تاریخ انتشار :پنجشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۷ ساعت ۰۲:۰۰
کد مطلب : 74159
عمده پسماندهایی که از داخل سطل‌های زباله در خیابان‌ها توسط افرادی جمع آوری می‌شود به دلیل وجود پسماندهای ارزشمند و قابل بازیافت در سطل‌های زباله است.
مشکلات شهرداری برای تعبیه مخازن زیر زمینی
به گزارش زیست آنلاین، علیرضا شریفی‌فرد، بحران زباله‌گردی را ناشی از دلایل متعدد دانست و اظهار کرد: قانون مدیریت پسماند مصوب مجلس شورای اسلامی در سال ۱۳۸۴ وظایفی را برای بیش از ۲۰ دستگاه در کشور تعریف و تعیین کرده که متاسفانه در حال حاضر مغفول مانده است و این دستگاه‌ها به مدیریت پسماند ورود نکردند.

وی با بیان اینکه ذخیره‌سازی و جمع‌آوری پسماند موجب مشکلاتی در سطح شهر می‌شود، افزود: در جریان تولید و دفع پسماند مراحل مختلفی وجود دارد که در قانون مدیریت پسماند و ضوابط بین المللی دنیا تعریف شده است.

معاون هماهنگی و ارزیابی امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری ادامه داد: دستگاه‌های متعددی باید در مرحله پیش از تولید زباله ورود کرده و به گونه‌ای مدیریت کنند که کمترین میزان پسماند تولید شود.

شریفی فرد همچنین تصریح کرد: علاوه بر این پسماندهایی که در اثر مصرف تولید می‌شوند باید بیشترین قابلیت مصرف را به همراه کمترین هزینه و آسیب‌های زیست محیطی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه وزارت کشور و وزارت صنعت و معدن در مرحله تولید و واردات کالا و محصولات، نقش اساسی را بر عهده دارند، اظهار کرد: اگر بر اساس آیین نامه اجرایی آن وظایف خود را به درستی انجام دهند مشکلات و معضلات پسماند نیز به مراتب کاهش خواهد یافت.

این مقام مسئول گفت: عمده پسماندهایی که از داخل سطل‌های زباله در خیابان‌ها توسط افرادی جمع آوری می‌شود به دلیل وجود پسماندهای ارزشمند و قابل بازیافت در سطل‌های زباله است.

معاون هماهنگی و ارزیابی امور مناطق سازمان مدیریت پسماند شهرداری افزود: قانون مدیریت پسماند و ضوابط بین‌المللی بر این تاکید دارد که ذخیره سازی پسماند باید در مبدأ تولید انجام شود. درحال حاضر در شهر تهران برای تعبیه مخازن زیر زمینی به شدت در مضیقه قرار داریم. کابل‌های انتقال برق، لوله‌های آب و شبکه‌های گاز رسانی مکان‌یابی ما را به نقاط خاص محدود می‌کند و در ۲۲ منطقه تهران نهایتا موفق به تعبیه ۶۰۰ نقطه خواهیم شد.

شریفی‌فرد که در برنامه‌ای رادیویی صحبت می‌کرد با اشاره به روش‌های تفکیک زباله در شهر تهران یادآور شد: از سال ۱۳۷۷ شهرداری تهران با آموزش و فرهنگ سازی کار تفکیک زباله را آغاز کرد. در حال حاضر نیز به ازای هر محله در شهر تهران، حداقل یک دستگاه کانکس بازیافت زباله وجود دارد که پسماندهای خشک را از شهروندان دریافت می‌کند. علاوه بر این شهروندان می‌توانند پس از جمع آوری زباله‌های خشک، با شماره ۱۳۷ تماس بگیرند و زباله‌های خود را تحویل دهند.

وی در پایان تاکید کرد: یکی از دستگاه‌هایی که در قانون مدیریت پسماند وظایفی برای آن تعریف شده سازمان صدا و سیما است که متاسفانه تبلیغات در این زمینه به اندازه کافی نبوده است./ منبع:  ایسنا

https://zistonline.com/vdcf1yde.w6djtagiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما