تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۱:۳۰
کد مطلب : 79085
شرکت‌کنندگان پنجمین کنفرانس "اقیانوس ما" در تعهدات جدیدی بر اختصاص ۱۰ میلیارد دلار برای حفظ اقیانوس‌های جهان تاکید کردند.
اختصاص ۱۰ میلیارد دلار برای حفظ اقیانوس‌های جهان
به گزارش زیست آنلاین، شرکت‌کنندگان در پنجمین کنفرانس "اقیانوس ما" که از سراسر جهان حضور داشتند، متعهد شدند تا بالاترین رقم بودجه‌ را در جهت اجرایی شدن تعهدات و برنامه‌های جدید به منظور حفظ اقیانوس‌های جهان اختصاص دهند.

در این کنفرانس که به میزبانی دولت اندونزی در جزیره بالی برگزار شد ۲۸۷ توافق دوجانبه و چندجانبه بین دولت‌ها، بخش‌های خصوصی و سازمان‌های جامعه مدنی حاصل شد. این تعهدات به ارزش بیش از ۱۰ میلیارد دلار جهت حفظ ۱۴ میلیون کیلومترمربع از اقیانوس‌های جهان بوده‌ است.

تا به امروز در کنفرانس "اقیانوس ما" این تعهدات در مجموع به ارزش ۲۸ میلیارد دلار جمع‌آوری شده که ۲۶.۴ میلیون کیلومتر مربع از اقیانوس‌های جهان تحت پوشش قرار گرفته‌اند.

«لوهوت پانجایتان»، وزیر هماهنگی امور دریایی اندونزی در سخنرانی اختتامیه خود گفت: این ارقام بالاتر از سطح توقعات ما بوده‌ است. این همکاری‌های جمعی قابل تحسین است که باعث حفظ سلامت و پایداری اقیانوس‌ها شده‌ است.

بیشتر بخوانید: جدی‌ترین اثرهای تغییر اقلیم در ایران

به گزارش سایت مونگابی، طی این کنفرانس دو روزه تاثیرات صید غیرقانونی ماهی و اثرگذاری تغییرات اقلیمی بر اقیانوس‌های جهان در کانون توجه قرار گرفت. گزارش فائو حاکی از آن است که ارزش صید غیرقانونی ماهی در سال بیش از ۲۳ میلیارد دلار است. همچنین منابع دریایی جهان حدود ۲۴ تریلیون دلار ارزش‌گذاری شده‌ است.

حفاظت از اقیانوس ها

اقدام جهانی برای حفاظت از اقیانوس‎هابه گزارش گروه بین الملل  مارین تایمز، منابع مالی صرف تقویت مبارزه با آلودگی های دریایی، وسعت دادن به مناطق حفاظت شده، افزایش امنیت دریایی، اجرای برنامه های اقتصاد دریایی، توسعه شیلات و ماهیگری پایدار، افزایش اقدام های اتحادیه اروپا برای مبارزه با تغییرات آب و هوایی می شود.

شرکت کنندگان در کنفرانس "اقیانوس ما" همچنین بر ایجاد منطقه ای محافظت شده با مساخت بیش از ۲.۵ میلیون کیلومتر مربع تاکید کردند. این مساحت بیش از نیمی از مساحت اتحادیه اروپاست.

اقیانوس ها نزدیک به ۷۰ درصد از زمین را پوشانده اند. این اقیانوس ها هستند که بیشتر اکسیژن زمین را تامین می کنند و نزدیک به ۳۰ درصد از کربن هوا را به خود جذب می کنند. زندگی نزدیک به سه میلیارد نفر از مردم جهان به اقیانوس ها وابسته است. غذای اصلی یک میلیارد نفر از مردم جهان غذای دریایی است.

با وجود این، اقیانوس ها با تهدید های جدی روبرو هستند. این تهدیدها شامل آلودگی، تغییرات آب و هوایی، ماهیگیری بی رویه، و فعالیت های مجرمانه در سطح آبها می شود. آلودگی دریاها مشکل بسیار بزرگی است چراکه سالانه بیش از ۱۰ میلیون تن زباله وارد دریاها می شود. پیش بینی می شود که تا سال ۲۰۵۰ میلادی در دریاها بیش از ماهی، پلاستیک وجود داشته باشد.

در کنفرانس اقیانوس ما که از سال ۲۰۱۴ برگزار می شود شرکت های مختلفی از قبیل شرکت های شیلات، تا شرکت های هواپیمایی، و شرکت های فناآوری واقع در سلیکون ولی حضور می یابند. کنفرانس سال ۲۰۱۸ در اندونزی و سال بعد از آن در نروژ برگزار می شود.

بیشتر بخوانید: شصت درصد از حیات‌ وحش کره زمین از بین رفته است

در کنفرانس امسال شرکت های تولیدکننده کالاهای مصرفی متعهد شدند که مقدار پلاستیک کمتری در محصولات خود استفاده کنند.

از سوی دیگر، کشورهای شرکت کننده متعهد شدند که سطح مناطق تحت حفاظت اقیانوس ها را تا سال ۲۰۲۰ میلادی به ۱۰ درصد افزایش دهند.

https://zistonline.com/vdciwuay.t1a3v2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما