تاریخ انتشار :چهارشنبه ۳۰ آبان ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۳۰
کد مطلب : 79420
وزیر نیرو اصلاح شیوه کنونی مصرف در کشور را یک ضرورت دانست و اظهار کرد: در بخش‌های مختلف در مقایسه با سایر جوامع، جامعه خوش مصرفی نیستیم و من به عنوان مسئول وزارت نیرو برای اصلاح این شیوه، دست یاری به سوی همه از جمله بسیج دراز می‌کنم.
ضرورت اصلاح شیوه کنونی مصرف در کشور
به‌گزارش زیست آنلاین، "رضا اردکانیان" در گردهمایی بسیجیان صنعت آب و برق افزود: ظرفیت بسیج یکی از مقولاتی است که به برکت انقلاب در کشور ما شکل گرفته و تفکری که مثل آب در هر ظرفی قرار بگیرد شکل آن ظرف را به خود گرفته در حالی‌که ماهیت خود را حفظ می‌کند.

وی اصلاح شیوه کنونی مصرف در کشور را یک ضرورت دانست و اظهار کرد: در بخش‌های مختلف در مقایسه با سایر جوامع، جامعه خوش مصرفی نیستیم و من به عنوان مسئول وزارت نیرو برای اصلاح این شیوه، دست یاری به سوی همه از جمله بسیج دراز می‌کنم.

وزیر نیرو با اشاره به شرایط تحریم و فرصت‌های پیش آمده برای کشور و صنعت آب و برق در زمان حاضر اضافه کرد: تحریم‌ها فرصتی را برای ما فراهم کرده تا بتوانیم از ثروت اصلی خود که همان نیروی انسانی است، بهره کافی را ببریم.

اردکانیان تصریح کرد: چهل سال پیش نیروگاه‌های کشور محصول کشور‌های بیگانه بود و سد‌ها و شبکه‌های آبیاری توسط خارجی‌ها احداث می‌شد، اما اکنون پیشرفت‌های زیادی در این زمینه حاصل شده، به گونه‌ای که کشوری همچون روسیه رسماً از ما می‌خواهد فناوری ساخت توربین گاز را به آن‌ها منتقل کنیم. این مسیر بلندی است که طی چهار دهه طی شده است.

وی ادامه داد: این پیشرفت‌ها و توجه به ظرفیت‌ها در حالی صورت گرفته که کشور با کلکسیونی از محدودیت‌ها مواجه بوده است. اما در پرتو همین محدودیت‌ها بدون اینکه دشمنان ما خواسته باشند به ظرفیت‌های خودمان توجه کرده‌ایم و از سال‌ها پیش به حدی رسیده‌ایم که در تجهیزات آب و برق صددرصد خودکفا شده‌ایم. خدمات فنی و مهندسی آب و برق در صدر صادرات خدمات فنی کشور است.

بیشتر بخوانید: صرفه‌جویی در مصرف آب با تولید برق از نیروگاه‌های تجدیدپذیردو محصول اساسی و استراتژیک آب و برق

دو محصول اساسی و استراتژیک آب و برقاردکانیان با بیان اینکه وزارت نیرو توفیق دارد که در عرصه دو محصول اساسی و استراتژیک آب و برق فعالیت می‌کند، افزود: رفاه مردم به کیفیت عرضه این دو محصول وابسته است. سعی ما این است که اختلالی در عرصه آن پیش نیاید.

وی با بیان اینکه در دوره حاضر وارد مدیریت توامان عرضه و تقاضا شده‌ایم، ادامه داد: مدیریت عرضه در مقایسه با مدیریت مصرف و تقاضا از پیچیدگی‌های کمتری برخوردار است. کشور در شرایطی است که اگر فکر عاجلی برای اصلاح مصرف نکنیم با مشکلات عدیده‌ای در آینده مواجه خواهیم شد.

وزیر نیرو افزود: در اوج بار تابستان که به ۵۶ هزار مگاوات می‌رسد، بیش از ۲۰ هزار مگاوات مربوط به دستگاه‌های سرمایشی است و حدود ۵ هزار مگاوات از این میزان مربوط به سازمان‌های دولتی و عمومی است. ما نمیتوانیم هر سال از منابع و ثروت عمومی یارانه‌های هنگفتی در اختیار پرمصرف‌ها قرار دهیم.

اردکانیان تفکر مبتنی بر بخشی‌نگری در عرصه‌هایی که میان‌بخش هستند را مشکل اصلی مدیریت مصرف دانست و گفت: عرصه منابع زیست‌محیطی از جمله آب و انرژی، عرصه‌ای بین رشته‌ای است که نیاز به همکاری، هماهنگی و ایجاد سازوکار‌هایی نظیر کمیسیون‌ها و شورا‌ها دارد.

صرفه جویی چیست؟صرفه جویی یعنی پیدا کردن روشهای نو آورانه برای استفاده بهتر از منابع محدود. بخصوص منابع تجدید ناپذیر.

مثلا اگر شما شما از یک دودکش فلزی بلندتر براتی اتصال بخاری به کانال دود کش اتاق خود استفاده کنید بخشی از گرمای بخاری قبل از خروج ، به هوای اتاق منتقل می شود. و این یک صرفه جویی است.

خوب است بدانید صرفه جویی میتواند یک سرمایه گذاری هم باشد. مثلا خرید شیشه های دوجداره به قیمت بالاتر ولی در عوض صرفه جویی در پول گاز و انرژی و در نتیجه بازگشت سرمایه.

بیشتر بخوانید: سومین ممیزی جامع تخصصی به منظور صرفه‌ جویی در مصرف انرژی و صیانت از محیط زیستصرفه جویی در مصرف آب

روشهای صرفه جویی در مصرف برق.صرفه جویی در مصرف برق با لامپ کم مصرف

اوج مصرف در ساعات اولیه شب است. آنهم برای روشنایی. هر لامپ کم مصرف میتواند ۵ برابر لامپ رشته ای معمولی (با همان مصرف) روشنایی تولید کند. پس استفاده از لامپ کم مصرف و مهتابی میتواند بار زیادی را از ساعات اوج مصرف (پیک) کم کند.

کشورهای صنعتی یک پیک صنعتی هم در ساعات پیش از ظهر دارند که ما نداریم ! و در نتیجه فشار زیادی در ساعات اولیه شب به نیروگاههای برق وارد می شود.

رای اتو کشی لباس ها صبر کنیم تا مقدار آنها به اندازه کافی برسد .

*یادمان باشد استفاده از دور تند کولر در ساعات اوج مصرف ، خاموشی را افزایش می دهد.

*از قرار دادن غذای گرم در داخل یخچال خودداری کنید تا یخچال شوکه نشود!! اول غذا را در بیرون یخچال خنک کنید و بعد در یخچال قرار دهید.

*با انتخاب بهترین وسیله برقی به افزایش انرژی برق کمک کنیم .

* دیوار اتاقها را به رنگ روشن رنگ آمیزی کنید و حباب لامپ ها را تمیز نمایید.

همین اقدامات ساده میتواند تا ۵۰٪ بله تا نصف هزینه های برق شما را کاهش دهد.

آیا می دانید طول عمر لامپ های کم مصرف هشت برابر بیشتر و مصرف آنها پنج برابر کمتر از لامپ های معمولی است ؟!

*استفاده از لامپ های کم مصرف ، روشی مفید برای کاهش هزینه های مالی خانواده است .

*از استفاده مکرر از توستر و مایکروفر تنها برای گرم کردن حجم بسیار کم مواد غذایی خودداری کنیم .

*قبل از روشن کردن جارو برقی ؛ لوله های آن را کنترل کنید تا گرفتگی نداشته و باعث هدر رفتن انرژی نگردد.

*در هنگام استفاده از وسایل سرمایشی ، پس از حمام کردن از باز گذاشتن در حمام ، خودداری کنیم . گرمای حمام را کولر اگر بخواهد خنک کنید پول زیادی روی دستتان می گذارد.

چگونه صرفه جویی کنیم ؟*دستهایتان را به خاموش کردن چراغ اضافه عادت دهید.

*با از بین بردن برفک های یخچال ، به سرمایش بهتر و بیشتر آن کمک کنیم .

*یادمان باشد ، در ساعات اوج مصرف ، کمترین استفاده را از وسایل برقی داشته باشیم .

*کولر گازی تان را در مسیر باد قرار بدهید تا منزل شما را بیشتر خنک کند .

بیشتر بخوانید: ضرورت گفتمان درباره صرفه جویی آبصرفه جویی در مصرف آب

صرفه جویی در مصرف آبجدول استاندارد مدیریت مصرف آب آشامیدنی بر اساس ۱۳۰ لیتر برای یک نفر در روز

استحمام: ۴۳ لیترصرفه جویی در مصرف آب
دستشویی: ۲۶ لیتر
لباسشویی: ۵٫۱۷ لیتر
پخت و پز: ۱۳ لیتر
نظافت خانه و آبیاری باغچه: ۵٫۸ لیتر
کولر و تهویه: ۵٫۴ لیتر
آشامیدنی و غیره: ۵٫۴ لیتر
ظرفشویی: ۱۳ لیتر
جمع کل: ۱۳۰ لیتر

کاهش مصرف آب* از چکه شیر ها مقدار زیادی آب بهدر میدهد. در نگاه اول کم به نظر می آید. اما چکه شیر آب می تواند یک مخزن ۱۰۰۰ لیتری را یک شبه خالی کند. هر متر مکعب آب هم حدود ۵۰۰ تومان قیمت دارد!

* عادت کنید هنگام لیف و صابون شیر آب حمام را باز نگذارید. سخت نیست. امتحان کنید.

* برای شستن ماشین خود نیازی نیست شیلنگ آب تمام وقت تا آخر باز باشد تا ماشین تان خیلی خیلی تمیز شود. با یک سطل اب هم همان اندازه تمیز می شود.

* چیز خیلی سخت و ژیچیده ای نیست. خودتان ببینید کجا می شود آب کمتری بهدر داد.

بهدر دادن آب = نشانه فرهنگ رشد نیافته

https://zistonline.com/vdcbgabz.rhb95piuur.html
ارسال نظر
نام شما
آدرس ايميل شما