تاریخ انتشار :يکشنبه ۲۵ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۰۵:۰۰
کد مطلب : 80494
وزیر نیرو:سیلاب ۲۱۰۰ میلیارد تومان به تاسیسات آب و برق خسارت زد. / وزیر مسکن، راه و شهرسازی: ۱۴ هزار کیلومتر از راه های کشور دچار آسیب شد. / وزیر کشور: سیل حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان خسارت وارد کرد. / وزیر جهاد کشاورزی: سیل ۱۳ هزار میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی وارد کرد.
گزارش وزرای دولت در صحن علنی مجلس در مورد عملکردشان در سیلهای اخیر ایران
به گزارش زیست آنلاین، وزرای نیرو، کشور، راه و شهرسازی و جهاد کشاورزی امروز در صحن علنی مجلس حاضر شدند و گزارش خود، درباره میزان خسارات وارده و عملکرد خود از آخرین وضعیت کمک رسانی به سیل زدگان را طی این مدت، به مجلس شورای اسلامی ارائه نمودند.

سیلاب ۲۱۰۰ میلیارد تومان به تاسیسات آب و برق خسارت زدوزیر نیرو با بیان اینکه سیلاب هفته های اخیر ۲۱۰۰ میلیارد تومان خسارت به تاسیسات آب و برق وارد کرد، گفت: برق ۲ هزار و ۳۵۲ روستا به علت سیلاب قطع شد اما اکنون تنها برق ۳۵ روستا به علت عدم دسترسی همچنان قطع است.

وزیر نیرو با بیان اینکه ۲۳ استان کشور درگیر سیل بود، اضافه کرد: آنچه که در سه هفته گذشته در کشو رخ داد، ناشی از بارش های شدید در مدت زمانی طولانی و در پهنه گسترده ای از کشور بود.

اردکانیان افزود: آبرسانی به سه هزار و ۷۸۸ روستا به علت سیلاب قطع شد، اما اکنون تنها ۱.۵ درصد این روستاها مشکل برقراری شبکه آب را دارند.

وزیر نیرو افزود: وقوع سیلاب، امری اجتناب ناپذیر است و در سایر کشورها نیز رخ می دهد، اما باید با کمک دانش و اطلاعات و تجربیات موجود، خسارت های آن را کاهش دهیم.

وی ادامه داد: بر اساس آمار، بارندگی ۲ هفته اول فروردین کشور در سال گذشته حدود سه میلی متر و میانگین بلندمدت ۵۰ ساله ۲۰.۸ میلی متر بوده است، اما امسال با رشد ۱۹ برابری نسبت به سال گذشته به ۵۷ میلی متر رسید.

وزیر نیرو اظهار داشت: به عنوان نمونه در حوضه آبریز کرخه در مدت مشابه پارسال حدود ۵.۴ میلی متر بارندگی بود اما امسال با ۱۰۸ میلی متر بارش در این حوضه آبریز مواجه شدیم.

اردکانیان بیان اینکه ایران کشور خشک و نیمه خشکی است، گفت: برخی نظریه ها درباره تغییر اقلیم کشور مطرح شده که البته باید بررسی شود که بر اساس آنها، کشور ما خشکسالی ها و ترسالی های شدید خواهد داشت؛ بنابراین باید بتوانیم در زمان ترسالی بیشترین سود را از بارش ها ببریم.

وی یادآور شد: سیل با وجود خسارات و صدمات زیادی که وارد کرد، مزایایی نیز داشت از جمله در نتیجه بارش ها بیش از ۴۰ تالاب کشور از ۴۰ تا ۱۰۰ درصد سیراب شدند.

وزیر نیرو با بیان اینکه همچنین امسال سدهای بزرگ نیازهایشان تامین شد، افزود: پارسال ۳۴۰ شهر ما تحت تاثیر تنش کم آبی قرار داشتند. کاهش تولید برقابی باعث کمبود برق شده و مشکل ریزگردها نیز ایجاد شده بود.

اردکانیان خاطر نشان کرد: برنامه ریزی ما همانگونه که رهبر معظم انقلاب در دیدار روز ۱۳ فروردین تاکید کردند این است که از برکات سیل استفاده کرده و صدمات آن را کاهش دهیم.

وی اضافه کرد: اصل موضوع سیل اجتناب ناپذیر است، اما باید تلاش شود تا هر مقدار که امکانات لازم است فراهم شود تا پیش بینی ها دقیق تر باشد.

وزیر نیرو با بیان این که هر سه ماه یکبار سازمان هواشناسی پیش بینی خود را در جلسات شورای عالی آب ارایه می کند، گفت: آخرین پیش بینی ارایه شده در شورای عالی آب در ۲۹ بهمن ۹۷ حاکی از آن بود که در سه ماه اسفند، فروردین و اردیبهشت، شرایط ما از نظر بارش ها، نرمال و طبیعی خواهد بود.

اردکانیان اضافه کرد: در حوضه های آبی که سیلاب داشتیم، به علت محدودیت مخازن و حجم سیلاب ها، خسارات و مشکلاتی ایجاد شد.

وی با خاطر نشان کردن اینکه باید پس از بحران در جلسات کارشناسی به موضوع سیلاب رسیدگی شود، گفت: با دستور رئیس جمهوری به مسایل مربوط به سیل و مدیریت بحران و مسایل مرتبط با آن خواهیم پرداخت.

اردکانیان بر لزوم اجرای قوانین مربوط به حریم رودخانه ها اشاره کرد و گفت: قوانین خوبی درباره حریم رودخانه ها وجود دارد که باید اجرا شود.

وزیر نیرو ادامه داد: باید پهنه بندی حدود ۷۵ هزار کیلومتر از رودخانه های مهم کشور انجام شده و حریم و بستر آنها مشخص شود.

وی بر لزوم لایروبی رودخانه ها اشاره کرد و گفت: با توجهی که اکنون در سطح افکار عمومی به مساله آزادسازی حریم و بستر رودخانه شده، امیدوار هستیم که بتوانیم با تامین منابع مالی، این اقدام را سرعت دهیم.

وی با بیان اینکه موضوع سیلاب مثل مدیریت آب یک موضوع چند بعدی و میان بخشی است، افزود: اینکه یک دستگاه را نشانه بگیریم و این تلقی را داشته باشیم که با پرداختن به یک وجه می توان این موضوع را حل کرد فقط فرصت را از ما خواهد گرفت.

اردکانیان ادامه داد: امیدواری زیادی وجود دارد که با همکاری نزدیک با کمیسیون های تخصصی مجلس و هیات رسیدگی کننده، شتاب بیشتری به این موضوع بدهیم.

وزیر نیرو گفت: در نتیجه بارش های شدید، ۱۰ میلیارد مترمکعب آب در خوزستان وارد سدها شد که به جز رها سازی، امکان مدیریت آن وجود نداشت.

علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نیز پس از سخنان اردکانیان گفت: مساله لایروبی و بستر رودخانه ها جزو وظایف مهم شما است، بنابراین با توجه به اینکه ترسالی ادامه خواهد شد برنامه ای را به مجلس ارایه کنید تا مشخص شود که چه برنامه هایی را امسال انجام خواهید داد تا برای سال آینده با مشکلی مواجه نشویم.

بیشتر بخوانید: خسارت سیل، دست انتقام آب از توسعه ناپایدارآسیب دیدگی جاده های کشور

۱۴ هزار کیلومتر از راه های کشور دچار آسیب شدوزیر راه و شهرسازی گفت: بیش از ۱۴ هزار کیلومتر از راه های کشور اعم از راه های اصلی، فرعی و روستایی در بیش از ۶ هزار و ۸۰۰ نقطه کشور، در اثر سیل دچار آسیب شد.

به گزارش ایرنا، «محمد اسلامی» اظهار داشت: خسارت های وارد شده به راه های کشور به طور کلی از نوع آب بردگی، آب شستگی، فرونشست، ریزش کوه و یا رانش زمین بوده است.

وزیر راه و شهرسازی افزود: در این مقاطع به بیش از ۱۰ هزار و ۹۰۰ ابنیه فنی (از جمله پل ها و آب رو ها) آسیب وارد شد که در این ارتباط،۷۲۵ پل به طور کامل تخریب شد.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: سیلاب اخیر سه هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان خسارت به راه ها، مسیرهای ریلی، ابنیه فنی و تاسیسات راه و شهرسازی وارد کرد.

اسلامی گفت: در سال جاری وقوع سیلاب سبب شد تا همکاران ما با تلاش مضاعفی نقش خود را ایفا کنند؛ به گونه ای که ما امسال در طول ایام نوروز از ۲۶ اسفند تا ۱۷ فروردین در ۲۴ استان به تناوب ۲۱۳ شهرستان و ۲۶۹ شهر با مساله سیلاب مواجه شود.

وی ادامه داد: وزارت راه و شهرسازی با هشدارهایی که از سوی سازمان هواشناسی ارائه می شد برای همه سرفصل های حمل و نقل برای مقابله با سیل تمهیدات لازم را اتخاذ کرد.

اسلامی ادامه داد: در سراسر کشور حدود ۱۲ هزار نفرنیروی راهداری با بیش از ۹ هزار دستگاه ماشین آلات برای انجام عملیات راهداری و برف روبی و مقابله با تهدیدات سیل همزمان به فعالیت پرداختند.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه سیلاب اخیر موجب فعال شدن چشمه سار ها - که سال ها خشک بودند - شده است، افزود: حرکت آب ها درجای جای جاده ها، آسیب پذیری جاده را زیاد کرده است.

وی ادامه داد: در مسیر رودخانه ها و مسیل ها حجم آبی که روان شد در خیلی مناطق بخصوص در استان های گلستان و لرستان بیش از سه برابر دوره بلند مدت بوده است که این، سبب عبور حجم سنگین آب از روی پل ها بود؛ این میزان آب، خیلی بیشتر از حجمی بود که برای آن پل های بزرگ در نظر گرفته شده بود.

اسلامی با بیان اینکه میزان آسیب وارد شده به جاده اصلی خرم آباد – پلدختر خیلی زیاده بوده است، تاکید کرد: از آسیبی که به ۱۰۸ کیلومترجاده وارد شده، بیش از ۴۰ کیلومتر آسیب جدی است و حدود ۲۸ کیلومتر آن قابلیت بازسازی اساسی دارد اما ۱۲ کیلومتر آن باید جاده جدید احداث شود.

وزیر راه وشهرسازی حجم خسارت های وارد شده به جاده ها و ابنیه فنی را بیش از سه هزار و ۵۲۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: به طور همزمان خطوط ریلی نیز دچار آسیب شده است.

وزیر راه و شهرسازی گفت: در سیلاب اخیر حدود ۱۵۰ هزار واحد مسکونی در شهرو روستا دچار آسیب شد که ۵۰ هزار واحد نیازمند ساخت مجدد است و ۱۰۰ واحد نیز باید تعمیر و بازسازی شود.

وی افزود: همه پیمانکاران بخش خصوصی و نیروهای مسلح در این شرایط نقشی قابل ملاحظه ایفا کردند.

اسلامی ادامه داد: بازسازی ها از لحظه فروکش کردن سیلاب آغاز شده و امید است منابع لازم تامین شده و در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرارگیرد.

گزارش سفرهای نوروزیوزیر راه وشهرسازی به انجام سفر های نوروزی به رغم شرایط سیلابی در کشور اشاره کرد و گفت: در طول نوروز امسال مردم حدود ۴۵ میلیون سفر با خودروی سواری داشتند و حدود ۷.۳ میلیون نفر نیز با اتوبوس و خودروهای کرایه ای به سفر رفتند.

وی ادامه داد: در ایام نوروز سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر با هواپیما و حدود ۲ میلیون و ۱۰۰ هزارنفر با قطار به سفر رفتند.

به گفته اسلامی، در ایام نوروز امسال ۳.۷ میلیون نفر به سفرهای دریایی و گردشگری دریایی رفتند که بخش خصوصی در این میان نقش مهمی در حمل و نقل داشت.

اسلامی به موضوع مهمی که امروز در دستور کار قراردارد و در جلسه شورای عالی و شهرسازی مطرح خواهد شد اشاره کرد و آن را جانمایی شهرها و روستاها با توجه به حریم رودخانه ها عنوان کرد.

وی گفت: دراین جلسه طرح های جامع معماری و شهرسازی که قبلا مطرح بوده مورد بازنگری قرار می گیرند تا ببینیم تا چه میزان عدم انطباق دارند و باید در مفروضات مهندسی مورد بازنگری قرارگیرند.

وی بر آزاد سازی حریم و بستر رودخانه ها از هرگونه فعالیت و بهره برداری برای بازبودن مسیر آنها تاکید کرد.

بیشتر بخوانید: بلایای طبیعی و خسارتهای اقتصادی ناشی از آن با نگاهی به خسارات  اقتصادی سیل در ایرانخسارات سیل به مردم و واحدهای مسکونیسیل حدود ۳۵ هزار میلیارد تومان خسارت وارد کرد وزیر کشور میزان خسارات سیل اخیر را بین ۳۰ تا ۳۵ هزار میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: ۲۵ استان و بیش از چهار هزار و ۴۰۰ روستا در کشور درگیر سیل شدند.

«عبدالرضا رحمانی فضلی» در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی با ارایه گزارشی از میزان سیل اظهارداشت: این سیل بی نظیر بود و منجر شد که تمام این ۲۵ استان درگیر مشکلات بسیاری از جمله آب گرفتگی ها تخریب منازل، واحد های تولدی کشاورزی پل ها و جاده و خسارت های بسیاری دیگری شوند.

وی با افزود:با توجه به اقدامات پیشگیرانه کاهش خسارت های جانی را به عنوان نخستین هدف قرار دهیم و با جابجایی جمعیت در بیش از ۲۵۰ روستا و بخش هایی از شهر ها خسارت های جانی را به حداقل رسانیدم.

سیل ۱۳ هزار میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی وارد کردوزیر جهادکشاورزی، گفت: وقوع سیل در کشور، تا امروز حدود ۱۳ هزار میلیارد تومان خسارت به تولیدکنندگان زیربخش های مختلف بخش کشاورزی وارد کرد.

 «محمود حجتی» امروز  برای ارائه گزارش از آخرین وضعیت کمک رسانی به سیل زدگان و میزان خسارات وارد شده در اثر سیل، در مجلس شورای اسلامی حضور یافت.

وی با اشاره به اینکه سه هزار میلیارد تومان از کل خسارت های وارد شده به بخش کشاورزی، مربوط به کشت و صنعت های خوزستان است، گفت: در خوزستان همچنان آسیب می بینیم.

به گفته وزیر جهادکشاورزی، بیشترین خسارت ها به زیربخش های زراعت، باغبانی، دامپروری، زنبور عسل و مرغداری ها وارد شده است.

حجتی اظهار داشت: به دنبال وقوع سیل در کشور، ۶۰۰ مرغداری در سطح کشور آسیب دید.

وی افزود: گرچه در این ارتباط خیلی از هموطنان ما آسیب های جدی دیدند که امیدواریم بتوانیم با کمک همکاران در دولت و مجلس و آحاد مردم کمک کنیم اما از یاد نبریم که این باران برکات زیادی برای کشور ما داشته است که آثارش را امسال و سالهای آینده خواهیم دید.

وی درباره دو استان گلستان و مازندران گفت: وقتی وقوع سیل در این استان ها را به دلیل بارش های بی سابقه ریشه یابی می کنیم که چرا این اتفاق افتاد، این سوال مطرح می شود که آیا ما آمادگی لازم را برای هدایت آبی که فرود آمد در مسیرهای طبیعی خود داشتیم؟ پاسخ منفی است.

وزیر جهاد کشاورزی گفت: رودخانه ها و مشخصات طبیعی که خصوصا دشت گرگان و گنبد دارد بخاطر شیب فوق العاده ملایم و آب گذری بسیار کم این امکان نبود؛ بنابراین راهکار این است که مسائل مربوط به حوزه آبخیزداری را در بالادست ها شدت ببخشیم و در پایین دست ها آب گذری ها را افزایش بدهیم.

وی اضافه کرد: در مازندران برای رفع آب گذری ها باید معبر رودخانه ها را باز کنیم، در گلستان ما به جای این که گرگان رود داشته باشیم در شیب ملایم ۳ در ۱۰ هزار که ما همیشه در بخش کشاورزی آنجا دچار ماندابی هستیم باید طرح ۲۸۰ هزار هکتاری زهکشی دشت را اجرا کنیم اگر این اجرایی شود.

وی ادامه داد: به طور قطع با این اقدامات علاوه بر اصلاح اراضی با افزایش تولید ملی روبرو خواهیم شد و آب و باران نیز به راحتی تخلیه می شود تا آثار زیان بار نداشته باشد.

حجتی بر آوردهای دولت در خسارت های بخش کشاورزی دو استان را نزدیک ۲ هزار میلیارد تومان عنوان کرد و گفت: طبق مصوبات ابلاغی دولت، یک بخش در ارتباط با تسهیلات بلاعوض مطرح شد که ۵۰ درصد آن تخصیص و دستورالعمل آن تهیه شد.

به گفته وی، نزدیک به ۵۴۰ میلیارد تومان تسهیلات برای دو استان گلستان و مازندران در نظر گرفته شده است که ۵۰ درصد توسط سازمان برنامه بودجه تخصیص داده شده است.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: همچنین به چهار بانک، دستورالعمل هایی در خصوص تسهیلاتی که به خسارت دیدگان ناشی از سیل ابلاغ شده است؛ بنابراین ما در این دو استان مسائل و اموراتمان در جریان اجراست.

خسارت سیل به محصولات کشاورزیبیشتر بخوانید: جدی‌ترین اثرهای تغییر اقلیم در ایرانبیمه کشاورزی از دو روز آینده به کشاورزان خسارت دیده خارج از شمال غرامت پرداخت می کندوی اظهار داشت: پرداخت غرامت به کشاورزان آسیب دیده در استان مازندران و گلستان از هفته گذشته شروع شد و در استان های دیگر هم از دو روز آینده شروع می شود.

به گفته حجتی، تا امروز حدود ۶۵ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان پرداخت شده است و پیش بینی می کنیم که حدود ۷۵۰ میلیارد تومان به فعالان بخش کشاورزی که واحدهای خود را بیمه کرده و خسارت دیده اند، پرداخت شود.

حجتی افزود: در جریان سیلاب، آسیب جدی به ۲۶۱ مزرعه پرورش ماهی آبزی پروری گرمابی و ۶۴۲ واحد مزارع پرورش سردآبی در استان های کوهستانی چهارمحال بختیاری و لرستان خسارت وارد شده است.

به گفته وزیر جهاد کشاورزی، احیای ایستگاه های پمپاژ، حیاتی ترین کاری است که هر چه زودتر باید عملیات اجرایی آن را شروع کنیم، زیرا با کاهش بارش ها و فروکش آب، کشاورزی به آب نیاز دارد؛ هم اکنون بخش زیادی از ایستگاه های پمپاژ را یا آب برده یا تاسیساتشان خراب شده و تجهیزات از بین رفته است که باید به آن بپردازیم.

دولت امروز عصر مصوبات مناطق سیل زده غیرشمال را تصویب می کندوی ادامه داد: در استان های غیر شمالی برآوردها انجام شده و هماهنگی ها با وزارت کشور و سازمان برنامه و بودجه به عمل آمده است.

وزیر جهادکشاورزی اضافه کرد: بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، امیدواریم بتوانیم امروز عصر در جلسه دولت مصوبه چگونگی تامین خسارت مناطق غیر شمال را تصویب کنیم.

حجتی ادامه داد: به طور مثال وام بلاعوض و تسهیلات قرض الحسنه ای که برای دام سبک تلف شده در استان های شمالی کشور تعلق می گیرد برای دام در مناطق غیرشمالی نیز اختصاص می یابد اما هزینه نوع زراعت و پرورش ماهی در استان های غیرشمالی متفاوت است، زیرا زراعت استان های غیرشمال آبی است و همچنین هزینه های پرورش ماهی سردآبی به طور قطع با هزینه های پرورش ماهیان گرمابی متفاوت است که با توافق دستگاه های مختلف امیدواریم بتوانیم مصوبه های خاص را در این خصوص در دولت داشته باشیم.

گندم ۲۰۰ هزار هکتار اراضی در خوزستان قابل بازیافت نیستحجتی گفت: اکنون فصل برداشت گندم در استان خوزستان است که نزدیک ۲۰۰ هزار هکتار اراضی گندم از بین رفته و زیر گل و لای است که قابل بازیافت نیست.

به گفته وزیر جهاد کشاورزی، در این مدت یک سری کارهای امداد و نجات داشتیم که وظیفه ذاتی ما بوده است؛ به طور مثل اقدامات دامپزشکی برای دفن لاشه های حیوانات از بین رفته برای جلوگیری از بروز بیماری ها و یکسری کارهای زیربنایی و زیرساختی در حال اجرا داریم.

وی اظهارداشت: یکی از کارهایی که در دستور کار ما است پس از بحث سردهنه ها و ایستگاه های پمپاژ مسائل ماندابی هایی است که در داخل مزارع است و باید هرچه زودتر از مزارع خارج کنیم با توجه به این که مردم به ویژه در استان خوزستان محصول کشت پاییزه را از دست داده اند و باید بتوانند کشت بهاره خود را داشته باشند که در این خصوص هم تمهیدات لازم را پیش بینی کردیم که هرچه زودتر بتوانیم با فروکش آب با روش هایی بتوانیم آب را از مزارع تخلیه کنیم تا مردم کشت بعدی را داشته باشند.

حجتی اظهار امیدواری کرد که با توجه به مصوبات دولت در شمال و جنوب کشور بتوانیم بخشی از آلام مردم را با کمک مجلس شورای اسلامی کاهش بدهیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی نیز خطاب به حجتی گفت: در خصوص بیمه محصولات کشاورزی باید اهتمام بورزید؛ این مساله یکی از مسائل مهم در کشور ماست که اگر بخش کشاورزی و کشاورزان بیمه بشوند بسیاری از مشکلات در این حوادث مرتفع خواهد شد.

 

https://zistonline.com/vdceee8v.jh87oi9bbj.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما