تاریخ انتشار :چهارشنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۸ ساعت ۰۴:۰۰
کد مطلب : 80456
۹۰ درصد از مساحت دریاچه آرالِ ازبکستان به عنوان یکی از چهار دریاچه بزرگ جهان خشک شده است.
۹۰ درصد دریاچه آرالِ ازبکستان خشک شده است
به گزارش زیست آنلاین، خشکسالی در این دریاچه یکی از مسایلی است که این روزها دولت ازبکستان را درگیر کرده و این دولت نیز در همراهی با دانشجویان و با طرح درختکاری به دنبال بهبود وضعیت است.

از دست رفتن این دریاچه تغییرات اقلیمی و  آب و هوایی را نیز به دنبال داشته و زمستان‌ها سردتر و تابستان‌ها گرم‌تر شده است.

ایده شوروی برای تغییر مسیر رودخانه‌هاسال ۱۹۶۰ شوروی سابق رودخانه‌های آمودریا (جیحون) و سیردریا (سیحون) که بیشتر آب دریاچه آرال را تامین می‌کردند به سوی بیابان‌های آسیای میانه پیش برد تا بتواند پنبه را در بیابان‌های آن منطقه کشت کند. خشکسالی ۸۰ درصد کشور ازبکستان را فرا گرفته و این میزان نیز هر ساله به دنبال خشکسالی فزاینده رو به افزایش است.

منطقه "میناق" با اینکه روزگاری یک شهر مهم دریایی به شمار می‌آمد اما اکنون ده‌ها کیلومتر از ساحل دریاچه آرال شاهد تاثیر هزینه‌ یک فاجعه زیست محیطی انسان‌ساخت در این منطقه است.

اثراث خشکسالی نیز بیش از گذشته حس می‌شود. با کاهش سطح آب دریاچه همچنین جمعیت این شهر و گردشگران سواحل دریاچه رفته رفته رو به کاهش گذاشته است.

بیشتر بخوانید: خطر خشک شدن در همسایگی دریای خزرخطر خشک شدن در همسایگی دریای خزر

ایده درختکاری دانشجویان ازبکستانیحالا دانشجویانی که توسط دولت ازبکستان حمایت می‌شوند ایده کاشت درخت را در همکاری با دولت پیش می‌برند تا بتوانند این بار چشم‌انداز منطقه را با درختکاری وسیع بهبود دهند.

"یعقوب آمودوف"، رییس دانشکده محیط زیست دانشگاه دولتی "قره‌قالپاق" در این باره به رویترز گفت: هدف اصلی ما این است تا وضعیت زیست محیطی منطقه میناق را بهبود بخشیم.

او همچنین تاکید کرد که شوکت میرضیایف، رییس‌جمهوری ازبکستان از هر گونه ابتکار عمل در زمینه توسعه این منطقه پشتیبانی می‌کند.

وادیم سوکولوف، نماینده صندوق بین‌المللی نجات دریاچه آرال نیز معتقد است: کاشت درختان یکی از راه های موثر بیابان‌زایی در این منطقه است. به همین خاطر ما این روزها کاشت آلو، انگور، سیب، زردآلو و گیلاس را در دستور کار قرار داده‌ایم. در آینده نیز بنا داریم یک سایت آموزشی برای دانش آموزان ایجاد کنیم.

تثبیت شن و ماسه با درختکاری

تثبیت شن و ماسه با درختکاریبه گفته وی کاشت درخت و تثبیت شن و ماسه در بستر خشک توسط درختکاری یکی از راه‌های کلیدی برای جلوگیری از گسترش نمک و مواد شیمیایی به دست آمده دریاچه آرال است.

سوکولوف امیدوار است که با کاشت یک میلیون هکتار درخت در این سرزمین، شرایط یک سوم از کویر که روزگاری کف اقیانوس بود رو به بهبودی رود.

دریای خشک شده حالا اقتصاد قدرتمند ماهیگیری روزهای گذشته منطقه را از بین برده و ماهیگیران را با مشکلات عدیده‌ای مواجه کرده است.

بنابر گزارش یورونیوز، تبخیر آب دریا لایه‌هایی از شن و ماسه شور آلوده به کود و آفت کش‌ها در این منطقه به جای گذاشته است. این گرد و غبار آلوده با وزش باد از کف رودخانه برخاسته و در حال حاضر اهالی بومی ساکن در اطراف دریاچه را در معرض خطرات بهداشتی قرار داده است.

https://zistonline.com/vdcce0q4.2bqxp8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما