تاریخ انتشار :شنبه ۲۶ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۰۰
کد مطلب : 79173
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی گفت: با کشاورزی سنتی موجود، دریاچه ارومیه احیا نمی‌شود؛ ستاد احیای دریاچه اورمیه باید فعالیت‌های خود را افزایش دهند
با کشاورزی سنتی موجود دریاچه ارومیه احیا نمی‌ شود
به گزارش زیست آنلاین، سید هادی بهادری در نشست خبری با تاکید براینکه با کشاورزی سنتی حال حاضر دریاچه اورمیه احیاء نخواهد شد، افزود: ستاد احیای دریاچه اورمیه باید فعالیت‌های خود را افزایش دهند چرا که در ۶ سال گذشته تراز دریاچه تقریبا ثابت  مانده است.

وی با اشاره به مشکلات موجود استان تصریح کرد: کشاورزی کم بازده یکی از بزرگترین مشکلات استان آذربایجان غربی است؛ میراث فرهنگی، شهرسازی، حوزه فرهنگی، هویت، ترانزیت، هنر و ارتباطات سیاسی از جمله بخشهایی است که می‌توانند به اقتصاد استان کمک کنند.

بیشتر بخوانید: تحلیلی بر خشک شدن دریاچه ارومیه

این نماینده مردم ارومیه در مجلس با اشاره به سفر کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس به استان تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین درخواست‌هایی که می‌توان از رئیس جمهور داشت شامل عبور از کشاورزی کم بازده، اجازه تردد خودروهای منطقه آزاد ماکو تا اورمیه و توسعه شبکه ریلی و رفع مشکلات واحدهای تولیدی استان است.

بهادری با اشاره به بازدیدهای مکرر در طی ۲ سال گذشته از پروژه راه‌آهن اورمیه_ مراغه خاطر نشان کرد: پیگیری ایجاد قطار سریع‌السیر ارومیه - تبریز از جمله اقدامات مهم طی دو سال اخیر بوده است. با تلاشهای انجام شده پتروشیمی اورمیه امروز به یکی از واحدهای فعال منطقه تبدیل شده  و فرودگاه اورمیه به خوبی توسعه یافته است.

استاندار آذربایجان غربی نیز از اختصاص ۲۴۵۰میلیارد تومان برای اجرای طرح توسعه‌ای در آذربایجان غربی همزمان با سفر رئیس جمهور به استان خبر داد.

 محمدمهدی شهریاری در چهارمین جلسه شورای اداری استان در سال جاری با اشاره به سفر آتی رئیس جمهور به آذربایجان غربی از اجرایی شدن ۷۵ درصد مصوبات سفر قبلی خبر داد و اظهار کرد: از مجموع ۱۷۰۰ میلیارد تومان مصوبه سال قبل ۱۳۰۰ میلیارد تومان آن تخصیص یافته است که اختصاص بودجه پروژه های مصوب باقی مانده نیز تا پایان سال جاری به صورت کامل صورت خواهد گرفت.

۲۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار استانی برای توسعه وی افزود: ۲۴۵۰ میلیارد تومان طرح علاوه بر اعتبارات استانی و ملی در عرصه های مختلف برای توسعه استان در نظر گرفته شده است که با حضور رئیس جمهور در استان اعلام خواهد شد.

شهریاری با اشاره به بهبود شاخص های فضای کسب و کار آذربایجان غربی نسبت به متوسط کشوری نقش اصلی مدیران در شرایط فعلی استان را حفظ اشتغال ایجاد شده موجود و اشتغالزایی مضاعف در راستای ظرفیت های استانی دانست و تصریح کرد: با وجود توفیقات حاصله در حوزه اشتغالزایی استان در برخی موارد از جمله واحدهای تولیدی نیز شاهد ریزش اشتغال بوده‌ایم که مدیران اجرایی استان باید با همت مضاعف مانع از ریزش اشتغال شده و نرخ بیکاری استان را بهبود بخشند.

وی با تاکید بر لزوم حمایت از واحدهای تولیدی استان خاطرنشان کرد: دستگاه های اجرایی باید با حذف بروکراسی های زایل و حمایت از تولید روند توسعه کمی و کیفی واحدهای تولیدی را تسهیل کنند.

استاندار آذربایجان غربی، عدم تخصیص کافی آب به حوزه صنعت آذربایجان غربی را یکی از مشکلات توسعه صنعت در استان برشمرد و افزود: با همکاری جهادکشاورزی و اداره منابع طبیعی استان می‌توان از محل صرفه جویی آب در بخش کشاورزی آب مورد نیاز صنعت استان را نیز تامین کرد.

وی، ناتوانی در باز پرداخت تسهیلات دریافتی و تامین سرمایه در گردش را از دیگر مشکلات صنایع استان خواند و افزود: باید ضمن جلوگیری از تملک اینگونه واحدها توسط بانک ها که صرفا مشکلات بانک‌ها را اضافه تر خواهد کرد باید بدون نگاه تبعیض امیز سرمایه در گردش این واحدها تامین شود تا از تعطیلی و ورشکستگی آنان جلوگیری شود.

شهریاری با انتقاد از عدم حمایت شایسته دستگاه‌ها از شرکت‌های دانش بنیان استان گفت: باید از ظرفیت‌های جوانان و نخبگان در این حوزه که اقدامات قابل توجهی را انجام داده اند نهایت استفاده را کرد و در همین راستا در نظر داریم در آینده نه چندان دور آذربایجان غربی را به عنوان هاب میکروالکترونیک کشور مطرح سازیم که اقدامات لازم برای جذب تسهیلات ۱۰میلیارد تومانی از محل صندوق نوآوری و شکوفایی نیز صورت گرفته است.

دریاچه ارومیه

فاجعه دریاچه ارومیه تکرار می‌شود؟علی محمد شاعری، عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس اظهار کرد: اقداماتی که در زمینه طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی کشور در استان سمنان صورت می گیرد، قانونی نیست. همه شواهد علمی دال بر این است که هرگونه انتقال آب دریای خزر به بخش مرکزی ایران فاقد وجاهت قانونی و کارشناسی است.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس با بیان اینکه سند توسعه آب سمنان هیچ گونه الزامی برای اجرای طرح انتقال آب خزر به سمنان ایجاد نمی کند، افزود: حتی اگر سند توسعه آب استان سمنان توسط مشاوران سفارشی تنظیم شود از نظر مجلس شورای اسلامی وجاهت قانونی ندارد و قطعا با مخالفت شدید مردم و مسئولان استان های شمالی کشور مواجه می‌شود و ما اجازه انتقال آب خزر را نمی‌دهیم.

شاعری تاکید کرد: تاکنون هیچ گونه ردیف اعتباری و بودجه ای برای طرح مطالعاتی و یا عملیات اجرایی پروژه انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی در مراجع رسمی و قانون گذاری کشور به تصویب نرسیده است.

شروع هر گونه عملیات اجرایی نیازمند پیش بینی و تصویب ردیف اعتباری قانونی استوی با بیان اینکه شروع هر گونه عملیات اجرایی یا طرح مطالعاتی نیازمند پیش بینی و تصویب ردیف اعتباری قانونی است که تاکنون این اقدام صورت نگرفته و بودجه ای برای آن لحاظ نشده است، یادآور شد: شرکت آب منطقه ای سمنان برای هرگونه طرح مطالعاتی جهت انتقال آب دریای خزر به سمنان باید مجوزهای قانونی آن را از مجلس شورای اسلامی دریافت کند.

نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس گفت: هر چند الزام آور نیست اما می توان بررسی طرح مطالعاتی انتقال آب خزر به سمنان را در دستور کار شرکت آب منطقهای مازندران قرار داد تا اثرات سوء انتقال آب خزر به فلات مرکزی ایران مورد بررسی و واکاوی دقیق علمی قرار گیرد و سپس مضررات اجرای این پروژه برای مردم بازگو شود.

شاعری اظهار کرد: شاید شرکت آب منطقه ای سمنان یکی از منابعی که به صورت ذهنی برای تامین نیاز آب استان سمنان متصور است و می تواند روی کاغذ آن را طراحی و برنامه ریزی کند فقط انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی باشد اما در عمل این اتفاق غیرممکن است و چنین اقدامی برای مردم و مسئولان شمال کشور وجاهت قانونی ندارد و اجازه اجرای این پروژه را نمی‌دهند چراکه غیرکارشناسی و مخرب برای محیط زیست است.

وی افزود: مسئولان استان سمنان می خواهند فضاسازی رسانه ای انجام دهند تا بحث انتقال آب خزر به سمنان را در میان اذهان مردم نهادینه کنند اما اجرای این پروژه با توجه به اثرات مخرب زیست محیطی که در پی دارد؛ غیرممکن است و مردم مازندران، گیلان و گلستان اجازه نمی دهند که فاجعه دریاچه ارومیه دوباره تکرار شود.

عضو هیئت رئیسه کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس خاطرنشان کرد: راه حل مشکل کم آبی فلات مرکزی کشور از طریق شیرین سازی و تامین آب از خلیج فارس و دریای عمان انجام می شود که این پروژه در حال اجرا است.

بیشتر بخوانید: پس از گذشت دو دهه از خشک شدن بزرگ‌ترین دریاچه و تالاب بین‌المللی کشور

به گزارش ایسنا، سه شنبه ۲۲ آبان ماه جاری "ایرج حیدریان مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان سمنان در جلسه شورای اداری این استان گفته بود که" سند توسعه آب استان سمنان در جلسات شورای سازگاری با منابع آبی استان تهیه و تدوین و در جلسه شورای برنامه ریزی و توسعه استان ارائه شد و گزارش آن به وزیر نیرو نیز ابلاغ گردیده و نهایی شدن سند توسعه آب این استان عاملی شد که طرح های انتقال بین حوزه ای از جمله انتقال آب دریای خزر توجیه پذیری داشته باشد.

 

https://zistonline.com/vdcgwq9u.ak9yu4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما