تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۰۰
کد مطلب : 79286
در بیانیه مشترک روز گذشته گروه ۲۰، رهبران کشورهای این گروه تمایل خود برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی را با حمایت از توافقنامه پاریس تایید کردند و تنها کشوری که این توافقنامه را تایید نکرد آمریکا بود.
رهبران گروه ۲۰ به جز ترامپ به مبارزه با تغییرات آب و هوایی خواهند پرداخت
به گزارش زیست آنلاین، به نقل از نیوز، ایالات متحده تصمیم خود مبنی بر خروج از توافقنامه پاریس را اعلام و اظهار کرد: نسبت به رشد اقتصادی و دسترسی به انرژی و امنیت با استفاده از تمام منابع و فناوری‌ها و در عین حال حفاظت از محیط زیست اقدام خواهد کرد.

توافقنامه تغییرات آب و هوایی پاریس به منظور کاهش خطرات و عوارض ناشی از تغییرات اقلیمی، افزایش توانایی در مقابله با  تغییرات اقلیمی، سازگاری با این تغییرات و کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تدوین شده است. این توافقنامه محرکی برای دولت‌ها در حذف سرمایه‌گذاری در حوزه سوخت‌های فسیلی است و اولین پیمان جامع اقلیمی در جهان محسوب می‌شود.

موضع دولت ترامپ در توافقنامه پاریس به‌خوبی شناخته شده است و به نظر یکی از مقامات کاخ سفید، توافقنامه آب و هوایی پاریس یکی از آخرین مسائلی است که باید حل شود، چرا که کشورهایی که با این توافقنامه موافق هستند در واقع با یکدیگر توافقی ندارند. این مقام گفت: کشورهایی مانند ترکیه، عربستان سعودی و روسیه ممکن است برای دستیابی به یک رویکرد چند جانبه در برنامه‌های تغییرات آب و هوایی تلاش‌هایی داشته باشند.

مقامات ایالات متحده اظهار کردند: نقش حیاتی انرژی در کمک به شکل‌گیری آینده را می‌پذیریم و از ارائه روش‌های انتقال انرژی با کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای و سیستم‌های پاک، انعطاف‌پذیر و شفاف و همکاری در بهره‌وری انرژی استقبال خواهیم کرد.

اما با توجه به اظهارات ترامپ، استفاده از سوخت‌های فسیلی یک اولویت برای ایالات متحده است.

بیشتر بخوانید: جدی‌ترین اثرهای تغییر اقلیم در ایرانتغییرات آب و هوایی

بهانه جدید دولت ترامپ برای رد "گرمایش جهانی"به گزارش ایسنا، مقامات دولت ترامپ با کوچک شمردن هشدارهای دانشمندان در مورد گرمایش جهانی، این هشدارها را اغراق آمیز و بر اساس بدترین سناریوی ممکن دانسته‌اند.

مقامات آمریکایی در همین رابطه اعلام کرده‌اند: ارزیابی اقلیمی ملی آمریکا (NCA) که گزارشی دولتی و توسعه محور بوده و خطرات تغییر اقلیم در ایالات متحده را بررسی می کند، تنها بالاترین سطوح ممکن انتشار گازهای گلخانه ای را در نظر می‌گیرد.

راین زینکی، وزیر کشور ایالات متحده آمریکا که از تولید سوخت های فسیلی در زمین های عمومی حمایت کرده است در بیانیه ای اعلام کرد: تنها در صورتی وضعیت وخیم خواهد بود که شدیدترین شرایط ممکن را در نظر بگیریم، در غیر این صورت شرایط اقلیمی چندان هم بد نخواهد بود.

اندرو ویلر، مدیر سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده نیز با بیان اظهاراتی مشابه اعلام کرده که دولت اوباما در ارتباط با تغییرات اقلیمی بدترین سناریوی ممکن را در نظر گرفته و دولت آمریکا اکنون برای ارزیابی بعدی که مورد نیاز قانون است باید مدل سازی های بیشتری را در نظر بگیرد.

هم چنین دونالد ترامپ، رئیس جمهوری این کشور مدعی شده که گمان نمی کند تغییرات اقلیمی، عواقب اقتصادی برای ایالات متحده در پیش داشته باشد.

از سوی دیگر مایکل مان، دانشمند اقلیم شناس دانشگاه پنسیلوانیا در پاسخ به بیانیه زینکی با بیان این که هیچ حقیقتی برای این افراد وجود ندارد، تاکید کرده که گزارش تغییرات اقلیمی، طیف وسیعی از سناریوهای مختلف را بررسی کرده است.

وی افزود: ما تقریبا در تمامی زمینه ها اثرات تغییرات اقلیمی را دست کم گرفته ایم. سطح دریاها با سرعت بیشتری در حال افزایش، یخ ها زودتر در حال ناپدید شدن و رخدادهای شدید آب و هوایی سریع تر از برنامه های ما در حال بروز هستند.

دانشمندان اقلیم شناس دیگری نیز در تایید حرف مایکل مان، اظهارات مقامات آمریکا را "گمراهی" خوانده و همگی اعلام کرده اند که ارزیابی صورت گرفته توسط دانشمندان تمامی سناریوهای ممکن را در نظر گرفته است.

کاندیدهای دولت ترامپ که در انتظار تایید مجلس سنا هستند، به طور وسیعی وقوع تغییرات اقلیمی را تصدیق کرده اند، اما همگی با کوچک شمردن اثرات آن بر این باورند که تعیین میزان تاثیر فعالیت های انسانی از جمله سوزاندن زغال سنگ و راندن اتومبیل ها بر این تغییرات ممکن نیست.

یکی از مقامات ارشد سازمان حفاظت از محیط زیست ایالات متحده اعلام کرده که این سازمان هم چنان در حال بررسی‌های بیشتر وضعیت انتشار گاز کربن دی اکسید و گازهای گلخانه ای بوده و در حال برگزاری مذاکره ای مقدماتی و موقت در ارتباط با سیاست های علمی تغییرات اقلیمی است.

ارزیابی اقلیمی ملی آمریکا (NCA) که به تازگی منتشر شده است به بررسی این که چگونه امواج شدید گرما، شرایط شدید آب و هوایی و افزایش سطح دریاها به میزان آلودگی فزاینده گازهای گلخانه ای بستگی خواهد داشت، پرداخته است.

بیشتر بخوانید: سازو کار کنوانسیون تغییرات آب و هوا برای تامین منابع مالی کشورهای در حال توسعهطبق بررسی های صورت گرفته حتی در صورتی که افزایش گازهای گلخانه ای هم اکنون متوقف شود، کره زمین ۰.۶ درجه سانتی گراد دیگر گرم خواهد شد و پس از دو دهه آینده دمای هوا می تواند بین ۰.۳ تا .۰۷ درجه افزایش یابد.

به نظر می رسد غلظت کربن موجود در جو زمین به بالاترین میزان خود در سه میلیون سال اخیر رسیده و تداوم افزایش غلظت کربن احتمالا منجر به سطوحی خواهد شد که طی ده‌ها میلیون سال گذشته سابقه نداشته است.

حتی در صورتی که انسان ها فوران گازهای گلخانه ای به جو زمین را به طور گسترده ای کاهش دهند، تداوم گرمایش جهانی هم چنان خطراتی گسترده را ایجاد می کند.

به گزارش روزنامه گاردین، با این حال کابینه دولت ترامپ قصد دارد پیشرویِ عملیات های نفتی و گازی را دنبال، یارانه کارخانه های زغال سنگ را تامین و نیز اقدامات حفاظتی اقلیمی که دولت اوباما به تصویب رسانده بود را ابطال کند. ترامپ هم چنین قصد دارد از توافق بین المللی پاریس که هدف کاهش انتشار گازهای گلخانه را در پیش دارد، خارج شود.

 

https://zistonline.com/vdcb05bz.rhb9wpiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما