تاریخ انتشار :دوشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۱:۰۰
کد مطلب : 79143
زیست آنلاین: در اجرای فعالیت های بازیافت و پردازش نخاله‌ های عمرانی و ساختمانی جانباز تحریم ها هستیم و برای اقتصادی کردن این پروژه و تشویق سرمایه گذار، انتظار کمک بیشتری داریم.
 افتتاح نخستين مركز بازيافت نخاله های ساختمانی توسط بخش خصوصی
به گزارش زیست آنلاین، صبح امروز ۲۱ آبان ماه، مرکز بازیافت و پردازش نخاله‌های ساختمانی و عمرانی با حضور شهردار تهران، جمعی از مسئولین و خبرنگاران افتتاح شد.

محمد علی افشانی، شهردار تهران، در مراسم افتتاحیه مرکز بازیافت و پردازش نخاله‌های ساختمانی و عمرانی با اشاره به آن که ایجاد شهر پاک در راستای ارتقاء و بهبود زندگی شهروندان قرار گرفته است، بیان کرد: منظور از شهر پاک، شهری است که در آن معضل نخاله و پسماند خانگی مطرح نباشد.
وی افزود:  نخاله‌های ساختمانی به طبیعت صدمات زیادی می‌زنند و مانع رویش گیاهان می‌شوند، درحالی که، اگر از زباله درست استفاده شود، به جای تخریب منابع طبیعی می‌تواند درآمدزا نیز باشد. از آنجایی که یکی از مهمترین اهداف در مدیریت شهری، بهبود زندگی شهروندان است،  این هدف را به عنوان یکی از اولویت‌هایمان مورد توجه قرار داده و بر آن شدیم تا مرکزی را برای تبدیل نخاله های ساختمانی به مصالح ساختمانی ایجاد نماییم.

افتتاح مرکز بازیافت و پردازش نخاله ساختمانی

شهردار تهران اظهار کرد: در فاز اول کارخانه تبدیل ۳۳۰۰ تن نخاله‌ ساختمانی در دستور کار قرار گرفت که هزینه ای معادل ۶۷ میلیارد تومان به منظور راه ‌اندازی به آن اختصاص یافت. همچنین قرارداد دو کارخانه دیگر نیز هر کدام به ظرفیت ۳۳۰۰ تن امضاء شده است که عملا قادر هستند تا ۱۰ هزار تن از نخاله‌های ساختمانی را به مصالح تبدیل نمایند.
وی افزود: امروز این کارخانه رسما به بهره‌ برداری رسید و نخاله‌های ساختمانی به کف پوش و دیوار پوش و سایر مصالح مورد نیاز شهری تبدیل می‌شود. 
امیدواریم در آینده این مراکز در اضلاع دیگر تهران یعنی شرق، غرب و جنوب نیز راه‌اندازی شود.

افشانی خاطر نشان کرد: شعار من برای تهران، شهر زیست پذیر و شهروند مشارکت پذیر بود، چراکه معتقدم  با جلب مشارکت شهروندان می توان تهران را به شهر بهتری تبدیل کرد. یکی از مسائل مهم و پر اهمیت شهر تهران وضعیت هوا است و این مهم تنها با توسعه حمل و نقل عمومی بخصوص حمل و نقل ریلی محقق می‌شود.
وی با بیان اینکه توسعه حمل و نقل عمومی به کاهش آلودگی هوا کمک می‌کند، افزود: تا کنون، ۷۰۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت منتشر شده و مجوز ۸۰۰ میلیارد تومان دیگر نیز از بانک مرکزی اخذ شده است.
افشانی با اشاره به تکمیل کمربند سبز شمال تهران، به طول ۲۵ کیلومتر و عرض متوسط ۵۰۰ متر گفت: همچنین اولین مخزن با آبیاری قطره‌ای نیز آبگیری شده است و امیدوارم این پروژه نیز به سرعت تکمیل شود.

شهردار تهران در پایان سخنان خود برای کاندیدهایی که به عنوان شهردار انتخاب می‌شوند، آرزوی موفقت کرد.

افتتاح مرکز بازیافت و پردازش نخاله ساختمانی

سرمایه گذاری یک جانبه بخش خصوصی برای پردازش نخاله های ساختمانیدر ادامه؛ داود مددی، رئیس هیئت مدیره شرکت تدبیر توسعه سلامت و سرمایه گذار بخش خصوصی مرکز بازیافت، در این مراسم در خصوص سرمایه گذاری این مرکز اعلام کرد: در ابتدا قرار بود سرمایه به شکل مشترک با یک سرمایه گذاری خارجی صورت بپذیرد اما به جهت اعمال تحریم ها بر ملت ایران، این امر تحقق پیدا نکرد، با این حال ما تلاش کردیم تا بتوانیم طی برقراری تماس های گوناگون به ایده ها و نقشه های نوین سایر کشورها، دست پیدا کنیم و آن را در اختیار سازندگان داخلی قرار دهیم و بتوانیم این تکنولوژی و دانش را به داخل کشور وارد نماییم.

تولید روزانه ۴۰ تا ۴۵ هزارتن نخاله ساختمانی در تهران وی افزود: روزانه در حدود ۴۰ تا ۴۵ هزارتن نخاله ساختمانی در تهران تولید می شود. از طرف دیگر آمار و اندازه گیری های موجود حاکی از آن است که در سال ۱۳۹۵ در حدود ۲۹۷ هزار تن مواد تجدید ناپذیر از منابع کشور، برداشت شده و موجب تولید ۵۰ میلیون تن نخاله در کشور شده است.
مددی بیان کرد: بسیاری از کشور های دیگر به منظور مدیریت این معضل، قوانینی تدوین کرده اند، برای مثال در اروپا یک هدف ۷۰ درصدی مد نظر قرار گرفته و به همین منظور ۷۰ درصد از مواد تولیدی آن ها به شکل مستقیم به چرخه بازیافت راه پیدا می کند.
امیدواریم در آینده کشور ما نیز قوانین لازم در زمینه تدوین گردد و استاندارد های لازم تحقق یابد.
وی افزود: البته ما نیز در این زمینه تحقیقات رسمی خود را آغاز کردیم و از کارشناس متعددی دعوت به همکاری نموده ایم و با وجود آنکه این مجموعه در حال حاضر در دوره آزمایشی آغاز به کار کرده است،  امیدواریم به سرعت به ظرفیت مطلوبی دست پیدا کند.

در اجرای فعالیت ها جانباز تحریم ها هستیممددی اظهار کرد: با توجه به اینکه قرار داد ما با شهرداری به صورت سرمایه گذاری تمام، توسط شرکت  تدبیر توسعه سلامت انجام شده است و با در نظر گرفتن شرایط متفاوت در هنگام امکان سنجی این پروژه و مقایسه آن با زمان حاضر و همچنین از دست دادن سرمایه گذاران خارجی انتظار مساعدت بیشتری را داریم.
وی افزود: در اجرای فعالیت ها جانباز تحریم ها هستیم و برای اقتصادی کردن این پروژه و تشویق سرمایه گذار بخش خصوصی، انتظار کمک بیشتری داریم. در  حال حاضر حاضر در حدود ۳ هزار تن از این نخاله ها در مسیر بازیافت و پردازش قرار می گیرند، و این در حالی است که با حجمی در حدود ۴۳ هزار تن نخاله رو به رو هستیم و باید هرچه زود تر در این زمینه اقدام کنیم تا
اکوسیستم جامعه پایدار بماند و از تخریب بیشتر محیط زیست جلوگیری به عمل آید.

داود مددی، رئیس هیئت مدیره شرکت TTSو مالک کارخانه بازیافت


وضعیت نامساعد تولید پسماندهای عادی و پزشکی در تهرانرضاعبدلی، مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران نیز در این مراسم افتتاحیه اظهار داشت: روزانه به صورت میانگین در حدود ۹۰۰۰ تن پسماند شهری تولید می‌شود، که از این میان،۳۰۰ تن زباله‌های شهرهای اطراف تهران و ۲۰۰ تن زباله پزشکی و صنعتی است. 
وی افزود: ۶۵۰۰ تن زباله شهری از ایستگاه‌های میانی به آرادکوه منتقل می‌شود که ۱۳۰۰ تن از زباله های موجود ارزشمند بوده و توسط پیمانکاران به صورت تفکیک شده جمع آوری می‌شود.
وی با بیان اینکه حدود ۴۰ تا ۴۲ هزار تن نخاله ساختمانی در شهر تهران جمع آوری می‌شود،‌ تصریح کرد: در سال‌های گذشته که ساخت و ساز رونق داشت این مقدار به ۱۰۰ هزار تن نیز رسیده بود.

 انعقاد قرارداد تبدیل گاز متان زباله‌ها به برقعبدلی افزود: در حال حاضر، ۲۵ هزار تن از نخاله‌ها به این مرکز منتقل می‌شود، ۵ هزار تن راهی آرادکوه می شوند و ۱۰ هزار تن دیگر نیز به گودال های اطراف تهران منتقل می گردند.
وی تصریح کرد: حدود ۵۰ سال است که زباله‌های تهران به‌ آرادکوه منتقل می‌شود و بالای چندین مترمکعب زباله در آنجا وجود دارد که گاز متان تولید می‌کند، برهمین اساس، قراردادی به امضاء رسیده است که از این گاز، برق تولید شود و امیدواریم علاوه بر جذب درآمد پایدار، این گازها ساماندهی شود تا شهرداری نیز مشمول جرایم قراردادهای بین‌ المللی نشود.

عبدلی اظهار کرد: زباله‌هایی وجود دارند که نه می‌ توان آنها را دپو کرد و نه می‌ توان آنها را به کامپوست تبدیل کرد. در همین راستا اسفندماه سال گذشته فراخوان زباله سوز را منتشر کردیم که ۴۰ شرکت اعلام آمادگی کردند و از این میان پنج شرکت انتخاب شدند و سازمان سرمایه گذاری شهرداری تهران در حال بررسی شرایط مالی و حقوقی است تا بتوانیم قرارداد زباله سوز ۳۲۰۰ تنی را به نتیجه برسانیم.

وی با بیان اینکه طرح جامع پسماند در حال به ثمر نشستن است،‌ افزود: با برگزاری مناقصه، شرکتی که مطالعات را انجام می‌دهد شناسایی خواهد شد.

 مدیرعامل سازمان پسماند شهرداری تهران؛ با بیان اینکه ۶۰ هزار مخزن جمع‌ آوری زباله در تهران وجود دارد، ادامه داد: ۲۲ پیمانکار طرح تفکیک زباله خشک را برعهده دارند که فرایند جذب و کنترل آنها با مناطق است.
وی افزود: با کمک بازرسی و حراست شهرداری توانستیم سیستم صورت وضعیت الکترونیک پیمانکاران را ایجاد کنیم و این سیستم یکی از روش‌ های موثر در راستای شفاف سازی مالی و نظارت دقیق بر عملکرد پیمانکاران مناطق و نواحی است و امید است از دی ماه این پرداخت‌ ها الکترونیکی شود.

عبدلی در ادامه با اشاره به لزوم جمع آوری پسماند از مبدا گفت: اپلیکیشن جمع آوری زباله‌ های تثبیت شده منازل در برخی مناطق به صورت پایلوت انجام شده و در صورت موفقیت به سطح شهر تهران تسری پیدا می‌کند.
 

افتتاح مرکز بازیافت و پردازش نخاله ساختمانی

افتتاح مرکز بازیافت و پردازش نخاله ساختمانی

افتتاح مرکز بازیافت و پردازش نخاله ساختمانی

https://zistonline.com/vdcdsf05.yt0no6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما