تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۳۰
کد مطلب : 78548
مدیرعامل ستاد معاینه فنی شهرداری تهران با اشاره به اینکه در بدنه وزارت کشور برای توسعه مراکز سیار معاینه فنی به مشکل خوردیم، اظهار کرد: از آبان ماه امسال معاینه فنی در کل شهر تهران به‌صورت ۲۴ ساعته و هفت روز هفته چک می‌شود.
ممنوعیت تردد  خودروهای فاقد معاینه فنی در تهران از ابتدای آبان
به گزارش زیست آنلاین ، نواب حسینی‌منش در جلسه امروز کاهش آلودگی هوای استان تهران با اشاره به اینکه یکی از کارهای مهم در شهر تهران اجرای طرح LEZ بود، اظهار کرد: بر اساس مصوبه شورای عالی ترافیک کشور قرار بود از ابتدای مهرماه ۹۵ مرحله اول طرح LEZ را در شهر تهران اجرا می‌کنیم. این کار در آبان ماه سال ۹۵ اتفاق افتاد و تا امروز در شهر تهران در قالب زوج و فرد و طرح ترافیک اجرایی شد.

وی ادامه داد: مرحله دوم این طرح قرار بود دو ماه پس از اجرای مرحله اول شکل بگیرد ولی متاسفانه مرحله دوم عملیاتی نشد.

مدیرعامل ستاد معاینه فنی شهرداری تهران با بیان اینکه LEZ اولین پروژه بین‌دستگاهی بود، تصریح کرد: تاثیر طرح LEZ در تهران قابل توجه است. کل مراجعات خودروها به مراکز معاینه فنی در سال ۹۴، ۳۸۰ هزار خودروی یونیک بود. در سال ۹۶ این تعداد به یک میلیون و ۷۰ هزار خودرو رسید و این کوچکترین عملکرد طرح LEZ در تهران بود و باعث شد که تعداد خودروهایی که معاینه فنی دارند در شهر تهران سه برابر شود.

حسینی منش در ادامه با بیان اینکه کل خودروهایی را که در سال گذشته به سبب آلایندگی در تهران شناسایی و اصلاح کردیم بالغ بر ۳۰۰ هزار خودرو بود، اظهار کرد: با عملیاتی شدن معاینه فنی برتر در تهران در بهمن سال گذشته تا امروز بالغ بر ۱۵۰ هزار خودرو موفق به دریافت معاینه فنی برتر شده‌اند. این تعداد نشان دهنده این است که این خودروها از خودروهای دیگر آلایندگی کمتری تولید می‌کنند.

وی ادامه داد: وقتی معاینه فنی برتر اجرا شد ۵۵ درصد از خودروهایی که زیر چهار سال سن داشتند معاینه فنی را پاس کردند و این نشان می‌دهد که خودروهای نوشماره زیر چهار سال حدود ۴۵ درصد موفق به پاس کردن معاینه فنی برتر نشدند.

مدیرعامل ستاد معاینه فنی شهرداری تهران با بیان اینکه سال گذشته حدود یک میلیون و ۵۷۰ هزار معاینه فنی انجام شد، گفت: تعداد مراکز معاینه فنی در شهر تهران هنوز محدود است. ما برنامه‌هایی برای توسعه مراکز معاینه فنی در تهران داریم ولی به علت گرانی زمین امکان اینکه بتوانیم مراکز معاینه فنی را افزایش دهیم بسیار سخت است.

حسینی منش با بیان اینکه سال گذشته پیشنهاد احداث مراکز معاینه فنی سیار را در تهران دادیم، اظهار کرد: متاسفانه در بدنه وزارت کشور برای توسعه مراکز معاینه فنی سیار به مشکل برخورد کردیم و کد سیمفا به ما تحویل ندادند.

وی با اشاره به اینکه مرحله دوم طرح LEZ از دی ماه ۹۵ باید آغاز می‌شد، گفت: یکی از دلایلی که این مرحله هنوز آغاز نشده این است که تعداد استعلاماتی که از سیمفا می‌توانیم دریافت کنیم، محدود است.

مدیرعامل ستاد معاینه فنی شهرداری تهران با اشاره به اینکه از تاریخ اول آبان ماه امسال مرحله دوم طرح LEZ اجرا می‌شود، تاکید کرد: تا اجرا شدن این مرحله چک کردن معاینه فنی در کل شهر تهران توسط دوربین‌ها به صورت ۲۴ ساعته و هفت روز هفته اجرا می‌شود.

بیشتر بخوانید: تاکید برالزام دستگاه‌ها به همکاری در خصوص معاینه فنی موتورخانه‌ها

حسینی منش افزود: از پلیس و وزارت کشور می‌خواهیم که شرایط را طوری فراهم کنند که بتوانیم استعلام خودروهای ترددی در تهران را بگیریم. در حال حاضر حدود دو میلیون خودرو در تهران تردد می‌کنند اما ما می‌توانیم تنها استعلام حدود ۵۰۰ خودرو را بگیریم.

وی در پایان با بیان اینکه نیازمند افزایش ظرفیت سامانه استعلامی هستیم، تصریح کرد: طی دو سال گذشته حدود چهار میلیون تخلف معاینه فنی توسط دوربین‌ها ثبت شده است.

مدیر عامل معاینه فنی شهرداری تهران

 محسن پورسید آقایی، معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران نیز با تاکید بر این که خودروهایی که در تهران تردد می کنند باید معاینه فنی تهران را بگیرند، گفت: اتوبوس‌ها و خودروهای فاقد معاینه فنی از ابتدای آبان ماه نمی‌توانند در شهر تهران تردد کنند.

وی با اشاره به این که  یکی از چالش‌های اصلی معاینه فنی در تهران تعیین تکلیف استعلام VIN خودروها است، اظهار کرد: هنوز نتوانسته‌ایم این مساله را حل کنیم چرا که VIN در اختیار پلیس قرار دارد و سامانه سیمفا ظرفیت کافی برای استعلام گرفتن را ندارد.

وی ادامه‌ داد: با نیروی انتظامی توافق کرده‌ایم که  به شهرداری تهران به‌طور مستقیم استعلام VIN را بدهند ولی هنوز این توافق اجرایی نشده است.

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران با اشاره به این که سیمفا فقط بر مبنای VIN جواب استعلام می‌دهد و مشخص می‌کند که خودرو معاینه فنی دارد یا خیر؟ تصریح کرد:  این که به صورت تصادفی(رندوم) از هر پنج خودرو معاینه فنی یک خودرو چک شود، بی عدالتی است.

وی ادامه‌ داد: اتوبوس‌ها و کامیون‌ها اگر معاینه فنی معتبری نداشته باشند، از اول آبان ماه نمی‌توانند در سطح شهر تهران تردد کنند. بخش زیادی از اتوبوس‌های فاقد معاینه فنی، سرویس پادگان‌ها و بخش‌های نظامی کشور و سرویس کارخانه‌های اطراف تهران هستند. این اتوبوس ها به شدت دودزا هستند.

پورسید آقایی با تاکید بر این که پلیس باید مرتب بیان‌ کند که از اول آبان ماه برای جلوگیری از آلودگی هوا تردد اتوبوس‌ها و کامیون‌های فاقد معاینه فنی ممنوع می‌شود، گفت‌: شرایط آلودگی هوا در تهران با شهرهای دیگر کشور متفاوت است.

معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران در ادامه‌ تصریح کرد: خودروهای تهران باید معاینه فنی تهران را بگیرند. وزارت کشور به دلیل یکسان‌سازی می‌گوید که در هر جای کشور معاینه فنی بگیرید معتبر است، اما ستاد آلودگی هوای تهران باید تاکید کند که فقط معاینه فنی تهران برای تهران معتبر است.

وی در پایان گفت‌: می‌توانیم سقف زمانی برای شهرستان‌ها قرار دهیم. مثلا بگوییم که اگر خودروی معاینه فنی شهرستانی را گرفته است فقط تا مدت یک ماه می‌تواند در تهران تردد کند. وزارت کشور باید موافقت کند که این کار هر چه‌ زودتر انجام شود.

معاون حمل و نقل ترافیک شهرداری تهران

تنها ۳۰۷ تاکسی از ابتدای سال تاکنون نوسازی شده‌اندعلیرضا قنادان، مدیر عامل سازمان تاکسیرانی تهران نیز در جلسه امروز کارگروه کاهش آلودگی هوای استان تهران با اشاره به اینکه یکی از بحث‌های مهم در تاکسیرانی نوسازی ناوگان است، اظهار کرد: در سال ۹۵، ۱۱هزارو ۶۰۰ خودرو در قالب طرح ملی وزارت کشور نوسازی شدند و در سال ۹۶ این تعداد به ۴۴۰۰ خودرو رسید.

وی با بیان اینکه یکی از دلایل کاهش نوسازی در این سال این بود که خودروسازها به دلیل عدم انجام تعهدات گمرک، نوسازی خودروهای فرسوده را متوقف کرده بودند، گفت: در سال ۹۷ نیز ۱۴ هزار خودروی فرسوده مشمول نوسازی شدند و در این سال برنامه این است که حداقل ۱۰ هزار خودرو نوسازی شوند.

مدیر عامل سازمان تاکسیرانی ادامه داد: ۸۱ هزار خودرو در سامانه نوسازی ثبت نام کردند و در صف انتظار هستند. تعداد خودروهای نوسازی شده در نیمه مرداد ماه امسال تنها ۳۰۷ خودرو است. به دلیل توقف ارائه خودرو از سمت خودروسازها نوسازی ناوگان طبق برنامه پیش نرفت.

قنادان با اشاره به اینکه وزارت صنعت اعلام کرده است که تولید خودرو ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده، تصریح کرد: خودروهایی که بیش از ده سال سن دارند و فرسوده هستند منوط به اینکه موفق به گرفتن معاینه فنی شوند امتیاز حق تردد در سطح شهر تهران را دارند.

بیشتر بخوانید: نیمی از خودروهای نو در معاینه فنی رد شدند

وی افزود: یکی از اقداماتی که سال گذشته انجام شد این بود که ۶۸۲ مینی‌بوس از چرخه حمل و نقل خارج و تبدیل به تاکسی شد.

قنادان در پایان تصریح کرد: از سال ۹۳ تا ۹۵، ۸۶۰۰ خودرو تعویض کاتالیست شده‌اند، ولی تعویض کاتالیست‌ها از سال گذشته متوقف شد و علتش این بود که دو سری مناقصه برگزار کردیم اما هیچ کس شرکت نکرد. امسال نیز دوباره مناقصه برگزار کردیم و قصد داریم که ۲۰۰۰ کاتالیست را تعویض کنیم. مشکل اساسی ما در این زمینه تامین قطعه است.

 

https://zistonline.com/vdcbwsbz.rhbwapiuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما