تاریخ انتشار :دوشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۰۰
کد مطلب : 80168
مدیرکل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت نیرو گفت:مدیریت مصرف و تقاضا به عنوان مهمترین راهبرد وزارت نیرو در دوره جدید مد نظر قرار گرفته و این به معنی آن است که مشترکان ایفا کننده نقش اصلی در مدیریت آب و برق در کشور خواهند بود.
مدیریت مصرف و تقاضا مهمترین راهبرد وزارت نیرو در دوره جدید
به گزارش زیست آنلاین،مدیرکل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت نیرو گفت: نخستین جشنواره نیرو و رسانه در راستای توسعه مشارکت رسانه‌ها در نیل به اهداف اصلاح شیوه مصرف و سبک زندگی شهروندان، جلب اعتماد عمومی و اطلاع رسانی به هنگام و صادقانه و همچنین ارج نهادن به تلاش‌های سازنده اصحاب رسانه در این صنعت با شعار محوری «مدیریت مصرف و تقاضا» برگزار شده است.
 «صدیقه ببران» روز یکشنبه در نخستین جشنواره نیرو رسانه در سالن اجتماعات شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران افزود: مدیریت مصرف و تقاضا به عنوان مهمترین راهبرد وزارت نیرو در دوره جدید مد نظر قرار گرفته و این به معنی آن است که مشترکان ایفا کننده نقش اصلی در مدیریت آب و برق در کشور خواهند بود.

وی ادامه داد: بر این اساس ارتباط با مردم مهمترین کار ویژه‌ای است که از سوی روابط عمومی‌های صنعت دنبال می‌شود و رسانه‌ها به عنوان پل ارتباطی بین دولت و مردم عهده دار این مسئولیت خطیر هستند.

بیشتر بخوانید: افزایش تولید آب و برق باید با آموزش صحیح الگوی مصرف در جامعه همراه باشدصدیقه ببران

نقش علوم اجتماعی در مدیریت آب و برقمدیرکل روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت نیرو با اشاره به افزایش تعامل رسانه‌ها به ویژه خبرنگاران حوزه آب و انرژی با روابط عمومی وزارت نیرو در یک سال اخیر و امسال حدود ۸۰۰ اثر به جشنواره گفت: نقش علوم اجتماعی در مدیریت آب و برق، سازگاری با کم آبی و مدیریت مصرف آب، اقتصاد دانش بنیان در صنعت آب و برق، استفاده از پساب و بازچرخانی آب، آمایش سرزمین بر اساس آب، مدیریت تقاضای آب و انرژی، توسعه انرژی‌های نو، مدیریت مصرف انرژی، دیپلماسی آب و انرژی، تعادل بخشی آب‌های زیرزمینی، اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید ملی در صنعت آب و برق و همچنین مدیریت به هم پیوسته منابع آب، خاک، انرژی و پسماند از مهمترین محور‌های نخستین جشنواره نیرو و رسانه بوده است.

ببران ادامه داد: آثار ارسالی در رشته‌های خبر، مصاحبه، گزارش، یادداشت، مقاله، سرمقاله و گزارش‌های رادیو و تلویزیون در سه مرحله به صورت داوری پنهان مورد ارزیابی قرار گرفته، به طوری که اسامی شرکت‌کنندگان حذف و آثار از طریق کد‌های رایانه‌ای شناسایی و بررسی شد.

وی با بیان اینکه برای مرحله نهایی داوری این دوره از جشنواره نیرو و رسانه از مدرسان برجسته علوم ارتباطات و روزنامه‌نگاری دعوت به عمل آمده است، افزود: اولین جشنواره نیرو و رسانه با هدف قدردانی از پدیدآورندگان آثار رسانه‌ها در حوزه صنعت آب و برق نهادن به تلاش‌های آنان برگزار شده و امیدواریم پس از برگزاری جشنواره شاهد ارتقای کمی و کیفی آثار رسانه‌ای در این حوزه باشیم.

ببران اظهار امیدواری کرد، برگزاری این جشنواره بتواند منجر به توسعه روزنامه نگاری تخصصی در این حوزه شده به ارتباط بین صنعت و مشترکان را ارتقا بخشد.

بیشتر بخوانید: صرفه جویی در مصرف آب و برق به سود دولت و مردم استچگونه بد مصرفی آب و برق ترویج می‌شود؟

چگونه بد مصرفی آب و برق ترویج می‌شود؟مصوبه‌ای در روز چهارشنبه اول اسفند ۱۳۹۷ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید که به‌واقع می‌توان آن را «ترویج تعمدی بدمصرفی» تلقی کرد. مصوبه این است: «کلیه واحد‌های آموزشی دولتی وزارت آموزش و پرورش از پرداخت هزینه‌های آب، برق و گاز با رعایت الگوی مصرف معاف هستند.»

به گزارش برق نیوز، آن‌ها که حامی گنجاندن این مصوبه در قانون بودجه سال ۱۳۹۸ بوده‌اند و کسانی که به آن رأی داده‌اند، به احتمال زیاد به دنبال کاستن از هزینه‌های وزارت آموزش و پرورش بوده‌اند، اما اعجاب‌آور آن‌که کسی به جدول تبصره ۱۴ لایحه بودجه سال ۱۳۹۸ که از سوی دولت به مجلس ارسال شده بود، توجه نکرده است. هزینه آب و برق و گاز طبق لایحه دولت هیچ هزینه‌ای بر آموزش و پرورش تحمیل نمی‌کرد. طبق این لایحه، وزارتین نیرو و نفت متقبل شده بودند که به ترتیب مبالغ ۶۰، ۳۰ و ۱۰ میلیارد تومان (جمعاً ۱۰۰ میلیارد تومان) بابت کمک به هزینه‌های گاز، برق و آب مصرفی در مدارس دولتی به وزارت آموزش و پرورش بپردازند.

تعیین سقف الگوی مصرفلایحه ارسالی دولت، هزینه گاز، برق و آب را از دوش وزارت آموزش و پرورش برمی‌داشت و در همان حال، نه دستگاه اداری کشور را درگیر نوشتن آیین‌نامه و تعیین سقف الگوی مصرف برای مدارس می‌کرد و نه عملاً به اصحاب آموزش و پرورش و از همه مهم‌تر به دانش‌آموزان– که قرار است الگوی مصرف صحیح داشته باشند و سازندگان ایران فردا باشند- این پیام را منتقل نمی‌کرد که گاز، برق و آب مجانی هستند و مانعی پیش روی مصرف آن‌ها وجود ندارد. مصوبه مذکور عملاً به معنای بی‌توجهی به همه اندیشه‌ها، شعار‌ها و عزم‌های دلسوزان کشور برای اصلاح الگوی مصرف است.

این مصوبه به جهت دیگری هم بر یک ساده‌انگاری و فرض غلط متکی است. مفروض مصوبه آن است که مدارس صرفاً برای اهداف آموزشی به‌کار گرفته می‌شوند و دانش‌آموزان تنها کاربران مدارس هستند. این فرض آشکارا غلط است. یک جست‌وجوی ساده اینترنتی نشان می‌دهد که هر ساله مدارس عمدتاً در ایام تابستان و نوروز، برای مقاصدی نظیر جای دادن مسافران نوروزی و زائران نیز به‌کار گرفته می‌شوند.
 
رئیس اداره تعاون و امور رفاهی آموزش و پرورش خراسان رضوی روز ۳۰ بهمن ۱۳۹۷ اعلام کرده است که هزار و ۱۲۴ مدرسه این استان در قالب ۴۸ پایگاه ستاد اسکان زائران و مسافران نوروزی فعال خواهند بود و جمعاً ۸۵۱ مدرسه در مشهد و ۲۷۳ مدرسه در سایر شهرستان‌ها و در مجموع ۱۲ هزار و ۳۰۰ کلاس درس، برای پذیرایی از زائرین در نظر گرفته شده است. این وضعیت در همه شهر‌هایی که ظرفیت‌های توریستی و زیارتی دارند، تکرار می‌شود. آموزش و پرورش از محل پذیرش زائر و توریست‌ها درآمد نیز دارد و برای مثال گفته شده که تعرفه پذیرش و اسکان زائرین در مدارس در ایام نوروز ۱۵ درصد افزایش خواهد یافت.

مصوبه مجلس درخصوص رایگان شدن گاز، برق و آب مدارس، از نظر منطق حکمرانی و تربیت شهروندان برای تن دادن به قواعد حکمرانی مبتنی بر اصلاح الگوی مصرف، غیرعقلانی است و از منظر اخلاقی نیز از آن جهت که منابعی از اموال عمومی را به مصرف خصوصی می‌رساند، محل اشکال است.
 
زائران و گردشگران در مدارس اسکان می‌یابند و از آنجا که عملاً هزینه‌ای برای آب، برق و گاز توسط مدارس پرداخت نمی‌شود، حساسیتی نیز به شیوه مصرف آن‌ها وجود نخواهد داشت و به این ترتیب منابع عمومی به مصرف خصوصی زائران و گردشگران می‌رسد. این مصوبه جز اصرار بر ترویج بدمصرفی نیست، آن هم در جامعه‌ای که از بدمصرفی منابع طبیعی در رنج و عذاب است.

بیشتر بخوانید: چرا مردم از افزایش قیمت انرژی استقبال نمی‌کنند؟جنگ آب، واقعیتی ملموس در شهرهای ایران

جنگ آب، واقعیتی ملموس در شهرهای ایراناینکه امروز از «جنگ آب» در نقاط مختلف دنیا و به ویژه خاورمیانه سخن رانده می شود، یک پیشبینی دربارۀ آینده نیست؛ بلکه واقعیتی ملموس و مربوط به امروز است که نه تنها میان ایران و عراق و ترکیه و افغانستان، بلکه بین خود ایرانیان و استانها و مناطق مختلف کشور نیز آغاز شده است. مجموعۀ مخالفت هایی که از استان های مختلف در جریان بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی نیرو با بیطرف صورت گرفت، بیش و پیش از آنکه او را در قالب مسیحی تصویر کند که به دلیل گناه عمومی به صلیب کشیده می شود، سرنای آخرالزمانی را می ماند که نفیر آغاز جنگ آب مناطق ایران در آن دمیده شد.

رابطه آب و رای اعتماداما این واقعیت، شاید تا زمانی که بیطرف از راهیابی به دولت بازماند، برای سیاستمداران حرف های ملموس نبود؛ سیاستمدارانی که به نظر میرسد محیط زیست و انتقادهای فعالان مدنی یا مناطق مختلف کشور را هنوز «امری حاشیه ای» در قبال «مسائل اصلی» می بینند و می انگارند. در مورد همین موضوع ندادن رای اعتماد به وزیر پیشنهادی نیرو در دولت دوازدهم باید به یاد آورد که بیطرف در کنار محمود حجتی، جزو شاخص ترین چهره های طیف اصلی جریان اصلاحات محسوب میشد که برای هدایت وزارتخانه های نیرو و جهاد کشاورزی دولت دوازدهم ازسوی رئیس جمهور به مجلس معرفی شدند. این طیف از اصلاح طلبان که احزابی چون جبهۀ مشارکت در گذشته و اتحاد ملت در شرایط کنونی آن را نمایندگی می کنند، همواره در  ۲ دهۀ گذشته نزدیکترین رابطه را میان نیروهای سیاسی حاضر در قدرت با فعالان مدنی و رسانه ای داشته و دارند. بسیاری از فعالان این احزاب در قالب فعالان مدنی یا رسانه ای در فضای مجازی، مطبوعات، کمپین های زیستمحیطی و فعالیت های اجتماعی مشارکت دارند و اغلب با این نوع فعالیت ها، همراهی و هم سویی نشان می دهند.

 

https://zistonline.com/vdcc4sq4.2bqxe8laa2.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما