تاریخ انتشار :سه شنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۰۰
کد مطلب : 71955
اگر تخریب زمین در سطح جهانی در ۲۵ سال آینده با همین سرعت ادامه یابد به میزان ۱۲ درصد از تولیدات محصولات غذایی کاسته می شود.
  خطر کاهش ۱۲درصدی تولیدات محصولات غذایی
به گزارش زیست آنلاین، نماینده فائو در همایش روز جهانی مقابله با بیابان زایی و خشکسالی در اهواز ادامه داد: در مناطق خشک و نیمه خشک جهان همچون ایران فشارها بر منابع طبیعی بیشتر قابل مشاهده است و در آینده نیز افزایش قابل ملاحظه ای خواهد داشت.

رائو ماتا افزود: در فاصله ۵۰ سال گذشته سازمان ملل متحد رابطه نزدیکی با دولت ایران درخصوص مدیریت منابع طبیعی داشته و با حمایت از این کشور در قالب پروژه ها و طرح های گوناگون تلاش کرده تا زمینه های مدیریت پایدار این منابع طبیعی بیش از پیش فراهم شود.

وی گفت: پروژه احیای اراضی جنگلی و تخریب یافته در مناطق خشک و نیمه خشک استان های کرمان و خراسان جنوبی یکی از مهم ترین پروژه ها در این حوزه بوده که با حمایت سازمان تسهیلات جهانی محیط زیست اجرا می شود.

ماتا ادامه داد: شعار امسال فائو &#۳۹; زمین ارزش حقیقی دارد، در آن سرمایه گذاری کنید&#۳۹; است تا اهمیت مدیریت پایدار زمین به عنوان روشی برای بازسازی اقتصادها، اشتغال زایی و احیای جوامع را برجسته سازد.

وی ادامه داد: حفاظت و مراقبت از زمین نقش محوری را در تلاش هایمان برای رسیدن به توسعه پایدار ایفا می کند. مدیریت موثر زمین جزو اساسی چرخه غذا آب ، انرژی و محیط زیست به شمار می آید و از این در شرایطی که ملل مختلف با چالش های گوناگونی در راستای حفاظت از منابع طبیعی دست و پنجه نرم می کنند این نوع مدیریت در قالبی یکپارچه می تواند توسعه پایدار را به ارمغان آورد.

کاهش ۱۲ درصدی تولید جهانی غذا در اثر تغییرات اقلیمماتا ، با بیان اینکه هم اکنون روز به روز میزان فشار بر منابع طبیعی با سرعتی بالا درحال افزایش است گفت: اگر تخریب زمین در سطح جهانی در ۲۵ سال آینده با همین سرعت ادامه یابد به میزان ۱۲ درصد از تولیدات محصولات غذایی کاسته می شود.

وی ادامه داد: اگر می خواهیم بر گرسنگی و ناامنی غذایی در جهان تا سال ۲۰۵۰ غلبه کنیم باید بر تولیدات کشاورزی به میزان ۶۰ درصد بیفزاییم که این امر افزایش ۱۰۰ درصدی محصولات کشاورزی در کشورهای درحال توسعه را شامل می شود.

نماینده فائو در ایران گفت: ۲ پروژه منطقه ای فائو در حوزه کمبود آب و کارایی آب، بر مبارزه با خشکسالی مداومی که گریبانگیر منطقه شده متمرکز است. نخستین پروژه با عنوان &#۳۹;اجرای برنامه ۲۰۳۰ برای کارایی، بهره وری و پایداری آب در کشورهای خاور نزدیک و شمال آفریقا &#۳۹; با حمایت سازمان توسعه بین المللی سوئد و با هدف تدوین چارچوب مناسب برای اجرای تمهیدات برنامه ۲۰۳۰ در مبارزه با تاثیرات کمبود آب در ایران، اردن، لبنان، مصر کرانه باختری و نوار غزه، تونس، الجزایر و مراکش وارد مرحله اجرایی شده است.

وی ادامه داد: فائو در تلاش است تا از طریق دومین پروژه منطقه ای با عنوان &#۳۹; حمایت از چارچوب همکاری منطقه ای در برنامه ابتکار کمبود آب&#۳۹; ظرفیت های منطقه ای و تبادل اطلاعات بین کشورهای منطقه را افزایش داده و چارچوبی برای افزایش بهره وری آب ارایه کند.

وی افزود: خاک منبعی تجدید ناپذیر است که از بین رفتن آن در طول حیات بشری قابل جبران نیست، بنابراین بسیار مهم است که ما دست در دست هم و با اقدامی جمعی برای حفاظت از منابع خاک و در نهایت حفاظت از آینده بشر اقدام کنیم./ منبع: انرژی امروز

https://zistonline.com/vdcgny9u.ak9qn4prra.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما