تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۳:۰۰
کد مطلب : 79436
پایه‌گذاری شرکت‌های زیست‌فناوری در اروپا نسبت به امریکا با هزینه‌ کمتری امکان‌پذیر است. یکی از کشورهای پیشرو در زیست‌فناوری اروپا، کشور دانمارک است.
صنعت زیست فناوری و جایگاه دانمارک در بازار اروپا
به گزارش زیست آنلاین، کشور امریکا در زمینه‌ صنعت زیست‌فناوری پیشرو سایر کشورهاست و شرکت‌های زیست‌فناوری اروپایی رفته‌رفته در حال افزایش‌ هستند و بسیاری از سرمایه‌گذاران امریکایی کشورهای اروپایی را برای سرمایه‌گذاری خود انتخاب می‌کنند.

رئیس شرکت دانمارکی Lundbeckfonden Ventures معتقد است کیفیت بالای علم، نقطه‌ قوت اروپا به حساب می‌آید. هلیکس DNA، آنتی‌بادی و تکنولوژی CRIPR همگی در اروپا مطرح شده‌اند. یکی از کشورهای فعال در اروپا کشور دانمارک است. شرکت‌های دانمارکی موفقیت‌های زیادی در زمینه‌ زیست‌فناوری داشته‌اند که از جمله‌ آن‌ها می‌توان به آنتی‌بادی شرکت Genmab، واکسن ضدسرطان شرکت Bavarian Nordic و داروی دیابت Zealand Pharma اشاره کرد.

اروپا در بازار جهانی زیست‌فناوری در تلاش است تا با شرکت‌های امریکایی وارد رقابت شود. بعضی از شرکت‌های اروپایی در این امر موفق بوده‌اند و توانسته‌اند به درآمدهای میلیاردی در سال دست پیدا کنند.

بیوتکنولوژی در پزشکی

در مورد زیست‌فناوری هنوز یک واحد مستقل وجود ندارد. یکی از بزرگترین مشکلات در این بازار، واگذاری شرکت‌های فعال است. برای مثال سال گذشته شرکت Actelion که یکی از بزرگترین شرکت‌های اروپا بود با قیمت ۲۸ میلیارد یورو توسط J&J خریداری شد. در دانمارک نحوه‌ اداره‌ شرکت‌های داروسازی متفاوت است. در این کشور شرایط به گونه‌ای است که شرکت‌های زیست‌فناوری و داروسازی توسط یک بنیاد مدیریت می‌شوند که آن‌ها را در مقابل هر تصاحبی محافظت می‌کند.

روش دانمارکی در این حوزه منحصر به فرد است و بدون تأیید بنیاد امکان هیچ‌گونه فروشی وجود نخواهد داشت. دو گروه بزرگ Lundbeck و Novo از جمله شرکت‌های بزرگ دانمارکی هستند که علاوه بر فعالیت در زمینه‌ی داروسازی، در زیست‌فناوری هم فعالیت دارند. آنچه برای شرکت‌های زیست‌فناوری از اهمیت بالایی برخوردار است، توسعه‌ جهانی است. در همین راستا بسیاری از شرکت‌های دانمارکی از همان ابتدا در تلاش بودند تا با شرکت‌های آمریکایی پیشرو در ارتباط باشند و محصولات خود را به تأیید FDA برسانند.

بیشتر بخوانید: شبیه ‌سازی زیستی در بیوتکنولوژی با الگوبرداری از طبیعت به نقل از زیست فن، شرکت‌های اروپایی اطلاعات بیماران خود را ثبت می‌کنند که باعث می‌شود حجم وسیعی از اطلاعات ذخیره شود که موجب می‌شود بیماری‌ها بهتر تشخیص داده شوند و ابزارهای تشخیصی بیش از پیش گسترده شود.

بیوتکنولوژی یا زیست فناوری چیست؟بیوتکنولوژی یا زیست فناوری از تركیب "علم بیولوژی" و "فن تکنولوژی" با رابطه‌های بسیار پیچیده بـه وجود آمده است. در حقیقت زیست فناوری‌ مجموعه‌ای‌ از روشهایی‌ برای‌ تولید، تغییر و اصلاح‌ فراورده‌ها، به‌نژادی‌ گیاهان‌ و جانوران‌ و تولید میکروارگانیسم‌های خاص برای‌ کاربردهای‌ ویژه‌ است که در آن از ارگانیسم‌های‌ زنده و مفید‌ استفاده‌ می‌کنند.

بیوتکنولوژی‌ همانند زیست‌ شناسی‌، ژنتیک‌ یا مهندسی‌ بیوشیمی‌ یک‌ علم‌ پایه‌ یا کاربردی‌ نیست‌ که‌ بتوان‌ محدوده‌ و قلمرو آنرا بسادگی‌ تعریف‌ کرد، بلکه شامل‌ حوزه‌ای‌ مشترک‌ از علوم‌ مختلف‌ است‌ که‌ در اثر همپوشانی‌ و تلاقی‌ این‌ علوم‌ با یکدیگر بوجود آمده‌ است‌. همچنین بیوتکنولوژی‌ معادل‌ زیست‌ شناسی‌ مولکولی‌، مهندسی‌ ژنتیک‌، مهندسی‌ شیمی‌ یا هیچ‌ یک‌ از علوم‌ سنتی‌ و مدرن‌ موجود نیست‌؛ بلکه‌ پیوند میان‌ این‌ علوم‌ در جهت‌ تحقق‌ بخشیدن‌ به‌ تولید بهینه‌ یک‌ محصول‌ "حیاتی‌" یا انجام‌ یک‌ فرآیند زیستی‌ به روشهای‌ نوین‌ و دقیق‌ با کارآئی‌ بسیار بالا می‌باشد.

زیست فناوری نوین

بیوتکنولوژی‌ را می‌توان‌ به‌ درختی‌ شبیه‌ کرد که‌ ریشه‌های‌ آن را علومی‌ با قدمت‌ زیاد مانند زیست‌ شناسی‌ مولکولی‌، ژنتیک‌، میکروبیولوژی‌، بیوشیمی‌، ایمونولوژی‌، مهندسی‌ شیمی‌، مهندسی‌ بیوشیمی‌، گیاه‌شناسی‌، جانورشناسی‌، داروسازی‌، کامپیوتر و غیره تشکیل‌ می‌دهند. به دلیل تأثیرات بسیار بیوتکنولوژی بر روی رفاه و آسایش بشر، دانشمندان بر این باورند كه در آینده بیوتکنولوژی یکی از ابزارهای قدرتمند برای موجودیت انسان به شمار خواهد آمد. امروزه دامنه فعالیت بیوتکنولوژی بسیار گسترده است و از تشخیص، پیشگیری و معالجه بیماری تا تولید مواد دارویی، منابع غذایی، محافظت از محیط زیست و حفظ انرژی بوده و زمینه‌های مختلف را شامل می‌شود.

بیشتر بخوانید: افزایش تولید گیاهان دارویی با باززایی و ریزازدیادی زیست فناوری نوین یکی از امیدهای قرن آینده برای رفع بسیاری از نیازهای مختلف بشر و راه حلی برای تامین امنیت غذایی جمعیت رو به رشد جهان به شمار می‌رود و یکی از هفت رشته کلیدی فناوری جهان در قرن حاضر محسوب می‌شود. از تلاقی‌ و پیوند علوم‌ مختلف‌ با بیوتکنولوژی،‌ نام‌ شاخه‌هایی‌ از بیوتکنولوژی‌ بدین ‌ترتیب‌ وضع‌ می‌شود: بیوتکنولوژی‌ پزشکی، بیوتکنولوژی‌ کشاورزی‌، بیوتکنولوژی‌ دارویی‌، بیوتکنولوژی‌ میکروبی‌، بیوتکنولوژی‌ دریا، بیوتکنولوژی‌ قضائی‌ یا پزشکی‌ قانونی، بیوتکنولوژی‌ محیطی، بیوتکنولوژی‌ غذایی، بیوانفورماتیک، بیوتکنولوژی‌ صنعتی، بیوتکنولوژی دام و طیور، بیوتکنولوژی‌ نفت و غیره را می‌توان نام برد. گستردگی‌ کاربرد بیوتکنولوژی‌ در قرن‌ ۲۱ بحدی‌ است‌ که‌، اقتصاد، بهداشت‌، درمان‌، محیط‌زیست‌، آموزش‌، کشاورزی‌، صنعت‌، تغذیه‌ و سایر جنبه‌های‌ زندگی‌ بشر را تحت‌ تأثیر شگرفت‌ خود قرار خواهد داد. بهمین‌ دلیل‌ دانشمندان جهان‌ قرن‌ ۲۱ را قرن‌ بیوتکنولوژی‌ نامگذاری‌ کرده‌اند.

در تقسیم‌بندی‌ زمانی‌ می‌توان‌ سه‌ دوره‌ برای‌ تکامل‌ بیوتکنولوژی‌ قائل‌ شد:

1. دوره تاریخی‌ که‌ بشر با استفاده‌ ناخودآگاه‌ از فرآیندهای‌ زیستی‌ به‌ تولید محصولات‌ تخمیری‌ مانند نان‌، لبنیات،‌ ترشیجات‌ و سرکه‌ و غیره‌ می‌پرداخت‌. مصریها در چهار هزار سال‌ قبل‌ با کمک‌ مخمر و خمیر مایه‌ نان‌ می‌پختند. در این‌ دوران‌ فرآیندهای‌ ساده‌ و اولیه‌ بیوتکنولوژی‌ و به‌ویژه‌ تخمیر توسط‌ انسان‌ بکار گرفته‌ می‌شد.

2. دوره‌ اولیه‌ قرن‌ حاضر که‌ با استفاده‌ آگاهانه‌ از تکنیک‌های‌ تخمیر و کشت‌ میکروارگانیسم‌ها در محیط‌های‌ مناسب‌ و متعاقباً استفاده‌ از فرمانتورها در تولید آنتی‌بیوتیکها، آنزیمها، اجراء مواد غذایی‌، مواد شیمیایی‌ آلی‌ و سایر ترکیبات‌، بشر به‌ گسترش‌ این‌ علم‌ مبادرت‌ ورزید. در آن‌ دوره‌ این‌ بخش‌ از علم‌ نام‌ میکروبیولوژی‌ صنعتی‌ به خود گرفت‌ و هم‌ اکنون‌ نیز روند استفاده‌ از این‌ فرآیندها در زندگی‌ انسان‌ ادامه‌ دارد. لیکن‌ پیش‌بینی‌ می‌شود به‌ تدریج‌ با استفاده‌ از تکنیکهای‌ بیوتکنولوژی‌ نوین‌ بسیاری‌ از فرآیندهای‌ فوق‌ نیز تحت‌ تأثیر قرار گرفته‌ و به‌ سمت‌ بهبودی‌ و کارآمدی‌ بیشتر تغییر پیدا کنند.

3. دوره‌ نوین‌ بیوتکنولوژی‌ که‌ با کمک‌ علم‌ "ژنتیک"‌ درحال‌ ایجاد تحول‌ در زندگی‌ بشر است‌. بیوتکنولوژی‌ نوین‌ مدتی‌ است‌ که‌ رو به‌ توسعه‌ گذاشته‌ و روز به وز دامنه‌ وسعت‌ بیشتری‌ به‌ خود می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: گیاهان دارویی آزمایشگاهی تولید می شوند از سال‌ ۱۹۷۶ تاکنون روش‌های بیوتکنولوژی و مهندسی ژنتیک با انتقال‌ ژنهایی‌ از یک‌ میکروارگانیسم‌ به‌ میکروارگانیسم‌ دیگر آغاز شده است. تا قبل‌ از آن‌ دانشمندان‌ در فرآیندهای‌ بیوتکنولوژی‌ از خصوصیات‌ طبیعی‌ و ذاتی‌ ارگانیسم یا میکروارگانیسم‌ها استفاده‌ می‌کردند، اما در حال حاضر در اثر پیشرفت‌ در رشته‌های زیست‌شناسی‌ مولکولی‌ و ژنتیک‌ و شناخت‌ عمیق‌تر اجزاء و مکانیسم‌های‌ سلولی‌ و مولکولی‌ متخصصین‌ علوم‌ زیستی ‌توانستند تا به‌ اصلاح‌ و تغییر خصوصیات‌ ارگانیسم یا میکروارگانیسم‌ها بپردازند و ارگانیسم‌ یا میکروارگانیسم‌هایی‌ باخصوصیات‌ کاملاً جدید بوجود آوردند تا با استفاده‌ از آنها بتوان‌ ترکیبات‌ جدید را با مقادیر بسیار بیشتر و کارائی‌ بالاتر تولید نمود.

بیشتر بخوانید: پیشرفت های ایران در تکنولوژی سلول های بنیادی پونه پورامینی، کارشناس ارشد گیاهان دارویی

https://zistonline.com/vdciq5ay.t1a3p2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما