تاریخ انتشار :سه شنبه ۱ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۰
کد مطلب : 79036
مسئول نمایندگی میراث‌فرهنگی بیله‌سوار، صنایع‌دستی و گردشگری از برگزاری جشنواره شتر دوکوهانه طی آبان‌ماه امسال خبر داد و گفت: این جشنواره با هدف معرفی جاذبه های گردشگری عشایر با محوریت شتردوکوهانه برگزار می شود.
جزئیات جشنواره شتر دوکوهانه در ایران
به‌گزارش زیست آنلاین، فرنام حامد، مسئول نمایندگی میراث‌فرهنگی بیله‌سوار با اعلام این خبر تصریح کرد: «این جشنواره با هدف معرفی جاذبه های گردشگری عشایر با محوریت شتردوکوهانه برگزار می شود.

وی اضافه کرد: «در این جشنواره بخش هایی از جمله آلاچیق عشایر، سوارکاری، مسابقه، غرفه های صنایع دستی، معرفی نژاد برتر شتر دوکوهانه، معرفی پشم و لبنیات تولیدی از شتر و به ویژه جاذبه‌های گردشگری گونه های خاصی از جمله شتردوکوهانه مورد تاکید است.»

مسئول نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان بیله سوار متذکر شد: «با توجه به اینکه بیله سوار مرکز پرورش شتر دوکوهانه در استان است، در این جشنواره قابلیت های شهرستان معرفی خواهد شد.»

به گفته حامد این جشنواره با مشارکت دستگاههای اجرایی برگزار شده و همچنین اسپانسرهایی به منظور برگزاری انتخاب شده است.

وی همچنین از حضور تور اینفو در این جشنواره خبر داد و افزود: این جشنواره در سطح استانی برگزار می شود.

حامد در عین حال به برنامه ریزی برای برگزاری جشنواره کوچ عشایر در سطح بین المللی خبر داد.

جشنواره شتر دو کوهانه در ایران

پرورش شتر دوکوهانه در بیله سوار مغان حمایت می شودفرماندار بیله سوار مغان در خرداد ماه امسال، ۹۷ گفت: اقدامات مثبتی برای حفظ گونه نادر شتر دوکوهانه در این شهرستان انجام شده و از پرورش شتر ، قوچ و گوسفند مغان در بیله سوار حمایت می شود.

حسن قبادی در بازدید از مرکز پرورش شتر دوکوهانه و قوچ مغان جعفرآباد افزود: شتر دو کوهانه به عنوان گونه ای منحصر بفرد و کمیاب که از زمان های دور توسط عشایر شاهسون در استان اردبیل پرورش یافته، به دلیل ویژگی های بارزی از جمله مقاومت به سرما و قدرت راهپیمایی بیشتر در مناطق کوهستانی به عنوان حیوانی بارکش در کوچ ایلات مورد استفاده قرار گرفته و با تغییر سبک زندگی عشایر در سال های اخیر در معرض خطر انقراض قرار گرفته است.
او گفت: با توجه به اینکه ایران به عنوان مرکز ذخیره گاه ژنتیکی شتر دوکوهانه در خاورمیانه شناخته شده ، مرکز حفاظت و توسعه شتر دوکوهانه بخش جعفرآباد به عنوان مرکز هدف برای بررسی و برنامه ریزی و پشتیبانی فائو (سازمان خوارو بار و کشاورزی ملل متحد) انتخاب شده است.
وی اظهار کرد: ۱۵۱ نفر شتر دوکوهانه در استان اردبیل وجود دارد که از این تعداد ۲۴ شتر دوکوهانه در مرکز حفاظت و توسعه شتر دوکوهانه بخش جعفرآباد نگهداری می شود.
وی گفت: در سال ‌های اخیر تعدادی از شترهای دوکوهانه استان با اهداف تحقیقاتی به استان ‌های سمنان ، یزد و آذربایجان ‌شرقی منتقل شده و برای توسعه به نقاط مختلف کشور تکثیر می شود.
فرماندار بیله سوار همچنین در بازدید از مرکز پرورش قوچ و گوسفند مغانی در بخش جعفرآباد شهرستان بیله سوار گفت: بیش از یک هزار قوچ و گوسفند مغانی نژاد گوشتی در بخش جعفرآباد پرورش و نگهداری می شود که سالانه ۲۰۰راس قوچ و گوسفند مغانه اصیل به آن اضافه می شود.
قبادی اظهار کرد: افزایش درصد دوقلو زایی و افزایش بهروری و میزان گوشت قرمز این نژاد از جمله محاسن این نژاد از حیوان نسبت به بقیه نژادها است.
بیله سوار مغان در شمال اردبیل و در نوار مرزی جمهوری آذربایجان قرار دارد.

 

https://zistonline.com/vdcep78f.jh8oxi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما