستان و بلوچستان اینک پس از هجده سال خشکسالی به پیکر بزرگ خفته ای پوشیده از گرد وغبار می ماند.

٩۵ درصد از ساکنان آن در زیر خط فقر زندگی می کنند و با امیدی پوچ در برزخ انتظار می کشند. تیر بلا از هر سو پی در پی بر سر آنها فرو می ریزد: بیکاری، گرسنگی، کمبود آب آشامیدنی، طوفان شن و گرد و غبار. بدینگونه به نظر می رسد که تنها راه چاره شان ترک دیار و عزیمت به سوی آینده ای نامعلوم باشد. بدبختی و رنج و عذاب ملازمین آنها در این سفر خواهند بود.

از این رو به نظر می رسد، توسعه انرژی های تجدید پذیر با توجه به شرایط اقلیمی و منطقه ای موجود در سیستان یکی از مناسب ترین برنامه های ممکن باشد و می تواند به عنوان معیشت جایگزین در این منطقه به کار گرفته شود.

https://zistonline.com/vdcevp8f.jh8oni9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما