تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۱ خرداد ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۱۸
کد مطلب : 82739
مدیرکل محیط زیست استان کردستان با اشاره به وضعیت ایستگاه تحقیقاتی گاران که یکی از رویشگاه های مهم زاگرس به شمار می رود و اکنون به گورستانی انبوه از زباله های شهری مبدل شده است گفت: بحث پسماند معضلی اساسی در حوزه محیط زیست بوده و استان کردستان هم از این امر مستثنی نیست.
تبدیل یکی از بزرگترین رویشگاه های زاگرس به گورستان زباله های شهری
فریبا رضایی امروز چهارشنبه (۲۱خردادماه) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان که به مناسبت هفته محیط زیست برگزار شد اظهار کرد: فعالیت های محیط زیست استان پیوسته همراه تولید، معیشت و توسعه استان بوده و امسال نیز همگام با تحقق شعار سال مبنی بر جهش تولید عمل خواهد کرد.

وی کردستان را به لحاظ منابع طبیعی و زیست محیطی نسبت به سایر استان ها بکرتر، غنی تر و سالم تر عنوان کرد و افزود: با این وجود، در راستای توسعه در کردستان چاره ای جز استفاده از منابع طبیعی و زیست محیطی برای معیشت مردم و رونق اقتصادی نداریم، بر همین اساس این امر انجام پروژه‌های عمرانی محیط زیست را به لحاظ توپوگرافی خاص در استان سخت کرده است.

مدیرکل محیط زیست استان کردستان بیان کرد: پروژه های نیمه کاره و تعطیل متعددی در استان وجود داشت که با ارائه راهکارهای مناسب و جدید از سوی محیط زیست استان رفع مشکل شده و در راستای تحقق و تقویت جهش تولید راه اندازی مجدد شده است.

وی ادامه داد: در بحث گونه های در حال انقراض استان گونه هایی چون غاز پیشانی سفید، خرس قهوه ای، پلنگ و سمندر در حال احیا هستند، اما هنوز گونه های گیاهی در حال انقراض به طور کامل احصا نشده اند و پیشبینی می شود با وجود سطح وسیع بوته کنی در استان گیاهان خوراکی که در عرصه های طبیعی بوته کنی می شوند در معرض خطر انقراض باشند.

رضایی  با اشاره به اینکه استان کردستان به لحاظ  حضور محیط بان در مناطق حفاظت شد نسبت به استاندارد کشوری عقب است عنوان کرد: 91 هزار هکتار به سطح مناطق حفاظت شده استان اضافه شده است که نیرو و محیط بان متخصص و تجهیزات بهتری می طلبد.

 

تفکرات در مورد زریبار باید تغییر کند  

مدیرکل محیط زیست استان کردستان در رابطه با وضعیت تالاب زریوار بیان کرد: در گذشته فاضلاب حدود ۱۰روستا به داخل زریوار سرازیر می شد که در مصوبات ستاد نجات بخشی تالاب زریوار، اعتبار جهشی برای هدایت و جمع آوری فاضلاب این روستاها تعلق گرفت، اما کافی نبوده و هنوز انسداد فاضلاب 3 روستا با 60 درصد پیشرفت فیزیکی باقی مانده و متاسفانه اجرای پروژه با تعلل مواجه شده است.

وی تاکید کرد که با اقدامات انجام شده حجم ورودی فاضلاب در حال حاضر به دریاچه زریبار کم شده است.

رضایی با اشاره به اینکه نیزار به صورت طبیعی بخشی از اکوسیستم تالاب است و هرگز نباید تفکر غیر علمی برای خفه شدن زریبار نداشته باشیم افزود: امید است با انسداد ورود فاضلاب ها به دریاچه، میزان رشد نیزارها را هم کاهش دهیم.

وی عنوان کرد: در بحث اطفاء حریق امکانت محیط زیست استان نسبت به مساحتی که در اختیار دارد، ناکافی است، دراین راستا امسال حدود 150 میلیون تومان اعتبار برای تجهیزات اطفاء حریق به استان تعلق گرفته است.

مدیرکل محیط زیست استان کردستان افزود: گاهی آتش سوزی ها عامدانه و به دلیل خطای انسانی صورت می گیرد، اما با بضاعت خود در تلاش هستیم که با همکاری سایر ارگان ها و مردم در زمان طلایی اطفاء حریق را در سطح منابع طبیعی داشته باشیم.

وی در پاسخ به خبرنگار ایسنا مبنی بر وضعیت ایستگاه تحقیقاتی گاران که یکی از رویشگاه های مهم زاگرس به شمار می رود و اکنون به گورستانی انبوه از زباله های شهری مبدل شده است گفت: بحث پسماند معضلی اساسی در حوزه محیط زیست بوده و استان کردستان هم از این امر مستثنی نیست.

رضایی ادامه داد: پسماند در مریوان طی چند سال اخیر از مشکلات جدی حوزه شهری محسوب می شود که شکایات مردمی را به دنبال داشته است، برای حل این موضوع تا کنون چند مورد مکان یابی در سطح مریوان صورت گرفته است که در نهایت مکان های منتخب نیز با مخالفت و شکایت سازمان های مردم نهاد روبرو شده است، لذا شهرداری مریوان عملا به مدت دو سال است که به صورت غیر مجاز ایستگاه تحقیاتی گاران را به محل پسماند زباله تبدیل کرده است.

به گزارش ایسنا، وی خاطرنشان کرد: مکان یابی در مریوان به دلیل شرایط زیست محیطی خاصی که دارد بسیار مشکل است و این خود یکی از عوامل جلوگیری کننده برای رفع این معضل به شمار می رود.

مدیرکل محیط زیست استان کردستان یادآور شد: با وجود مکان یابی جدید برای پسماند مریوان، شهرداری این شهرستان هنوز اقدامی در این راستا انجام نداده و این امر تهدید زیست محیطی جدی برای جنگل های اطراف محسوب می شود.

https://zistonline.com/vdci3yav.t1arp2bcct.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما