تاریخ انتشار :چهارشنبه ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۰۲:۰۰
کد مطلب : 80198
زباله و پلاستیک به معضلی برای محیط زیست تبدیل شده که زندگی جانداران را به مخاطره انداخته است. از طرفی زباله هایی که به دریا ریخته می شوند بلای جان موجودات دریایی و پرنده های دریایی شده و از طرف دیگر خرسهای قطبی به دنبال غذا در میان زباله ها هستند.
از زباله گردی خرس های قطبی تا پلاستیکهای قاتل پرندگان دریایی
به گزارش زیست آنلاین، تصاویری منتشر شده که نشان می‌دهد گروهی از خرس‌های قطبی در میان تلی از زباله‌ها در نزدیکی روستای بلوشیا گوبا روسیه دنبال غذا می‌گردند.

این روستا در منطقه دورافتاده مجمع الجزایر نوایا زملیا واقع شده که یک منطقه نظامی به شمار می‌آید. درسال ۱۹۶۱ قوی‌ترین بمب تاریخ یعنی بمب تزار در این جزیره آزمایش شد. بلوشیا گوبا، بزرگترین سکونت گاه در این مجمع الجزایراست.

یخبندان و بی‌غذایی خرس‌های قطبیدر ماه فوریه نیز مساله ورود خرس‌ها به خانه مردم با اعلام وضعیت فوق‌العاده در این منطقه همراه شد. این مجمع‌الجزایر در شمال روسیه، در اقیانوس منجمد شمالی واقع شده است. خبرگزاری فرانسه در گزارشی تحلیلی به ابعاد این مساله پرداخته و به نقل از یک کارشناس محیط زیست گفته که احتمال کوچ خرس‌های قطبی از این منطقه به کانادا در آینده وجود دارد.

کارشناسان بر این باورند که دلیلی اصلی خیزش خرس‌های قطبی به سمت مناطق مسکونی انسداد دریا به دنبال یخبندان در سال‌های اخیر بوده است. آنها پیش از این می‌توانستند با شکار فوک‌های آبی روزگارشان را سر کنند اما حالا برای یافتن منابع غذایی جایگزین به سمت مناطق مسکونی و محل تخلیه زباله‌ می‌آیند.

ورود سر زده خرس‌ها به خانه‌ مردمدر ماه فوریه نزدیک به ۵۰ خرس قطبی به روستای بلوشیا گوبا وارد شدند. نزدیک به ده خرس قطبی خیابان‌ها را می‌گشتند و به خانه مردم هم وارد شدند.

تصاویری از این اتفاق منتشر شد و واکنش‌هایی به دنبال داشت. برخی ناظران مسوولان محلی را در رها کردن زباله‌ها در محل تخلیه زباله این منطقه مقصر می‌دانند. جایی که حالا فضایی برای زباله‌گردی خرس‌ها شده است.

کوشنو، کارشناس محیط زیست به خبرگزاری فرانسه می گوید: «اگر دوره یخبندان افزایش یابد احتمال می‌رود که خرس‌های قطبی به سمت کانادا مهاجرت کنند و آنهایی که مانده‌اند نیز در نهایت کشته خواهند شد».

اخراج از کار به دنبال یک اعتراضمسکو سال ۲۰۱۴ اعلام کرده که قطب شمال برای روسیه یک اولویت استراتژیک به شمار می‌آید. کوشنو سال ۲۰۱۵ در وبلاگش مطلبی درباره مرگ یک خرس قطبی نوشته بود. خرس قطبی که در نزدیکی یک سایت نظامی در جزیره ونگل کشته شده بود. نگارش این مطلب در نهایت برای کوشنو به از دست رفتن کارش در یک پارک ملی منجر شد.

لی موردوینسف از موسسه سیرتسوف در مسکو که برای کمک به روستای بلوشیا گوبا رفته است نیز از نصب دوربین در این روستا و تلاش برای حل مشکل زباله‌ها خبر داده و می‌گوید:«همین حالا هم افرادی که به فرودگاه محلی اینجا می‌رسند درباره رفتار خرس‌ها آموزش داده می‌شود».

خبرگزاری فرانسه همچنین اعلام کرده که با روند فعالیت‌های روسیه در قطب شمال احتمال افزایش خطر برای گونه‌های نادر حیوانات پیش‌بینی می‌شود. کارشناسان پیش‌بینی کرده‌اند که درگیری میان انسان‌ها و خرس‌ها افزایش خواهد یافت چرا که روسیه به دنبال توسعه فعالیت در شمالگان، فعالیت روی پروژ‌ه‌های انرژی، ناوبری گذرگاه شمالی و تاکید بر منافع استراتژیک نظامی است.

بیشتر بخوانید: اعلام وضعیت اضطراری روسیه در اثر هجوم خرس های قطبیزباله های پلاستیکی قاتل پرندگان دریاییبادکنک، نی و لیوان پلاستیکی قاتل بزرگ پرنده‌های دریاییتحقیقات نشان می دهند که پرنده‌های دریایی بیشتر بواسطه پلاستیک‌های گرما نرم یا ترموپلاست‌ها می میرند تا زباله‌های پلاستیکی گرما سخت. نمونه پلاستیک‌های گرمانرم بادکنک، نی آشامیدنی و لیوان های پلاستیکی و انواع نایلون‌ها هستند.

این در حالی است که ماده اصلی تشکیل دهنده ضایعات پلاستیکی موجود در دریاها را اغلب پلاستیک‌های سخت، تشکیل می دهند و تنها پنج درصد ضایعات زباله‌های پلاستیکی گرما نرم هستند اما همین پنج درصد بیشتر از ۴۰ درصد عامل مرگ و میر پرنده های دریایی به‌شمار می‌روند.

از هر پنج پرنده دریایی یکی از آنها بدلیل سم موجود در پلاستیک‌های نرم با بلعیدن و ورود به بدنش کشته می‌شود.

مجله گزارش های علمی، Scientific Reports، با انتشار این تحقیقات می گوید حالا سیاستمداران و فعالان محیط زیست می دانند باید اولویت خود را کجا قراردهند تا راحت تر بتوانند با مشکل ضایعات پلاستیکی مبارزه کنند.

دانشمندان برای تحقیقات خود ۱۷۳۳ پرنده دریایی مرده را مورد آزمایش قراردارند و به گفته آنها ۵۵۷ پرنده تنها بدلیل بلعیدن پلاستیک‌های گرمانرم جان باخته اند. بیشترین تعداد پرنده های مرده بدلیل بلعیدن پلاستیک های نرم در قاره اقیانوسیه پیدا می شوند.

بیشتر بخوانید: مصرف پلاستیک محیط‌زیست را نابود می‌کند https://zistonline.com/vdcfcydc.w6dx1agiiw.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما