تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۵:۰۰
کد مطلب : 79397
زیست آنلاین: فجایع اقلیمی و دمای غیرعادی در ماه نوامبر ۲۰۱۸، افزایش ۱/۱ درجه دمای هوا نسبت به دوران قبل از صنعتی شدن را نشان می دهد.
تداوم روند افزایش دمای کره زمین
زیست آنلاین: ماهواره کپرنیک، خلاصه ای از پدیده‌های آب و هوایی زمین در سالی که گذشت را ارائه کرده است. ماه نوامبر گذشته، گرمتر از حد میانگین بود، به ویژه در شمال اسکاندیناوی و قطب شمال. به طور متوسط، زمین جهش بیش از یک درجه ای دما نسبت به دوران پیش از صنعتی شدن را داشته است. در نامیبیا، آنگولا و در شمال شرقی آسیا، افزایش غیر عادی دما و خشکسالی گزارش شده است.

بیشتر بخوانید: اثرات سوء تغییرات اقلیمی بر جنگل‌ها رویدادهای آب و هوایی مهم در ۲۰۱۸در ایتالیا و اردن، جاری شدن سیل و طوفان خسارت های جدی وارد کرد. رم، اعلام وضعیت فوق العاده کرد، در حالی که اردن مجبور بود هزاران توریست و گردشگر را خارج کند.  

بزرگترین آتش سوزی ها در تاریخ کالیفرنیااین آتش سوزی ها که در جنگلهای کالیفرنیا رخ داد موجب مرگ ۸۵ نفر در این منطقه شد. ۱۸۰۰۰ ساختمان تخریب شد و حدود ۱۰ میلیارد دلار خسارت مادی بوجود آورد.

افزایش دائمی میزان CO۲غلظت CO۲ از رکورد ثبت شده در ۲۰۱۷ پیشی گرفت.

آتش سوزی جنگل

سنجش میزان آلودگی در جو زمین با استفاده از داده های ماهواره ای و ایستگاه های زمینیچگونه آلودگی سطح زمین بر جو کره زمین تاثیر می گذارد؟ محققان دانشگاه برمن در آلمان سعی می کنند با استفاده از داده هایی که ماهواره ها در اختیار قرار می دهند و اندازه گیری روی سطح زمین پاسخ این پرسش را بیایند.

جو زمین سیستم پیچیده ای است که عوامل مختلفی در آن دخیلند. ماهواره هایی که در مدار زمین هستند بطور مرتب وضعیت هوایی را که ما تنفس می کنیم، رصد می کنند. همچنین تاثیر شرایط طبیعی و آلودگی های ناشی از زندگی انسان بر این هوا را زیر نظر دارند.

بیشتر بخوانید: آثار تغییرات اقلیمی به انرژی بادی هم رسید اهمیت سنجش میزان آلودگی در جو زمیناندازه گیری میزان آلودگی واقعی در جو زمین ماموریت مهمی است زیرا طبق گزارش اخیر سازمان جهانی بهداشت علت یک مرگ از هر هشت مرگی که در سراسر جهان رخ می دهد آلودگی هواست.

آلودگیهای صنعتی

ژان فیلیپ بوروز، استاد فیزیک اتمسفر زمین از دانشگاه برمن در آلمان در باره اهمیت اندازه گیری میزان آلودگی واقعی در جو زمین، تطبیق آن با داده هایی که از ماهوارها در اختیار ما قرار می دهند و اندازه گیری هایی که در سطح زمین انجام می شود، توضیح می دهد: «اندازه گیری از فضا برای ما حیاتی است زیرا اطلاعاتی در باره تصویر جهانی آب و هوا، و همینطور اطلاعاتی از وضعیت محلی آب و هوا در نقاط مختلف به ما می دهد. نشان می دهد که تغییرات آب و هوایی، واکنشهای شیمیایی در جو زمین به همراه گازهایی که در اثر فعالیت های انسان منتشر می شود، اینها چه تاثیری دارند. سیستم بادها هوا را جابجا می کند و در زمان خاصی در سال هوای اروپا به مناطق دست نخورده شمالگان می رود. همینطور تابستانها آلودگیهای هوای آمریکا به ما در اروپا می رسد. باید بدانیم منبع آلودگی کجا و چه هستند و جریان های معروف به جریان های سطحی را بشناسیم. همینطور باید بدانیم چه واکنشهای شیمیایی و فیزیکی در جو زمین رخ می دهد که باعث می شود آلودگی سرتاسر جو کره زمین را طی کند و از یکجا به جای دیگر برود.»

برای تشخیص تمامی ترکیبات شیمیایی موجود در جو زمین، دانشمندان با استفاده از دستگاههای تجزیه و تحلیل ذرات جامد معلق در هوا، طیف سنجها و ماهواره داده ها را جمع آوری می کنند. ماهواره هایی که این اندازه گیری ها را انجام می دهند در قالب طرح آژانس فضایی اروپا موسوم به “«کوپرنیکوس»” به جو زمین فرستاده شده اند.

طیف سنجهای موسوم به «گوم ۱» و «گوم ۲» و «سیاماکی» و همچنین ماهواره های سنتینل ۴و ۵ در آینده به جو زمین فرستاده می شود، بخشی از طرح کوپرنیکوس آژانس فضایی اروپا هستند.

در رصدخانه دانشگاه برمن، نور خورشید به اجزای طیفی اش تجزیه و آنالیز می شود تا مقادیر بسیار کم مواد آلاینده آشکار شود.

جوستوس نوتولت، استاد سنجنده های از راه دور در دانشگاه برمن می گوید: «هر کدام از مولکولها اثری از خود در طیف سنج به جا می گذارد. در نتیجه میلیونها خط طیفی و حجم زیادی از اطلاعات در اختیار داریم. این خط به میزان گاز دی اکسید کربن در جو ارتباط دارد که پرتوهای خورشید را جذب می کند.»

بیشتر بخوانید: مقابله با تغییرات اقلیمی به واکنش بی‌ سابقه‌ ای نیاز دارد اندازه گیری میزان آلاینده ها روی سطح زمینایستگاه اندازه گیری متحرک هم در سطح زمین وجود دارد که دوده و میزان گسیل آلاینده های صنعتی در آن اندازه گیری می شود.

متان و دی اکسید کربن، جز گازهای گلخانه ای هستند که در اثر فعالیتهای انسان گسیل می شود. اما دانشمندان باید آلاینده های ناشی از فعالیتهای انسان و آلاینده های طبیعی را که مثلا در اثر فعالیت آتشفشانی یا آتش سوزی جنگلها ایجاد می شود، از هم تمیز بدهند.

فولکارد ویتروک، مدیر تیم تحقیقاتی در دانشگاه برمن می گوید در ایستگاههای اندازه گیری روی سطح زمین، ابزار مختلفی وجود دارد. وی می افزاید: «مثلا ابزاری داریم که هوای اطراف ما را می مکد تا آلاینده های موجود در آن را وارسی کند. از سوی دیگر، ابزاری هم برای سنجش از راه دور داریم که کمابیش همان کاری را می کند که سنجنده (ابزار) های موجود در فضا انجام می دهند تا ایده کلی و گسترده از میزان آلودگی هوا دست بیابیم.»

منبع: یورونیوز

برگردان: ونوس فرخی

 

https://zistonline.com/vdcefx8f.jh8ooi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما