تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۳۰
کد مطلب : 73974
رییس پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی گفت: در کشور ۲ میلیون تن پلاستیک تولید می‌شود که بخش عمده آن بدون بازیافت تبدیل می‌شود.
از سال 1950 تا 2012 حجم زباله‌های دریا از 1.7 میلیون تن به 278 تن رسیده است
به گزارش زیست آنلاین، دکتر بهروز ابطحی، رییس پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی و علوم جوی،  در نشست "مراسم گرامیداشت روز جهانی دریاها و اقیانوس‌ها"، منابع دریایی را منابع با ارزش و عظیم توصیف کرد و افزود: از این رو برای مدیریت آن لازم است علم و شناخت لازم نسبت به این منابع داشته باشیم تا بتوانیم اندازه‌گیری‌های لازم دریایی را انجام دهیم.

وی با بیان اینکه ۷ درصد زباله‌های جمع‌آوری شده از سواحل دریای خزر پلاستیک است، گفت: بخش عمده از ۲ میلیون تن پلاستیک تولیدشده تبدیل به زیاله می‌شود.

وی ادامه داد: در رشد حوزه دریا ۵ حوزه بیوتکنولوژی، انرژی‌های نوین دریایی چون جزر و مد، مواد معدنی بستر دریا، ژئو توریسم دریایی و آبزی پروری دریایی مطرح است.

ابطحی با اشاره به تلاش‌های تحقیقاتی جهانی یادآور شد: بر اساس آمارهای یونسکو ۳۵۰ کشتی تحقیقاتی در دنیا فعال است که بیشترین تعداد مربوط به کشور آمریکا با ۵۰ کشتی می‌شود.

رییس پژوهشگاه علوم جوی، تعداد کشتی‌های تحقیقاتی کشورهای کره جنوبی و ترکیه را هر کدام ۳۵ کشتی عنوان کرد و ادامه داد: آمارها نشان می‌دهد از یک تا ۴ درصد بودجه کشورها صرف تحقیقات دریایی می‌شود.

وی به رتبه علمی ایران در حوزه رشد علمی اقیانوس‌شناسی و دریاها اشاره کرد و یادآور شد:  ایران از لحاظ رشد علمی بر اساس پایگاه اسکوپوس ظرف مدت ۲۰ سال از رتبه ۵۰ به رتبه ۱۶ جهانی رسید.

به گفته وی، ایران در سال ۲۰۱۷  از لحاظ رشد علمی رتبه ۱۶ جهانی دست یافت.

ابطحی، رتبه علمی در حوزه اقیانوس‌شناسی و زمین‌شناسی ایران را ۳۵ در دنیا عنوان کرد و گفت: ایران در حوزه اقیانوس‌شناسی در سال ۱۹۹۷ رتبه ۱۰۲ جهانی را داشت که این رتبه در سال ۲۰۰۷ به رتبه ۴۱ ارتقا یافت.

وی آلودگی دریاها با مواد پلاستیکی را از جمله چالش‌های این حوزه عنوان کرد و یادآور شد: از سال ۱۹۵۰ تا ۲۰۱۲ حجم زباله‌های دریا از ۱.۷ میلیون تن به ۲۷۸ تن رسیده است.

رییس پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی با تاکید بر اینکه در کشور ۲ میلیون تن پلاستیک تولید می‌شود که بخش عمده آن بدون بازیافت تبدیل می‌شود، خاطر نشان کرد: در سواحل دریای خزر  از ۷ درصد ۶ هزار و ۶۰ تن زباله جمع‌آوری‌شده پلاستیک است./ منبع: ایسنا

https://zistonline.com/vdcjxhea.uqetazsffu.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما