تاریخ انتشار :يکشنبه ۱۴ دی ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۵۳
کد مطلب : 83599
زیست آنلاین: یونسکو نسبت به فرونشست مراکز شهری به دلیل کشاورزی ناپایدار و استخراج آب های زیرزمینی هشدار داد.
فرونشست زمین یک پنجم جمعیت جهان را درگیر خواهد کرد
 به گزارش زیست آنلاین، طبق تحقیقات جدید که توسط یونسکو انجام شده است، فرونشست یا غرق شدن تدریجی زمین می تواند تا سال 2040 بر 19 درصد از جمعیت جهان تأثیر بگذارد.

اگر اقدامات مناسبی انجام نشود، فعالیت های انسانی، همراه با خشکسالی و افزایش سطح دریاها که با گرم شدن کره زمین تشدید می شود، می تواند بسیاری از شهرهای ساحلی جهان را در معرض خطر سیلاب های شدید قرار دهد.

جاکارتا در 10 سال گذشته بیش از 2.5 متر نشست کرده است. همین امر باعث شده دولت اندونزی برنامه هایی برای انتقال پایتخت این کشور به جزیره بورنئو داشته باشد.

در اروپا ، فرونشست عامل قرار گرفتن 25 درصد از مساحت کشور هلند در زیر سطح دریا است. مناطق ساحلی مسطح و همچنین مراکز شهری و کشاورزی، در آب و هوای خشک بیشتر در معرض خطر هستند.

"جراردو هررا"، مسئول تیم تحقیقاتی گفت: مناطق پرجمعیت یا مناطقی که برای کشاورزی به آبیاری احتیاج دارند، به دلیل اینکه در نقاطی قراردارند که برای مدت طولانی خشک هستند، نیاز به پمپاژ آب از زیر زمین دارند. هنگامی که آنها آب را پمپاژ می کنند، تغذیه طبیعی آبخوان، کمتر از حجم آبی است که در حال استخرج شدن است.

این استخراج آب از زمین، باعث فرونشست سطح آن می شود. اما فقدان مقررات برداشت آب زیرزمینی و افزایش سریع جمعیت انسانها از مهمترین عواملی هستند که می توانند در میزان فرونشست موثر باشند.

در ایران، جمعیت در 50 سال گذشته بیش از دو برابر افزایش یافته است، در حالی که برداشت آبهای زیرزمینی همچنان بدون کنترل باقی مانده است. شهرهای این کشور در حال حاضر در میان سریع ترین مراکز شهری از نظر فرونشست زمین در جهان قرار دارند که هر سال تا 25 سانتی متر نشست می کنند.

نتایج جدیدترین تحقیقات نشان داد که فرونشست یک مسئله جهانی است که به گرمایش جهانی و همچنین شیوه های کشاورزی ناپایدار مرتبط است. گارسیا گفت: "بزرگترین سفره های زیرزمینی در جهان برای اهداف کشاورزی تخلیه می شوند."

طبق گفته گارسیا، آبهای زیرزمینی در ایالات متحده، مکزیک، چین و هند به سرعت در حال تخلیه شدن هستند تا تقاضای جهانی برای غذا را برآورده کنند.

ادامه نشست در این مناطق بر جمعیت جهان تأثیر می گذارد. گارسیا می گوید: تولید جهانی پایدار مواد غذایی امکان پذیر است، اما باید خیلی زود برای این مشکل چاره ای اندیشید.

منبع: Guardian

https://zistonline.com/vdcdnk0j.yt0sn6a22y.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما