تاریخ انتشار :سه شنبه ۳ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۰:۰۰
کد مطلب : 78833
سرپرست دفتر فناوری اطلاعات سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه متولی اجرای دولت الکترونیک در کشور وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است، گفت: بسیاری از معضلات زیست محیطی کشور را می‌توان با امکانات فناوری اطلاعات محدود و یا کنترل کرد . لذا سازمان حفاظت محیط زیست همکاری گسترده‌تری در حوزه فناوری اطلاعات با وزارتخانه ارتباطات و فناوری اطلاعات خواهد داشت .
معضلات زیست‌ محیطی با بهره‌ گیری از فناوری اطلاعات
به گزارش زیست آنلاین، محمود نیایی گفت: عملکرد و برنامه‌های فناوری اطلاعات سازمان حفاظت محیط‌ زیست بصورت ماهیانه در اختیار عموم قرار خواهد گرفت و مردم می‌توانند از خدمات الکترونیک ایجاد شده استفاده کنند.

وی افزود: سازمان حفاظت محیط زیست علاوه بر انجام تکالیف و تعهدات خود در اجرای دولت الکترونیک می‌تواند به منظور کنترل و کاهش آلودگی‌های زیست محیطی ، خط مشی مناسب و کارآمدی را با همسو کردن سازمان‌های دولتی و صنایع با فناوری اطلاعات  به آن‌ها ارائه کند.

سرپرست دفتر فناوری اطلاعات سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه اظهارکرد: برنامه‌های بلند مدت و میان مدت در این زمینه تدوین شده است که در انتهای هر ماه عملکرد، چالش‌ها و مشکلات مشاهده شده آن ماه همچنین برنامه اجرایی ماه آینده به اطلاع عموم خواهد رسید.

نیایی در ادامه به چالش‌های موجود در توسعه فناوری اطلاعات در سازمان حفاظت محیط زیست اشاره کرد و گفت: با توجه به دستور صریح عیسی کلانتری - رییس سازمان حفاظت محیط زیست - بر تسهیل روند  فعالیت‌ها و  الکترونیک شدن آن‌ها لازم بود بررسی کاملی در وضعیت موجود سازمان از نظر نرم‌افزاری انجام شود . نتیجه این بررسی نشان داد که سیستم‌هایی بصورت جزیره‌ای در ادارات کل استان‌ها همچنین معاونت‌های سازمان مرکزی به وجود آمده‌اند که هیچگونه یکپارچگی را با سایر سیستم‌ها پشتیبانی نمی‌کنند. با این حال با توجه به ذخیره شدن اطلاعات، نمی‌توان از آنها براحتی صرفنظر کرد.

تاثیر فناوری اطلاعات بر محیط زیست

وی در ادامه توضیح داد: کمبود نیروی انسانی ماهر و باتجربه یکی از مهمترین مشکل دفتر فناوری اطلاعات این سازمان است و متاسفانه طی چند ماه گذشته  قرارداد توسعه و پشتیبانی شبکه انجام نشده و دفتر را با کمبود نیروی مضاعف مواجه کرده است. به هر صورت  این دفتر تا حصول نتیجه به پیگیری‌های خود در این زمینه  ادامه خواهد داد .

نیایی به نبود یک تشکیلات مشخص در فناوری اطلاعات ادارات کل استان‌ها اشاره و اظهارکرد: در برخی استان‌ها بخش فناوری اطلاعات زیرمجموعه اداره آموزش و در بعضی زیرمجموعه معاونت پشتیبانی و در برخی دیگر مستقل است و با وجود این پراکندگی، امکان سیاستگذاری مناسب و متمرکز از سوی دفتر فناوری اطلاعات سازمان محیط زیست بسیار دشوار است که به عنوان یکی از وظایف مهم این مورد نیز در دستور کار قرار گرفته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، وی با اشاره به تشکیل دفتر فناوری اطلاعات گفت: با تدابیر و تغییراتی که در ماه‌های اخیر در حوزه فناوری اطلاعات سازمان صورت گرفته است، اطمینان داریم گام‌های بسیار موثری در رسیدن به این اهداف برداشته خواهد شد.

فناوری اطلاعات در محیط زیست

کاربرد فناوری اطلاعات در مدیریت محیط زیستبدون شک استفاده از فناوریهای نوین برای ارتقاء سطح رفاه بشر می باشد. فنآوری اطلاعات بر مقوله های محیط زیستی نیز تاثیر گذاشته و با دامنه ای وسیع از کالاهای تولیدی تا مصرف نهایی تعاملی پر معنا با محیط زیست پیدا کرده است. اگر چه هنوز در ابتدای راه توسعه علمی میان فنآوری اطلاعات و محیط زیست میباشیم اما پیش درآمد فن آوری اطلاعات و محیط زیست تلاشهای بین المللی در راستای تحقیقات گسترده در زمینه شناخت اثرات مثبت توسعه فن آوری اطلاعات بر مباحث محیط زیستی خواهد بود. 

فناوری اطلاعات بعنوان یکی از فناوری های نوظهور قرن حاضر توانسته است تغییرات شگرفی را در عرصه های مختلف مدیریت داده و اطلاعات بوجود آورد. از جمله موارد علمی آن می توان به کارگیری آن در بخش محیط زیست جهت سازماندهی و دسترسی به انواع داده و اطلاعات به منظور مدیریت بهینه محیط زیست اشاره نمود. همواره یکی از هدف های مهم در این عرصه، بیان کاربرد فناوری اطلاعات در طراحی و پیاده سازی یک سیستم اطلاعات زیست محیطی و شناسایی موانع و مشکلات موجود در اجرای آن در سازمان های وابسته به محیط زیست می باشد. 

https://zistonline.com/vdcipvay.t1avp2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما